MUNDIAL MORNING SHOW

Ο Ζέκα στο SPORT24: "Οι Πορτογάλοι δεν είναι πολύ χαρούμενοι με τον Ρονάλντο, σκέφτηκα να σταματήσω το ποδόσφαιρο"

Ο Ζέκα στο SPORT24: "Οι Πορτογάλοι δεν είναι πολύ χαρούμενοι με τον Ρονάλντο, σκέφτηκα να σταματήσω το ποδόσφαιρο"
24MEDIA CREATIVE TEAM/ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΝΤΟΥΝΑΣ

Ο Ζέκα παραχώρησε συνέντευξη στο Mundial Morning Show και αναφέρθηκε στο Μουντιάλ, ενώ εξέφρασε την επιθυμία του να επιστρέψει στην Ελλάδα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού.

Μία απολαυστική συνέντευξη παραχώρησε ο Ζέκα στο Mundial Morning Show και στους Αντρέα Παλομπαρίνι, Ηλία Καλλονά και Μαρία Κουβέλη. Ο 34χρονος διεθνής μέσος, που βρίσκεται στο στάδιο της αποθεραπείας μετά τη ρήξη χιαστού που υπέστη τον περασμένο Οκτώβριο, αναφέρθηκε σε όσα έχει δει στο Μουντιάλ, εμφανίστηκε βέβαιος πως η Εθνική ομάδα θα είναι στο Euro 2024, ενώ εξέφρασε τη θέληση να επιστρέψει στην Ελλάδα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το πόσο σημαντικό είναι για εκείνον να βρίσκεται κοντά στην οικογένειά του, στην Πορτογαλία, ύστερα από έναν τόσο σοβαρό τραυματισμό: "Πάρα πολύ. Εγώ την πρώτη φορά που υπέστη ρήξη χιαστού είχα μείνει μόνος μου στη Δανία για την αποθεραπεία. Δεν είχα κανέναν να με βοηθήσει, να με στηρίξει και να μου δώσει δύναμη. Κι ήταν πολύ δύσκολο. Γι' αυτό το λόγο είπα στην ομάδα πως δεν θέλω να κάνω την αποθεραπεία στην Κοπεγχάγη, αλλά θέλω να είμαι μαζί με την οικογένειά μου στην Πορτογαλία. Χρειαζόμουν αγάπη και να μην σκέφτομαι τον τραυματισμό όλη την ώρα".

Για το αν του στοίχισε περισσότερο ο δεύτερος σοβαρός τραυματισμός στον γόνατο: "Ναι, σίγουρα. Κάποιες φορές σκέφτομαι 'τι κάνω τώρα; πρέπει να ξαναπεράσω το ίδιο πράγμα για δεύτερη φορά. γιατί να μου συμβεί αυτό;' Δεν σας κρύβω ότι έχει περάσει από το μυαλό μου -πολύ γρήγορα όμως- να σταματήσω το ποδόσφαιρο. Γιατί θα είμαι ξανά 10 μήνες χωρίς μπάλα. Θέλω, όμως, πολύ να ξαναγυρίσω. Η δουλειά για να ξαναγυρίσω είναι δύσκολη και επίπονη. Πριν από λίγο επέστρεψα από την προπόνηση και νιώθω πολύ κουρασμένος. Γι' αυτό το λόγο είναι πολύ σημαντικό να έχεις δίπλα την οικογένειά σου".

Για το Μουντιάλ: "Μόνο η Γερμανία μού έκανε έκπληξη που δεν πέρασε τους ομίλους. Για τις υπόλοιπες ομάδες που προκρίθηκαν το περίμενα. Η Γαλλία είναι πολύ δυνατή ομάδα και μπορεί να το σηκώσει ξανά. Ελπίζω φυσικά να το πάρει η Πορτογαλία, αλλά βλέπω πως η Γαλλία είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Πάνω-κάτω το Μουντιάλ έχει πάει όπως το περίμενα".

Οι Πορτογάλοι δεν είναι πολύ χαρούμενοι με τον Κριστιάνο Ρονάλντο

Για τον αγώνα της Πορτογαλίας με την Ελβετία: "Είναι πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι για την Πορτογαλία. Έχουμε αντιμετωπίσει με την Εθνική Ελλάδας την Ελβετία σε φιλικό και ήταν ένα πολύ δύσκολο ματς. Είναι μία ομάδα που παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο, έχει παίκτες με ποιότητα και το πιο σημαντικό είναι πως παίζουν πολλά χρόνια μαζί. Θα είναι δύσκολο, αλλά αν η Πορτογαλία κάνει το παιχνίδι της, τότε θα κερδίσει γιατί έχει καλύτερη ομάδα και καλύτερους παίκτες".

Για το πώς ζουν οι Πορτογάλοι το Μουντιάλ που θα είναι πιθανότατα το τελευταίο του Κριστιάνο Ρονάλντο: "Οι Πορτογάλοι δεν είναι πολύ χαρούμενοι με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, αλλά πιστεύουν ότι μπορούν να φτάσουν μακριά στο Μουντιάλ. Ακόμα και να το πάρουν. Έχουν μεγάλη εμπιστοσύνη στην εθνική ομάδα. Βέβαια, επειδή στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσουν πιθανότατα την Ισπανία, έχει χαμηλώσει λίγο ο πήχης".

Για το γεγονός ότι η Πορτογαλία βγάζει διαρκώς νέους και ταλαντούχους παίκτες: "Είναι ξεκάθαρα θέμα της καλής δουλειάς που γίνεται στις Ακαδημίες. Έχουμε δει και προπονητής και στην Ελλάδα που κάνουν τρομερή δουλειά. Κι εδώ, με τα παιδιά, έχουν ένα τρομερό πλάνο που βγάζουν διαρκώς νέους παίκτες. Και κάτι πολύ σημαντικό. Οι ομάδες δίνουν ευκαιρία στα νέα παιδιά να παίξουν και να δείξουν την ποιότητά τους. Αντίθετα, στην Ελλάδα υπάρχουν καλοί παίκτες, αλλά οι ομάδες δεν τους δίνουν την ευκαιρία να αναδειχθούν, ενώ δεν υπάρχει και υπομονή".

Είμαι σίγουρος ότι θα είμαστε στο Euro 2024, η Ελλάδα με έκανε ό,τι είμαι σήμερα

Για το ποιο ζευγάρι θα ήθελε να δει στον τελικό: "Πορτογαλία - Βραζιλία ή Πορτογαλία - Αργεντινή λόγω Ρονάλντο και Μέσι".

Για το αν επιλέγει τον Ρονάλντο, λόγω εντοπιότητας, στο δίλλημα με τον Μέσι: "Ναι γιατί είναι Πορτογάλος (σ.σ. γέλια). Θα τον στηρίζω συνέχεια. Βέβαια, ο άλλος (σ.σ. Μέσι) είναι θεός, είναι παικταράς. Αλλά επειδή ο Ρονάλντο είναι Πορτογάλος θα τον στηρίζω πάντα".

Για το αν η Εθνική θα βρίσκεται στο Euro 2024: "Εγώ είμαι σίγουρος ότι θα είμαστε στο Euro 2024. Γιατί γίνεται πολύ καλή δουλειά στην ομάδα και βρισκόμαστε στη σωστή κατεύθυνση. Έχουμε παίκτες που θέλουν να πάνε στο Euro και νομίζω πως είμαστε πιο κοντά από ποτέ".

Για το τι του έδωσαν η Ελλάδα και η Δανία στην καριέρα του: "Η Ελλάδα και ο Παναθηναϊκός μού έδωσαν όλα όσα έχω στη ζωή μου. Στην Ελλάδα όλοι με αγαπούν και από από την πλευρά μου αγαπάω τη χώρα. Είναι μέσα στην καρδιά μου. Δεν μπορώ να σας το εξηγήσω. Σκέφτομαι σε ποια χώρα θα μείνω όταν τελειώσω το ποδόσφαιρο και η αλήθεια είναι πως θα ήθελα να είναι η Ελλάδα και η Αθήνα. Αλλά έχω και τα παιδιά μου στην Πορτογαλία, οπότε δεν έχω αποφασίσει. Στην Ελλάδα μού έχουν δώσει τα πάντα. Εσείς με κάνατε αυτό που είμαι σήμερα. Και στη Δανία πέρασα ωραία, ήμουν πιο μεγάλος, πιο έμπειρος και κατέκτησα και δύο πρωταθλήματα. Έπαιξα επίσης στο Champions League".

Στην Ελλάδα, αν είναι να επιστρέψω, θα επιστρέψω μόνο στον Παναθηναϊκό

Για το αν σκέφτεται να γυρίσει στην Ελλάδα να παίξει ποδόσφαιρο: "Αν με θέλουν, έρχομαι και τώρα, πάω απευθείας στο αεροδρόμιο (σ.σ. γέλια). Είναι πάντα στο μυαλό. Όταν έφυγα από τον Παναθηναϊκό, είπα ότι θα ήθελα κάποια στιγμή να επιστρέψω".

Για το αν θα έπαιζε σε κάποια άλλη ελληνική ομάδα ή μόνο στον Παναθηναϊκό: "Στην Ελλάδα, αν είναι να επιστρέψω, θα επιστρέψω μόνο στον Παναθηναϊκό".

Για το αν παρακολουθεί το ελληνικό πρωτάθλημα: "Ναι, εννοείται πως παρακολουθώ. Χαίρομαι που ο Παναθηναϊκός τα πηγαίνει τόσο καλά και γεμίζει διαρκώς το γήπεδο. Μακάρι φέτος να κερδίσει το πρωτάθλημα γιατί το αξίζουν η ομάδα και οι παίκτες".

Για το αν έχει επικοινωνία με πρώην συμπαίκτες του στον Παναθηναϊκό: "Με τον Κουρμπέλη κρατάω επαφή γιατί οι περισσότεροι έχουν φύγει απ' όταν ήμουν εγώ στην ομάδα. Μόνο με τη Μαρία (σ.σ. Κουλουρίδη) και τον Γρηγόρη Παπαβασιλείου μιλάω αρκετά γιατί είναι η μαμά μου και ο μπαμπάς μου στην Ελλάδα (σ.σ. γέλια)".

Για το ποια είναι τα τρία πράγματα που του λείπουν από την Ελλάδα: "Ήλιος, καφέ και παραλία. Ό,τι δεν είχα δηλαδή στη Δανία".

Για το τι θέλει να κάνει όταν σταματήσει το ποδόσφαιρο: "Ναι, θέλω να παραμείνω στο ποδόσφαιρο γιατί μόνο αυτό ξέρω να κάνω. Η ζωή μου είναι μόνο ποδόσφαιρο και θέλω να παραμείνω στο χώρο. Σίγουρα όχι ως προπονητής. Δεν νομίζω πως μπορώ να είμαι προπονητής, είναι πολύ δύσκολη δουλειά".

Δείτε εδώ ολόκληρη την εκπομπή:

TAGS MUNDIAL MORNING SHOW ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2022 ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ