ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Βιθέντε Ιμπόρα στο SPORT24: "Δεν σκέφτομαι τι έχω καταφέρει στο παρελθόν, αλλά να γράψω ιστορία με τον Ολυμπιακό"

Ο Βιθέντε Ιμπόρα στο SPORT24: "Δεν σκέφτομαι τι έχω καταφέρει στο παρελθόν, αλλά να γράψω ιστορία με τον Ολυμπιακό"
24MEDIA CREATIVE TEAM / KONSTANTINOS BADOUNAS

Ο Βιθέντε Ιμπόρα έχει κατακτήσει ήδη τέσσερις ευρωπαϊκούς τίτλους, ωστόσο εξομολογείται στο SPORT24 ότι σκέφτεται μονάχα να γράψει ιστορία με τον Ολυμπιακό.

Ένα από τα πιο σημαντικά "όπλα" του Ολυμπιακού στην μάχη με την Φιορεντίνα (29/5, 22:00, COSMOTE SPORT 1HD, MEGA, LIVE SPORT24) στον τελικό του Conference League είναι ο Βιθέντε Ιμπόρα. Ο Ισπανός μέσος ξέρει πολύ καλά από τελικούς, καθώς έχει πανηγυρίσει ήδη τέσσερα Europa League με Σεβίλλη και Βιγιαρεάλ.

Ο Ιμπόρα μίλησε στο SPORT24 στο περιθώριο της Media Day των ερυθρόλευκων και ξεκαθάρισε πως είναι συγκεντρωμένος στο να γράψει ιστορία με τον Ολυμπιακό.

Είναι μια σπέσιαλ στιγμή για σένα γιατί έχεις ήδη τέσσερα ευρωπαϊκά τρόπαια;

"Δεν σκέφτομαι το παρελθόν αλλά να γράψω ιστορία για αυτό το υπέροχο κλαμπ. Να φτάσουμε στην κατάκτηση του πρώτου ευρωπαϊκού τροπαίου. Μπορείτε να καταλάβετε πόσο ιδιαίτερο θα είναι το παιχνίδι".

Υπάρχει κάποιο μυστικό για ένα ματς σαν και αυτό;

"Όχι, ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί σε ένα παιχνίδι. Πρέπει να προετοιμαστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Να παλέψουμε όλοι μαζί και να κερδίσουμε το τρόπαιο".

Έχεις βρεθεί άλλες τέσσερις φορές στο παρελθόν σε ανάλογη θέση, ποια είναι η προετοιμασία για ένα τέτοιο παιχνίδι;

"Πρέπει να ευχαριστηθούμε τη στιγμή, την εμπειρία, όλοι θα μας παρακολουθούν, οπότε θα πρέπει να το χαρούμε σαν παιδιά. Να χαρούμε κάθε λεπτομέρεια, να είμαστε έτοιμοι, να βγάλουμε τη φιλοδοξία μας, την αισιοδοξία μας, να φτάσουμε στην κατάκτηση του τροπαίου και να κάνουμε τον κόσμο χαρούμενο".

Λίγοι παίκτες στον κόσμο, αν πάρετε το Conference League, θα έχουν... πέντε ευρωπαϊκά τρόπαια με τρεις διαφορετικές ομάδες, το σκέφτεσαι καθόλου;

"Δεν σκέφτομαι τι έχω καταφέρει στο παρελθόν. Σκέφτομαι να γράψω ιστορία με τον Ολυμπιακό. Μπορείτε να φανταστείτε πως τόσα χρόνια ιστορίας του συλλόγου χωρίς κάποιο ευρωπαϊκό τρόπαιο, έχουμε την ευκαιρία να πάρουμε το πρώτο, να γράψουμε τα ονόματα μας με χρυσά γράμματα στην ιστορία του συλλόγου, αυτό είναι κάτι το εκπληκτικό".

Τι θα πεις στους συμπαίκτες σου πριν βγείτε στον αγωνιστικό χώρο ως ο πιο έμπειρος;

εν ξέρω τα ίδια, πως είναι ένα παιχνίδι και πρέπει να παίξουμε όπως σε κάθε ματς. Όλοι μαζί, να δείξουμε οικογενειακό πνεύμα, να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο. Να παίξουμε με επιθυμία, με φιλοδοξία και να προσέξουμε κάθε λεπτομέρεια γιατί είναι σημαντικές σε παιχνίδια σαν και αυτά".

Τους τελευταίους μήνες είσαι από τους πλέον σημαντικούς ποδοσφαιριστές για την ομάδα. Τι έχει αλλάξει;

"Πολλά πράγματα. Προσπαθώ να ξεχάσω τι είχε συμβεί. Νιώθω στην καλύτερη δυνατή κατάσταση τώρα και προσπαθώ να ζήσω τη στιγμή ώστε η ομάδα να πετύχει το στόχο της".

Η Heineken 0.0, επίσημος χορηγός του UEFA Europa Conference League, τσουγκρίζει στην υγειά των αληθινών φιλάθλων που ζουν για τη βραδιά του μεγάλου τελικού στις 29/05!

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ CONFERENCE LEAGUE ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ