ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Ζέκα στο SPORT24: "Ο Μπιέλ παίζει καλύτερα ως δεκάρι, τα κάνει όλα πολύ καλά"

Ο Ζέκα στο SPORT24: "Ο Μπιέλ παίζει καλύτερα ως δεκάρι, τα κάνει όλα πολύ καλά"
24MEDIA CREATIVE TEAM/ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΝΤΟΥΝΑΣ

Ο Κάρλος Ζέκα, ο οποίος γνωρίζει όσο λίγοι τον Πεπ Μπιέλ, μίλησε αποκλειστικά στο SPORT24 για τον Ισπανό μεσοεπιθετικό του Ολυμπιακού, για την καλύτερή του θέση στο γήπεδο, για τα στοιχεία που θα κάνουν τον ερυθρόλευκο κόσμο να τον αγαπήσει, για το τι του είπε για την Ελλάδα, η πλάκα που του έκανε για τον Παναθηναϊκό, ενώ "ψηφίζει" τριφύλλι αν επιστρέψει πίσω.

Μια εξαιρετική μεταγραφή ολοκλήρωσε ο Ολυμπιακός. Οι ερυθρόλευκοι έντυσαν στα ερυθρόλευκα τον Πεπ Μπιέλ για τα επόμενα πέντε χρόνια, αγοράζοντάς τον από την Κοπεγχάγη. Ένα σπουδαίο deal, με την διοίκηση των Πειραιωτών να κινείται με άκρα μυστικότητα και να κάνει το "ρουά ματ", φέρνοντας έναν παίκτη που -βάσει στοιχείων- μπορεί να κάνει την διαφορά.

Ο 25χρονος Ισπανός μεσοεπιθετικός, με το πρωτάθλημα να έχει αρχίσει από τις 17 Ιουλίου στη Δανία, ξεκίνησε βασικός και στα επτά παιχνίδια της πρώην πλέον ομάδας του, μετρώντας πέντε γκολ και τρεις ασίστ. Ήταν βασικός και στις διπλές αναμετρήσεις με την Τράμπζονσπορ που έδωσαν στους Δανούς το εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League.

Συνολικά, ο Μπιέλ μετράει 128 συμμετοχές, 32 γκολ και 28 ασίστ με τη φανέλα της Κοπεγχάγης σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ σκόραρε και στις δύο περσινές αναμετρήσεις με τον ΠΑΟΚ στον όμιλο του Conference League.

Το SPORT24 μίλησε με τον Κάρλος Ζέκα, έναν παίκτη που γνωρίζει όσο λίγοι τον Μπιέλ, αφού αγωνίστηκαν μαζί, ενώ μένουν και δίπλα δίπλα στην πρωτεύουσα της Δανίας. Ο διεθνής κεντρικός μέσος αναφέρθηκε στο τι του είπε για την Ελλάδα, στα στοιχεία που τον κάνουν να ξεχωρίζει, αλλά και στο πώς πήρε την απόφαση να έρθει στην χώρα μας.

Φυσικά, δεν γινόταν να μην ερωτηθεί για το δικό του ποδοσφαιρικό μέλλον και αν σκέφτεται την επιστροφή του, για την πρόκριση απέναντι σε Μπακασέτα και Σιώπη, αλλά και και για την Εθνική ομάδα που έχει κάνει ένα νέο και συνάμα δυατό ξεκίνημα με τον Γκουστάβο Πογέτ στον πάγκο.

Του είπα ότι ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα και σίγουρα θα τα πάει καλά εκεί. Εννοείται βέβαια πως του είπα κιόλας ότι περιμένω ο Παναθηναϊκός να είναι μπροστά σου

Ποια ήταν η δική σου αντίδραση μόλις έμαθες ότι ο Μπιέλ φεύγει από την Κοπεγχάγη και έρχεται στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό;

"Μιλάμε για ποδόσφαιρο, ήξερα ότι θα αποφάσιζε αυτό που θα ήταν το καλύτερο για τον ίδιο και την καριέρα του. Οπότε, είμαι χαρούμενος για τον Πεπ, διότι πήρε την απόφαση που θεώρησε πως ήταν η πιο σωστή για το μέλλον του".

Φαντάζομαι σε ρώτησε κάποια πράγματα. Τι συμβουλές του έδωσες; Για το κλίμα, τα ντέρμπι και γενικά για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

"Μιλήσαμε για την Ελλάδα, με ρώτησε πώς είναι να ζει κάποιος εκεί και εγώ του είπα ότι είναι τελείως διαφορετικά σε σχέση με την Δανία. Ότι εκεί έχει ήλιο κάθε μέρα και θα περάσει πολύ καλά. Με ρώτησε και για τον Ολυμπιακό, αλλά δεν ξέρω πολλά. Το μόνο που του είπα, είναι ότι ο Ολυμπιακός είναι μια μεγάλη ομάδα στην Ελλάδα και ότι σίγουρα θα τα πάει καλά εκεί. Εννοείται βέβαια πως του είπα κιόλας ότι 'περιμένω ο Παναθηναϊκός να είναι μπροστά σου' (γέλια)".

Ένας παίκτης με τέτοια ποιότητα, πώς και έρχεται στα 25 του στην Ελλάδα και δεν μένει σε μια ομάδα που παίζει στο Champions League ή να πάει σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα;

"Εντάξει, είναι επιλογή του. Σίγουρα είναι καλό για τον ίδιο, έχει μιλήσει με τον προπονητή και τον έκαναν να θέλει να πάει στην Ελλάδα και να προτιμήσει τον Ολυμπιακό από άλλες ομάδες. Ο τρόπος που τον προσέγγισαν έπαιξε ρόλο στο να πάει τελικά στον Ολυμπιακό".

Προτιμώ να παίζει δεκάρι, νομίζω ότι είναι η καλύτερη θέση του. Είναι πολυθεσίτης βέβαια και τα κάνει όλα πολύ καλά

Ποια είναι η κανονική του θέση στο γήπεδο;

"Εγώ προτιμώ να παίζει δεκάρι, νομίζω ότι είναι η καλύτερη θέση του. Είναι καλός και ως οκτάρι, ενώ έκανε τρομερή σεζόν πέρυσι ως φορ. Στην αρχή εδώ έπαιζε εξτρέμ. Είναι πολυθεσίτης βέβαια και τα κάνει όλα πολύ καλά. Η θέση του όμως θεωρώ ότι είναι δεκάρι".

Ποια είναι τα καλά του στοιχεία; Αυτά που τον ξεχωρίζουν. Αναφέρομαι σε τεχνική, δύναμη, αντίληψη. Τι να περιμένει από αυτόν ο κόσμος του Ολυμπιακού;

"Έχει πολύ καλή τεχνική και είναι ένας παίκτης που πραγματικά δίνει τα πάντα. Βγάζει ασίστ, βάζει γκολ, είναι πολύ καλός και στα στημένα. Του αρέσει να παίζει με τους συμπαίκτες του, να συνδυάζεται, είναι ομαδικός παίκτης".

Κατά την άποψή σου είναι παίκτης που μπορεί να κάνει την διαφορά και να τον αγαπήσει ο κόσμος;

"Για τον ίδιο, για τον φίλο μου, ελπίζω να πάει καλά και ο κόσμος του Ολυμπιακού να τον αγαπήσει. Είμαι σίγουρος ότι θα καταφέρει να τους κερδίσει. Μέναμε δίπλα δίπλα στην Κοπεγχάγη, έχουμε πολύ καλές σχέσεις και είμαι βέβαιος ότι θα καταφέρει να τον αγαπήσουν και στην Ελλάδα όπως εδώ".

Δεν ήθελα να παίξουμε με τους Τούρκους. Χάρηκα που περάσαμε, αλλά στεναχωρήθηκα για Σιώπη και Μπακασέτα, γιατί είναι φίλοι μου

Δυο λόγια και για την πρόκρισή σας στους ομίλους απέναντι μάλιστα σε δύο Έλληνες, τον Σιώπη και τον Μπακασέτα. Πώς ήταν αυτά τα δύο ματς και τι περιμένεις τώρα από τους ομίλους; Ειδικά η Σίτι προκαλεί τρόμο στους περισσότερους.

"Ήταν πολύ δύσκολα τα δύο ματς με την Τράμπζονσπορ και έπαιξα απέναντι στον Σιώπη και τον Μπακασέτα που γνωρίζω πολύ καλά και έχω σχέσεις. Ειλικρινά στο λέω, δεν ήθελα να παίξουμε με τους Τούρκους, αλλά δυστυχώς τα έφερε έτσι η κλήρωση. Ήταν καλό που τους είδα και ήμουν αντίπαλος, στο τέλος χάρηκα που περάσαμε, αλλά στεναχωρήθηκα γι' αυτά τα δύο παιδιά που είναι φίλοι μου. Το ξέραμε πως μόνο ένας μπορούσε να περάσει. Ευτυχώς για εμάς τα καταφέραμε. Όσο για τον όμιλο, είναι δύσκολος, πάμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό, να το απολαύσουμε και να βάλουμε δύσκολα στους αντιπάλους μας".

Δεν κλείνω ποτέ την πόρτα για επιστροφή στην Ελλάδα, αλλά μόνο για τον Παναθηναϊκό

Θα σκεφτόσουν την επιστροφή σου στην Ελλάδα ή το έχεις βγάλει από το μυαλό σου; Πέρασες πολλά χρόνια εδώ και δέθηκες με τον Παναθηναϊκό.

"Δεν το έχω βγάλει από το μυαλό μου να επιστρέψω. Θα δούμε τι θα πει το μέλλον. Επέστρεψα από έναν τραυματισμό που με άφησε εκτός για δέκα μήνες και δεν μπορούσα να παίξω δύο σερί παιχνίδια. Πρώτα να είμαι καλά και μετά θα δούμε τι θα συμβεί. Είναι η τελευταία χρονιά του συμβολαίου μου στην Κοπεγχάγη. Δεν κλείνω ποτέ την πόρτα για επιστροφή στην Ελλάδα, αλλά μόνο για τον Παναθηναϊκό θα γύριζα. Εκτός βέβαια αν μου κλείσει αυτός την πόρτα (γέλια)".

Ένα σχόλιο και για την Εθνική του Πογέτ...

"Δεν ήμουν μαζί με τα παιδιά και δεν έχω πολλά λόγια να πω. Οι Έλληνες φίλαθλοι και εγώ μαζί τους, βλέπουμε ότι πάμε πολύ καλά. Έχουμε πάει εξαιρετικά σε αυτά τα τέσσερα πρώτα παιχνίδια, έχουμε ήδη βγει πρώτοι στον όμιλο και μακάρι να συνεχίσουμε έτσι".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ