ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Ζήσης Καραχάλιος στο SPORT24: "Δεν φοβήθηκα ποτέ για τον ΠΑΣ, έτσι νικήσαμε την ΑΕΚ"

Ο Ζήσης Καραχάλιος
Ο Ζήσης Καραχάλιος 24MEDIA CREATIVE TEAM/ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΝΤΟΥΝΑΣ

Ο εκ των πρωταγωνιστών του ΠΑΣ Γιάννινα, Ζήσης Καραχάλιος μίλησε στο SPORT24 για την τεράστια νίκη επί της ΑΕΚ, την πορεία των Ηπειρωτών, εκθείασε τον Θανάση Στάικο, αναφέρθηκε στους προσωπικούς στόχους του, ενώ στάθηκε και στην ομάδα που του έχει κάνει καλύτερη εντύπωση.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα σημείωσε μία τεράστια νίκη επί της ΑΕΚ, επικρατώντας 2-1 στους Ζωσιμάδες στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Super League.

Η ομάδα του Θανάση Στάικου έβαλε τέλος σε ένα εντυπωσιακό αήττητο σερί 14 αγώνων της Ένωσης σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, με τους "κιτρινόμαυρους" να βρίσκονται πλέον στο -7 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό και στο +3 από τον τρίτο Ολυμπιακό.

Μεταξύ των πρωταγωνιστών του ΠΑΣ στο σπουδαίο τρίποντο ήταν κι ο Ζήσης Καραχάλιος. Ο 26χρονος χαφ των Ηπειρωτών πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις για δεύτερη σερί χρονιά, έχοντας καταλυτικό ρόλο στην άνοδο της ομάδας του το τελευταίο διάστημα.

Ο αγώνας με την ΑΕΚ κρίθηκε στην αποφασιστικότητα και στο πάθος μας

- Μία τεράστια νίκη επί της ΑΕΚ, επιβράβευση της βελτιωμένης εικόνας που παρουσιάζετε το τελευταίο διάστημα. Πού κρίθηκε το παιχνίδι για εσένα;

"Ήταν σίγουρα μία πολύ σημαντική νίκη για εμάς. Δώσαμε τα πάντα όπως κάνουμε σε κάθε παιχνίδι. Μπήκαμε στον δεύτερο γύρο και είπαμε ότι θα παλέψουμε σε κάθε ματς για να πάρουμε όσους περισσότερους βαθμούς μπορούμε. Θεωρώ πως ο αγώνας με την ΑΕΚ κρίθηκε στην αποφασιστικότητα και στο πάθος που βγάλαμε ως ομάδα".

- Ο προπονητής σας χαρακτήρισε την ΑΕΚ την καλύτερη ομάδα αυτή την στιγμή στο πρωτάθλημα. Συμφωνείς με αυτή την άποψη;

"Συμφωνώ απόλυτα. Η ΑΕΚ μάς είχε δείξει ότι είναι μία ομάδα που ασκεί πρέσινγκ, δεν αφήνει τον αντίπαλο να πάρει ανάσα και σκοράρει πολλά γκολ. Οπότε, ναι, θεωρώ πως όντως ήταν η πιο φορμαρισμένη ομάδα στο πρωτάθλημα".

Ο Ζήσης Καραχάλιος (δεξιά) πανηγυρίζει μαζί με τους Γιώργο Παμλίδη (αριστερά) και Κλαούντιου Μπάλαν (κέντρο) το γκολ κόντρα στην ΑΕΚ
Ο Ζήσης Καραχάλιος (δεξιά) πανηγυρίζει μαζί με τους Γιώργο Παμλίδη (αριστερά) και Κλαούντιου Μπάλαν (κέντρο) το γκολ κόντρα στην ΑΕΚ EUROKINISSI SPORTS


- Εσείς, βέβαια, καταφέρατε να "αποκρούσετε" το ασφυκτικό πρέσινγκ της ΑΕΚ.

"Αυτό οφείλεται και στον προπονητή μας που δούλεψε πολύ καλά καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Μας είπε πώς να αποφύγουμε το πρέσινγκ, να έχουμε σίγουρη την πρώτη πάσα και να χτυπήσουμε στις αντεπιθέσεις. Θεωρώ πως τηρήσαμε το πλάνο μας σε μεγάλο βαθμό και καταφέραμε να φτάσουμε σε μία τεράστια νίκη".

- Πόσο εύκολο ήταν να διαχειριστείτε ένα τέτοιο παιχνίδι χωρίς τη βοήθεια του κόσμου;

"Για εμάς ο κόσμος είναι πολύ σημαντικός σε όλα τα παιχνίδια, ειδικά στα εντός έδρας. Αλλά, όπως είπα, είμαστε αποφασισμένοι στον δεύτερο γύρο να κυνηγήσουμε όλα τα ματς και να πάρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Κι αν δεν μπορούμε να το κερδίσουμε, τουλάχιστον να μην το χάσουμε".

Το μυστικό του ΠΑΣ Γιάννινα είναι το οικογενειακό κλίμα, στόχος η γρήγορη παραμονή

- Το πρώτο διάστημα που δεν έρχονταν τα αποτελέσματα, παρότι η εικόνα της ομάδας ήταν καλή, φοβήθηκες ότι η χρονιά θα είναι δύσκολη;

"Δεν φοβήθηκα ποτέ. Ο προπονητής μάς έλεγε απ' την αρχή να πιστέψουμε στο πλάνο της ομάδας, να πιστέψουμε σε αυτό που κάνουμε και νομίζω πως σιγά-σιγά το βγάζουμε και στο γήπεδο και έρχονται και οι βαθμοί".

- Βλέπουμε ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα, παρά τις σημαντικές αποχωρήσεις και το περασμένο καλοκαίρι, παρουσιάζεται ιδιαίτερα συμπαγής και ανταγωνιστικός. Ποιο είναι το μυστικό;

"Η αλήθεια είναι πως το καλοκαίρι έφυγαν πολλοί και σημαντικοί παίκτες τόσο για την ομάδα όσο και για τα αποδυτήρια. Νομίζω πως το οικογενειακό κλίμα που έχει αυτή η ομάδα είναι εκείνο που κάνει τη διαφορά. Όποιος έρχεται δένεται με την ομάδα από την πρώτη ημέρα. Όσον αφορά στις αποχωρήσεις, εγώ προσωπικά χάρηκα για την εξέλιξη των παιδιών.

Με τον Μανώλη (σ.σ. Σάλιακα) ήμασταν πολλά χρόνια μαζί. Τόσο στις Ακαδημίες του Ολυμπιακού όσο και στις μικρές εθνικές ομάδες. Αλλά και με τους Λοντίγκιν, Σιόντη και Κάργα ήμασταν κοντά. Στεναχωρήθηκα που έφυγαν, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Τώρα έχουμε δημιουργήσει ξανά μία καλή παρέα".

- Τι διαφορετικό έχει προσφέρει ο προπονητής, Θανάσης Στάικος στην ομάδα τη φετινή σεζόν;

"Καταρχάς, θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον προπονητή μας γιατί πιστεύει πάρα πολύ αυτό που κάνει. Εμένα προσωπικά με έχει βοηθήσει πάρα πολύ, όπως θεωρώ και τα υπόλοιπα παιδιά. Έχει μία διαφορετική φιλοσοφία που δεν μπορεί να την εξηγήσω. Είναι πιο επιθετικογενής προπονητής, έχει μία άλλη φιλοσοφία σε όλα τα θέματα και εμένα προσωπικά μου αρέσει πάρα πολύ".

- Ποιος είναι ο στόχος της φετινής σεζόν;

"Ο στόχος μας, έτσι όπως εξελίχθηκε η χρονιά, είναι να σωθούμε όσο πιο γρήγορα γίνεται και στη συνέχεια να παλέψουμε για κάτι καλύτερο".

Το πρωτάθλημα θα κριθεί στα playoffs, μου αρέσουν ΑΕΚ και Παναθηναϊκός

- Γενικότερα, πώς έχεις δει το φετινό πρωτάθλημα. Θεωρείς πως θα κριθεί ο τίτλος στα playoffs;

"Ναι, φαίνεται πως θα κριθεί στα playoffs, αν κι ο Παναθηναϊκός έχει ξεφύγει πάλι. Φέτος όλες οι ομάδες είναι ανταγωνιστικές και οι μικρομεσαίες και οι μεγάλες".

- Ποια είναι η ομάδα που έχεις ξεχωρίσει;

"Να σου πω την αλήθεια και η ΑΕΚ μου άρεσε και ο Παναθηναϊκός. Και βλέπουμε ότι κι ο Ολυμπιακός έχει ανέβει το τελευταίο διάστημα. Η ΑΕΚ μου έχει κάνει εντύπωση επειδή παίζει αυτό το στυλ παιχνιδιού, με το υψηλό πρέσινγκ.

Νομίζω πως κι ο Παναθηναϊκός είναι πολύ δυνατός γιατί είναι μία ομάδα που χτίζεται από πέρυσι. Αλλά κι ο Ολυμπιακός διαθέτει ποιοτικούς παίκτες".

Ο Ζήσης Καραχάλιος χειροκροτεί τον κόσμο του ΠΑΣ
Ο Ζήσης Καραχάλιος χειροκροτεί τον κόσμο του ΠΑΣ EUROKINISSI SPORTS


- Θέλω να πάμε και λίγο σε σένα. Πραγματοποιείς μία δεύτερη εξαιρετική σεζόν. Ποιοι είναι οι προσωπικοί στόχοι σου;

"Πρώτα απ' όλα θέλω να βοηθάω την ομάδα μου σε κάθε αγώνα προκειμένου να επιτύχει τους στόχους της. Από εκεί και πέρα, για εμένα ό,τι καλύτερο είναι να έρθει, θα έρθει. Με σκληρή δουλειά, υπομονή και επιμονή".

Με ενοχλεί που οι μεγάλες ομάδες δεν έχουν πολλούς Έλληνες, αλλά το έχω αποδεχθεί

- Σε ενοχλεί που οι μεγάλες ομάδες δεν κοιτάζουν και δεν παίρνουν εύκολα παίκτες από τις θεωρητικά μικρότερες;

"Σίγουρα με ενοχλεί. Πιστεύω πως αρκετές ομάδες θα μπορούσαν να έχουν περισσότερους Έλληνες στη σύνθεσή τους, αλλά από την άλλη πλευρά το έχω αποδεχθεί ύστερα από τόσα χρόνια. Κάποιοι Έλληνες παίκτες είναι σίγουρα αδικημένοι, αλλά εγώ θεωρώ πως στο τέλος ο καθένας παίρνει ό,τι αξίζει".

- Κλείνοντας, ποιο στοιχείο στο παιχνίδι σου θεωρείς πως σε ξεχωρίζει και ποιο θα ήθελες να βελτιώσεις.

"Πρώτα απ' όλα θεωρώ πως είμαι πολύ καλός σε τακτικό επίπεδο. Από εκεί και πέρα, θα ήθελα να βελτιώσω αρκετά πράγματα στο παιχνίδι μου. Θα ήθελα να πάω πιο κοντά στο γκολ, επειδή το στυλ που παίζω δεν μου επιτρέπει να έχω τελικές. Το θέμα, όπως και να έχει, είναι να κάνω τη δουλειά μου και να κερδίζει η ομάδα".

- Ποιος ποδοσφαιριστής ήταν το πρότυπό σου;

"Είχα πολλούς, ποιον να σου πρωτοπώ. Ο Πίρλο, ο Γκατούζο, ο Τσάβι".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ