ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ

Ο Βιάλι αποχώρησε από την εθνική Ιταλίας για να συγκεντρωθεί στη νέα μάχη του με τον καρκίνο

Ο Τζανλούκα Βιάλι στο πλαίσιο της πρεμιέρας της εθνικής Ιταλίας στο Euro 2020 απέναντι στην Τουρκία
Ο Τζανλούκα Βιάλι στο πλαίσιο της πρεμιέρας της εθνικής Ιταλίας στο Euro 2020 απέναντι στην Τουρκία @ 2021 ALBERTO LINGRIA/AP IMAGES

Ο Τζανλούκα Βιάλι έκανε γνωστή την απόφασή του να αποχωρήσει από την εθνική Ιταλίας, ως μέλος του προπονητικό επιτελείου του Ρομπέρτο Μαντσίνι, τονίζοντας πως θέλει να εστιάσει στη μάχη που δίνει με το σοβαρό πρόβλημα υγείας που τον ταλαιπωρεί.

Ο Τζανλούκα Βιάλι είναι αποδεδειγμένα μαχητής των γηπέδων και της ζωής, με τον άλλοτε φορ της Σαμπντόρια και της Τσέλσι να έχει διαγνωστεί με καρκίνο στο πάγκρεας από το 2017 αλλά να μην το βάζει κάτω, υπηρετώντας τα τελευταία χρόνια την εθνική Ιταλίας ως μέλος του προπονητικού επιτελείου του Ρομπέρτο Μαντσίνι.

Ωστόσο, ο καρκίνος επέστρεψε στη ζωή του τον Δεκέμβριο του 2021 μετά από ένα διάστημα που τον είχε θέσει νοκ-άουτ και προκειμένου να τον ντριμπλάρει με επιτυχία για δεύτερη φορά πήρε την απόφαση να διακόψει προσωρινά από τις υποχρεώσεις του με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας, όπως έκανε γνωστό μέσω τοποθέτησής του.

"Στο φινάλε μίας μακράς και δύσκολης "διαπραγμάτευσης" με την υπέροχη ομάδα των ογκολόγων μου, αποφάσισα να διακόψω, ελπίζω προσωρινά, τις νυν και τις μέλλουσες επαγγελματικές υποχρεώσεις μου.

Ο στόχος είναι να χρησιμοποιήσω όλες την ψυχική και σωματική ενέργεια για να βοηθήσω το σώμα μου να ξεπεράσει αυτή τη φάση της αρρώστιας, ώστε να είμαι σε θέση σύντομα να αντιμετωπίσω νέες περιπέτειες και να τις μοιραστώ μαζί σας", τόνισε ο Βιάλι, ο οποίος θα απουσιάσει αρχικά από τα πρώτα ματς που θα δώσει μέσα στο 2023 η σκουάντρα ατζούρα στο πλαίσιο των προκριματικών του Euro 2024.

"Ο Τζανλούκα είναι ένας απόλυτος πρωταγωνιστής της εθνικής Ιταλίας και θα είναι και στο μέλλον. Χάρη στην απίστευτη ψυχική του δύναμη και σε όλη τη στοργή που έχει από την οικογένεια της εθνικής ομάδας, θα επιστρέψει σύντομα.

Μπορεί να υπολογίζει στον καθένα από εμάς, επειδή είμαστε ομάδα, εντός και εκτός γηπέδου", δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Γκαμπριέλε Γκραβίνα, σχολιάζοντας την αποχώρηση του Βιάλι από τους ατζούρι.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ