UEFA

Ο Τσεφέριν απειλεί με μποϊκοτάζ της UEFA στα Παγκόσμια Κύπελλα κάθε δύο χρόνια

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν
Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν PHOTO CREDITS: ASSOCIATED PRESS

Ο Αλεκσάντερ Τσεφέριν απείλησε με μποίκοτάζ των εθνικών ομάδων της Ευρώπης σε περίπτωση που το Παγκόσμιο Κύπελλο αρχίσει να διεξάγεται κάθε δύο χρόνια.

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεκσάντερ Τσεφέριν, έκανε σαφή τη θέση του σχετικά με το ζήτημα της προτεινόμενης διεξαγωγής του Παγκοσμίου Κυπέλλου κάθε δύο χρόνια. Ο Σλοβένος παράγοντας είναι κάθετα αντίθετος, όπως δήλωσε στους Times, απειλώντας ακόμα και με μποϊκοτάζ των εθνικών ομάδων της Ευρώπης από μία τέτοια διοργάνωση.

"Μπορούμε να αποφασίσουμε να μην συμμετάσχουμε. Απ' όσο ξέρω, οι Νοτιοαμερικανοί βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος. Οπότε, καλή τύχη σε ένα τέτοιο Παγκόσμιο Κύπελλο. Νομίζω ότι ποτέ δεν θα υλοποιηθεί, αφού εναντιώνεται σε βασικές αρχές του ποδοσφαίρου. Το να παίζεις κάθε καλοκαίρι ένα μηνιαίο τουρνουά είναι σκότωμα για τους παίκτες. Αν είναι κάθε δύο χρόνια, συμπίπτει με το Παγκόσμιο Κύπελλο γυναικών και με τα ολυμπιακά τουρνουά ποδοσφαίρου. Η αξία του έγκειται ακριβώς στο γεγονός ότι είναι κάθε τέσσερα χρόνια. Το περιμένεις. Είναι όπως με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ένα τεράστιο γεγονός. Δεν βλέπω τις συνομοσπονδίες να το στηρίζουν".

Το κογκρέσο της FIFA πρόσφατα υπερψήφισε με συντριπτική πλειοψηφία τη διεξαγωγή ενδελεχούς έρευνας για την πρόταση η κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση να διεξάγεται κάθε δύο χρόνια αντί για τέσσερα, όπως συμβαίνει από το 1930 και την πρώτη έκδοσή της.

"Ευελπιστώ η FIFA να έρθει στα λογικά της, επειδή δεν βλέπω σωστή προσέγγιση το να πηγαίνει παντού εκτός από τις συνομοσπονδίες για να συνομιλήσει. Δεν ήρθαν, δεν τηλεφώνησαν, δεν έλαβα κάποια επιστολή ή κάτι τέτοιο. Απλά διαβάζω πράγματα στα ΜΜΕ".

Τέλος, ο Τσεφέριν απέκλεισε το ενδεχόμενο η UEFA να κάνει κάτι τέτοιο με το Euro, παρότι θα έχει οικονομικά οφέλη: "Μπορεί για την UEFA να είναι καλό σε οικονομικό επίπεδο, όμως το πρόβλημα είναι ότι θα σκοτώσουμε το ποδόσφαιρο με αυτόν τον τρόπο. Σκοτώνουμε τους παίκτες. Δεν βλέπω τους συλλόγους να αφήνουν τους παίκτες να πάνε και αυτό θα μας διχάσει τελείως".

TAGS UEFA FIFA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ