ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΜΙΚΑΣ

Ο Τσιμίκας έγινε ο πρώτος Έλληνας με δύο τίτλους στην Αγγλία

Ο Τσιμίκας έγινε ο πρώτος Έλληνας με δύο τίτλους στην Αγγλία

Ο Κώστας Τσιμίκας έγραψε ιστορία στο "Γουέμπλεϊ" αφού με το δικό του εύστοχο πέναλτι χάρισε τη νίκη στην Λίβερπουλ επί της Τσέλσι στον τελικό του FA Cup και έγινε ο πρώτος Έλληνας ποδοσφαιριστής που κατακτά δύο τίτλους μέσα σε μία σεζόν στο Νησί.

Η 14η Μαΐου 2022 είναι αναντίλεκτα μία ημερομηνία που θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένη στη μνήμη του Κώστα Τσιμίκα, με την Λίβερπουλ να ρίχνει στο καναβάτσο την Τσέλσι στον τελικό του 141ου τελικού του Κυπέλλου Αγγλίας (όπως έκανε και στον τελικό του League Cup τον Φεβρουάριο, επικρατώντας τότε με 11-10 στα πέναλτι) και τον διεθνή αριστερό μπακ να γράφει ιστορία αφού είναι πλέον ο μοναδικός Έλληνας ποδοσφαιριστής που παίρνει δύο τρόπαια στο Νησί και δη μέσα σε μία σεζόν.

Μάλιστα, δεν ήταν απλά ένας από τους παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ που έγιναν κομμάτι της κόκκινης ιστορίας αλλά ήταν εκείνος που την έγραψε με χρυσά γράμματα, αφού νίκησε τον Μεντί στη ρωσική ρουλέτα και υπέγραψε την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου από την ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ, διαμορφώνοντας το τελικό 6-5 στα πέναλτι.

Ο Κώστας Τσιμίκας έγινε ο δεύτερος Έλληνας που κατακτάει τον τίτλο στον αρχαιότερο διασυλλογικό ποδοσφαιρικό θεσμό αφού είχε προηγηθεί η κατάκτηση του Κυπέλλου Αγγλίας από τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο.

Συγκεκριμένα την 1η Αυγούστου 2020 όταν ο νυν στόπερ του Ολυμπιακού μπήκε αλλαγή στον τελικό στο 88' για λογαριασμό της Άρσεναλ (στη θέση του Νταβίντ Λουίζ) απέναντι στην Τσέλσι και πανηγύρισε το βαρύτιμο τρόπαιο με την επικράτηση των κανονιέρηδων με 2-1 επί της συμπολίτισσάς τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως κοντά στην κατάκτηση του FA Cup είχε φτάσει ο Νίκος Νταμπίζας, ο οποίος συμμετείχε σε δύο σερί τελικούς με τη φανέλα της Νιούκαστλ, ωστόσο δεν μπόρεσε να πάρει το τρόπαιο αφού οι καρακάξες γνώρισαν την ήττα από την Άρσεναλ το 1998 (0-2) και από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 1999 (0-2) με αμφότερους τους τελικούς να διεξάγονται στο Γουέμπλεϊ, λίγο πριν την ανακατασκευή του "ναού του ποδοσφαίρου" το 2000.

TAGS ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΜΙΚΑΣ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΑΓΓΛΙΑ ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΓΓΛΙΑΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ THE PREMIER GREEKS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ