STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΟΦΗ - ΑΕΚ 0-2: "Κιτρινόμαυρη" αντίδραση και δεύτερη θέση

Οι παίκτες της ΑΕΚ πανηγυρίζουν το γκολ κόντρα στον ΟΦΗ
Οι παίκτες της ΑΕΚ πανηγυρίζουν το γκολ κόντρα στον ΟΦΗ EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ άφησε πίσω την εντός έδρας ήττα από τον ΠΑΣ, καθώς επικράτησε 2-0 του ΟΦΗ στο Γεντί Κουλέ για τη 20ή αγωνιστική και επέστρεψε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, εκμεταλλευόμενη την απώλεια βαθμών του Άρη. (VIDEOS)

Ύστερα από δύο αγωνιστικές, η ΑΕΚ επέστρεψε στις νίκες με μηδέν παθητικό, καθώς επικράτησε 2-0 του ΟΦΗ στο Γεντί Κουλέ για την 20ή αγωνιστική της Super League Interwetten.

Οι "κιτρινόμαυροι", με σκόρερ τους Γεβγέν Σάκχοφ στο 43' και Μουαμέρ Τάνκοβιτς στο 71', κατάφεραν να φύγουν με το διπλό από την Κρήτη, αφήνοντας πίσω την εντός έδρας ήττα από τον ΠΑΣ Γιάννινα μέσα στην εβδομάδα.

Μάλιστα, σε συνδυασμό με την ήττα του Άρη από τον Αστέρα, η Ένωση ανέβηκε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας με 40 βαθμούς. Από την άλλη πλευρά, ο ΟΦΗ "πλήρωσε" γι' ακόμα μία φορά τις πολλές απουσίες, που δεν του επιτρέπουν να βρει συνοχή ως ομάδα και να παρουσίασε την καλή εικόνα της περσινής σεζόν.

ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΔΥΟ ΚΑΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ

Ο ΟΦΗ μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησε να αιφνιδιάσει την ΑΕΚ, αλλά δυσκολεύτηκε να βρει χώρους προς την εστία του Γιώργου Αθανασιάδη. Ωστόσο, στο 12ο λεπτό, ο Πασχάλης Στάικος με ένα εξαιρετικό σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής έβαλε δύσκολα στον τερματοφύλακα της Ένωσης, ο οποίος εκτινάχθηκε και απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Οι παίκτες του Χιμένεθ "απάντησαν" άμεσα στις ευκαιρίες, με τον Λιβάι Γκαρσία να βρίσκει υπέροχα με κάθετη πάσα τον Καρίμ Ανσαριφάρντ, αλλά ο Ιρανός νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Βάτερμαν, που έδιωξε με το πόδι.

Μετά τη συμπλήρωση 15 λεπτών, η ΑΕΚ ισορρόπησε τον αγώνα και ανέβηκε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Παρ' όλα αυτά, καμία εκ των δύο ομάδων κατάφερε να δημιουργήσει αξιόλογες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, με το παιχνίδι να πηγαίνει περισσότερο στη δύναμη και τις μονομαχίες.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Ο ΣΑΚΧΟΦ ΤΣΙΜΠΗΣΕ ΣΑΝ ΤΗΝ... ΚΟΜΠΡΑ

Ο ΟΦΗ, μετά το 30' ανέβασε ξανά την απόδοσή του, αλλά χωρίς να απειλεί την εστία του Αθανασιάδη, καθώς η μοναδική καλή στιγμή ήταν ένα φάουλ του Στάικου που πέρασε πάνω από την εστία του γκολκίπερ της ΑΕΚ. Στον αντίποδα, ο Χρήστος Αλμπάνης έδειξε ιδιαίτερα δραστήριος, κερδίζοντας πολλές μονομαχίες, αλλά και συνεχόμενα κόρνερ από τον Πραξιτέλη Βούρου.

Ωστόσο, για να έρθει το γκολ για την ΑΕΚ χρειάστηκε αλλαγή... εκτελεστή. Καθ' όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους, ο Γκαρσία εκτελούσε τις στημένες φάσεις. Όμως, στο 43ο λεπτό ο Σιμάνσκι πήρε την... σκυτάλη από τον συμπαίκτη του και δικαιώθηκε απόλυτα. Ο Πολωνός εκτέλεσε το κόρνερ, ο Ζίγκα Λάτσι πήρε την πρώτη κεφαλιά, με τον Σάκχοφ να πετάγεται στο δεύτερο δοκάρι και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

"ΕΣΒΗΣΕ" ΤΟ ΜΑΤΣ ΚΑΙ "ΧΤΥΠΗΣΕ" ΜΕ ΤΑΝΚΟΒΙΤΣ

Το γκολ μπήκε στο ιδανικό σημείο για την ΑΕΚ, καθώς της έδωσε τη δυνατότητα να διαχειριστεί το σκορ στο δεύτερο μέρος. Στην πραγματικότητα, η Ένωση "έσβησε" το ματς, δεν επέτρεψε στον ΟΦΗ να φτιάξει ευκαιρίες μπροστά από τα καρέ του Αθανασιάδη και... χτύπησε την κατάλληλη στιγμή για να "κλειδώσει" το αποτέλεσμα.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Συγκεκριμένα, ο Χιμένεθ προχώρησε σε φρεσκάρισμα της επιθετικής γραμμής του στα μέσα του δεύτερου μέρους, με τους Ολιβέιρα και Τάνκοβιτς να περνούν στον αγωνιστικό χώρο αντί των Ανσαριφάρντ και Αλμπάνη. Πέντε λεπτά αργότερα, οι δύο ποδοσφαιριστές συνεργάστηκαν άψογα, με τον Σουηδό να πλασάρει υπέροχα τον Βάτερμαν.

Μετά το 0-2, όσο κι αν προσπάθησε ο ΟΦΗ, δεν κατάφερε να βάλει δύσκολα στον Αθανασιάδη, ο οποίος βρέθηκε σε εξαιρετική ημέρα και δήλωσε παρών όποτε τον χρειάστηκε η ομάδα του.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΑΕΚ ΟΦΗ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ