ΤΟΥΡΚΙΑ

Ο υπεύθυνος μεταγραφικού σχεδιασμού της Μπεσίκτας στο SPORT 24: "Θα κρατήσουμε τον Ενκουντού"

Ο Ενκουντού με τη φανέλα της Μπεσίκτας
Ο Ενκουντού με τη φανέλα της Μπεσίκτας © 2019 ASSOCIATED PRESS

Ο υπεύθυνος μεταγραφικού σχεδιασμού της Μπεσίκτας, Ερντάλ Τορουνογκουλάρι, ξεκαθαρίζει με δηλώσεις του στο SPORT 24 τις προθέσεις των πρωταθλητών Τουρκίας αναφορικά με τον Κέβιν Ενκουντού, το όνομα του οποίου συνδέεται εκ νέου με τον Ολυμπιακό.

Από το περασμένο καλοκαίρι κρατάει η σεναριολογία που συνδέει τον Ολυμπιακό με τον Κέβιν Ενκουντού. Τότε, ο 26χρονος Γάλλος εξτρέμ προέρχονταν από μια προβληματική σεζόν, πρώτη του με τη φανέλα της Μπεσίκτας, με τραυματισμούς, μέτρια (στην καλύτερη) απόδοση, εμφανή αδυναμία προσαρμογής.

Μοιραία οι "μαύροι αετοί" είχαν βγει στην αγορά αναζητώντας να αποσβέσουν έστω μέρος των 4,5 εκατ. ευρώ που δαπάνησαν για την αγορά του από την Τότεναμ (εκχωρώντας μάλιστα και σημαντικότατο ποσοστό μεταπώλησης στους Λονδρέζους, που ξεπερνάει το 40%) και να γλυτώσουν τα 1,6 εκατ. ευρώ που προβλέπονται ως ετήσιες απολαβές στον Ενκουντού ως το 2023 οπότε και εκπνέει το τετραετές του συμβόλαιο.

Η παραμονή άλλαξε τα δεδομένα

Ούτε το αγωνιστικό background του Γάλλου ούτε και τα οικονομικά δεδομένα αποτέλεσαν σύμμαχο της Μπεσίκτας, ο Ενκουντού παρέμεινε στο ρόστερ, βελτιώνοντας όμως φέτος κατά πολύ την εικόνα του. Αγωνίστηκε πολύ περισσότερο, έστω και αν μοίρασε τον χρόνο συμμετοχής του ως βασικός και αναπληρωματικός (και σε μια ομάδα με πολύ μεγάλη έλλειψη σε ακραίους μεσοεπιθετικούς), σκόραρε πολύ περισσότερο – 3 γκολ στην πρώτη του σεζόν στο πρωτάθλημα, 8 σε αυτήν που πριν λίγες μέρες ολοκληρώθηκε – συμβάλλοντας στην κατάκτηση του νταμπλ.

Συνθήκες ικανές για να αλλάξει κάτι ως προς το στάτους του στη Vodafone Arena; Το SPORT 24 απευθύνθηκε στον πλέον αρμόδιο για να απαντήσει, τον υπεύθυνο του μεταγραφικού σχεδιασμού και scouting της Μπεσίκτας, Ερντάλ Τορουνογκουλάρι, ρωτώντας τον αν στις προθέσεις των πρωταθλητών Τουρκίας είναι πώλησή του και αν έχουν δεχτεί οποιαδήποτε κρούση από τον Ολυμπιακό. Η απάντηση του, ευγενική μεν, πλην όμως λιτή και ξεκάθαρη.

"Ο Κέβιν είναι παίκτης της Μπεσίκτας και θα τον κρατήσουμε στην ομάδα. Οτιδήποτε άλλο δεν ανταποκρίνεται ούτε στις προθέσεις μας ούτε στην πραγματικότητα", το ενδεικτικό σχόλιο του διοικητικού στελέχους των "μαύρων αετών".

TAGS ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ