ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Τζορτζ Μπάλντοκ στο SPORT24: "Θα βάλω τα δυνατά μου απέναντι στον Εμπαπέ, εκπληκτικός παίκτης ο Τσιμίκας"

EURO 24 /  -  (  / EUROKINISSI)
EURO 24 / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Τζορτζ Μπάλντοκ ήταν εκ των κορυφαίων στη νίκη της Εθνικής Ελλάδας απέναντι στην Ιρλανδία και μιλώντας στο SPORT24 εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για το ερχόμενο συναπάντημα απέναντι στον Κιλιάν Εμπαπέ και την παρέα του.

Η Εθνική πανηγύρισε μία σπουδαία νίκη για την 3η αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2024. Επικράτησε 2-1 της Ιρλανδίας και έχοντας κάνει το 2Χ2 φιγουράρει στη δεύτερη θέση του γκρουπ πίσω από τη Γαλλία, αλλά μπροστά από την Ολλανδία, η οποία έχει ηττηθεί από τους τρικολόρ.

Η απόδοση των διεθνών μας στον αγωνιστικό χώρο της OPAP Arena ήταν ελπιδοφόρα για τη συνέχεια. Η Ελλάδα είχε το πάνω χέρι στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού και δίκαια πήρε το τρίποντο. Ένας από εκείνους που ξεχώρισαν στο παιχνίδι ήταν ο Τζορτζ Μπάλντοκ.

Ο δεξιός μπακ της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ κυριάρχησε στην πλευρά του, ειδικά στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης. Τελείωσε το ματς με 66 ενέργειες με την μπάλα, είχε 42 εύστοχες μεταβιβάσεις (87,5% ακρίβεια) και δύο key passes. Έδωσε αρκετές μάχες, είχε δύο στις δύο επιτυχημένες ντρίμπλες, ενώ βοήθησε ουσιαστικά με τα ανεβάσματά του.

Ο Μπάλντοκ μετά το τέλος της αναμέτρησης μίλησε στο SPORT24 και αρχικά αναφέρθηκε στη μεγάλη βελτίωση της Εθνικής στις ημέρες του Γκουστάβο Πογέτ: "Το ελπίζουμε (σ.σ. να πάρουμε την πρόκριση). Θέλουμε να τα πάμε όσο καλύτερα γίνεται σε αυτόν τον όμιλο. Χρειαζόμαστε απλά να γινόμαστε όλο και καλύτεροι, να παίρνουμε περισσότερη αυτοπεποίθηση. Μπορείτε να το δείτε, από τότε που ήρθε ο Πογέτ βελτιωνόμαστε σταδιακά. Ήταν μία απολύτως θετική απόδοση μπροστά στους καταπληκτικούς μας φανς".

Ο Τζορτζ Μπάλντοκ στο Ελλάδα - Ιρλανδία
Ο Τζορτζ Μπάλντοκ στο Ελλάδα - Ιρλανδία EUROKINISSI SPORTS


Στο πρώτο μέρος η ανάπτυξη της Εθνικής φαινόταν να ξεκινάει από τα πόδια του Κώστα Τσιμίκα στα αριστερά, όμως αυτό άλλαξε στο δεύτερο μέρος, όταν ο Μπάλντοκ πήρε ακόμη περισσότερες πρωτοβουλίες. Το πρόβλημα στον αστράγαλο που τον ταλαιπώρησε στο πρώτο 45λεπτο έπαιξε τον ρόλο του.

"Ο Τσίμι είναι ένας εκπληκτικός παίκτης, επομένως θέλει να παίρνει την μπάλα όσο περισσότερο γίνεται. Στο πρώτο μέρος είχα ένα πρόβλημα στον αστράγαλο. Μετά το δεύτερο μέρος, όταν το έδεσα και πήρα μερικά χάπια, επέστρεψα και ένιωθα υπέροχα και γι' αυτό μάλλον μοιραστήκαμε τις ευθύνες" δήλωσε συγκεκριμένα ο 30χρονος δεξιός μπακ.

Από μικρός θέλεις να παίζεις τέτοια παιχνίδια

Ο Μπάλντοκ αποκόμισε ένα πρόβλημα από το παιχνίδι με τους Ιρλανδούς, ωστόσο δεν θέλει να χάσει με τίποτα το μεγάλο ραντεβού με τη Γαλλία στο Σταντ ντε Φρανς (19/6, 21:45, ALPHA TV, NOVASPORTS PRIME, LIVE SPORT24) και ανυπομονεί γι' αυτό: "Είμαι ενθουσιασμένος. Από νεαρός ποδοσφαιριστής και όταν μεγαλώνεις θέλεις να παίζεις σε αυτά τα παιχνίδια, να δοκιμάζεις τον εαυτό σου απέναντι στους καλύτερους παίκτες του πλανήτη.

Φυσικά ξέρουμε ότι θα είναι πολύ δύσκολο, τους σεβόμαστε. Όμως θέλουμε να πάμε εκεί να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και ποτέ δεν ξέρεις".

Ο Τζορτζ Μπάλντοκ στο Ελλάδα - Ιρλανδία
Ο Τζορτζ Μπάλντοκ στο Ελλάδα - Ιρλανδία EUROKINISSI SPORTS


Ο μπακ της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ είναι πολύ πιθανό την Δευτέρα να έχει υπ' ευθύνη του τον εκπληκτικό Κιλιάν Εμπαπέ, με τον ποδοσφαιριστή της Εθνικής μας να τονίζει: "Θα βάλω τα δυνατά μου".

Ο Μπάλντοκ είχε φέτος μία γεμάτη σεζόν με τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και βοήθησε την ομάδα του στην επιστροφή στην Premier League. Ακόμη μία αφορμή ώστε ο 30χρονος ποδοσφαιριστής να δοκιμάσει τις δυνάμεις του απέναντι στους κορυφαίους: "Ξανά Premier League. Είναι εκεί που θέλω να είμαι, ένα εκπληκτικό πρωτάθλημα.

Παίζουμε με την Γαλλία τη Δευτέρα και την επόμενη σεζόν θα αγωνίζομαι απέναντι σε άλλους κορυφαίους ποδοσφαιριστές, όπως ο Χάλαντ και ο Γκρίλις. Είμαι ενθουσιασμένος, είναι εκεί που θέλω να παίζω και θέλω να τεστάρω τον εαυτό μου κόντρα σε αυτούς τους παίκτες".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ EURO ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ