ΤΣΕΛΣΙ

Ο Τόμας Τούχελ δεν είχε ανάγκη να διαφημίσει ότι έγινε ο φύλακας-άγγελος μιας οικογένειας

Ο Τόμας Τούχελ ενόσω δούλευε στην Παρί Σεν Ζερμέν
Ο Τόμας Τούχελ ενόσω δούλευε στην Παρί Σεν Ζερμέν MIGUEL A. LOPES/POOL VIA AP

Πρώτα πλήρωσε τα έξοδα για τη χειρουργική επέμβαση ενός παιδιού κι ακολούθως αγόρασε ένα ολόκληρο σπίτι στη μητέρα του. Ο Τόμας Τούχελ δεν είχε υπερηφανευτεί ποτέ για τη γενναιοδωρία του μέχρι τη στιγμή που η πράξη του διέρρευσε στον Τύπο.

Τα 2,5 χρόνια που ο Τόμας Τούχελ και η σύζυγός του Σίσι διέμεναν στα προάστια του Παρισιού είχαν ανάγκη από μια οικονόμο που θα αναλάβει να φροντίζει το σπίτι και μαζί την καθημερινότητα της τετραμελούς οικογένειας. Η γυναίκα που επιλέχθηκε από το ζευγάρι για την καίρια αυτή θέση είχε καταγωγή από τις Φιλιππίνες και ήταν μονίμως διαθέσιμη, δίχως ενστάσεις.

Η σκληρή δουλειά και η θέλησή της για προσφορά είχε εντυπωσιάσει τους Τούχελ, οι οποίοι συνδέθηκαν αρκετά στενά μαζί και εν καιρώ έμαθαν την ιστορία που κουβαλούσε μαζί της. Η γυναίκα δούλευε πολλές ώρες την ημέρα γιατί έπρεπε να συγκεντρώσει γρήγορα ένα μεγάλο ποσό προκειμένου ο γιος της να υποβληθεί σε μια λεπτή και πολύωρη χειρουργική επέμβαση στην καρδιά. Η ξαφνική πληροφορία συντάραξε το ζεύγος, το οποίο έχοντας αποκτήσει δύο μικρά κορίτσια, μπήκε στη θέση της οικιακής βοηθού και κατάλαβε το μέγεθος της προσπάθειάς της.

Η επόμενη, πιο ψύχραιμη, σκέψη των δύο ήταν η ανάληψη όλου του κόστους της διαδικασίας (χειρουργείο, νοσηλεία, αποθεραπεία) που θα επέτρεπε στον μικρό να ζήσει μια ζωή χωρίς άλλα προβλήματα.

Η γενναιόδωρη αυτή πράξη έκανε εντύπωση στη γυναίκα, η οποία δεν είχε τη δυνατότητα και τον ανάλογο τρόπο να ευχαριστήσει τους εργοδότες της. Αντιθέτως ήταν εκείνοι που αποφάσισαν να της κάνουν άλλο ένα δώρο, ανταμείβοντάς την για τις υπηρεσίες της.

Στις κουβέντες που κατά καιρούς έκαναν με την Φιλιππινέζα, είχαν μάθει ότι η μελλοντική επιδίωξή της ήταν να επιστρέψει στην πατρίδα της και να ζήσει εκεί με τους ανθρώπους της σ' ένα σπίτι που θα αγοράσει με τις οικονομίες της. Σαν το τζίνι που ξεπηδά από το λυχνάρι του παραμυθιού και εκπληρώνει ευχές, ο Τούχελ αγόρασε αντ' αυτής ένα οίκημα στο μέρος που γεννήθηκε και της το χάρισε προκειμένου να στεγάσει την οικογένειά της και να βρίσκεται μακριά τους. Αυτό μάλιστα συνέβη αφότου ο Γερμανός απολύθηκε από την Παρί Σεν Ζερμέν. Επειδή πάντως για κάποιον καιρό η γυναίκα και οι κόρες τους παρέμειναν στο Παρίσι, η γυναίκα από τις Φιλιππίνες εξακολουθούσε να τους βοηθά. Όταν ολοκληρώθηκε η μετακόμιση στο Λονδίνο, ο Τούχελ είχε ήδη κανονίσει την αγοραπωλησία του σπιτιού για χάρη της γυναίκας που εργάστηκε με ανιδιοτέλεια δίπλα στην οικογένεια.

Ο 48χρονος δεν είχε σκοπό να διαρρεύσει οτιδήποτε στον Τύπο. Ειδάλλως θα είχε συμβεί από την πρώτη στιγμή. Έτυχε απλώς να δημοσιευτεί στο twitter και από 'κει στον αγγλικό Τύπο, που κυνηγά μανιωδώς θέματα από την προσωπική ζωή όσων εμπλέκονται με το εγχώριο ποδόσφαιρο. Αργότερα το γαλλικό RMC ήρθε να επιβεβαιώσει το πρωτογενές ρεπορτάζ.

Είναι, πια, πιθανό η κατάκτηση του Champions League με την Τσέλσι και το βραβείο του κορυφαίου προπονητή της σεζόν στην Ευρώπη, που το παρέλαβε την προηγούμενη Τρίτη, να 'ταν το κάρμα που ενεργοποιήθηκε για το καλό που είχε ήδη κάνει στην... προηγούμενη επαγγελματική ζωή του.

TAGS ΤΣΕΛΣΙ ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ PREMIER LEAGUE LIGUE 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ