ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΡ

Ο θρυλικός Κάμπος στο SPORT24: "Να το σηκώσει η Αργεντινή για τον Μέσι, ο Πινέδα είναι ο καλύτερος Μεξικανός μέσος"

Ο Χόρχε Κάμπος
Ο Χόρχε Κάμπος

Ο Μεξικανός πρώην τερματοφύλακας, Χόρχε Κάμπος, μίλησε στο SPORT24 για τον Λιονέλ Μέσι, τον οποίον θέλει να δει να σηκώνει το Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά και τον συμπατριώτη του της ΑΕΚ, Ομπερλίν Πινέδα, τον οποίον έχρισε ως τον καλύτερο Μεξικανό μέσο.

Με μικρό ανάστημα για τερματοφύλακα, αλλά με περίσσιο θράσος και αποφασιστικότητα στις επεμβάσεις του. Ο Χόρχε Κάμπος λατρεύτηκε από τους Μεξικανούς και όχι μόνο στα Μουντιάλ του 1994 και του 1998 όχι μόνο για το στιλ παιχνιδιού του, αλλά και τις πολύχρωμες εμφανίσεις του.

Το SPORT24 τον συνάντησε στο συγκρότημα τένις του Καλίφα, στην Ντόχα, και ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι θέλει να δει τον Λιονέλ Μέσι να σηκώνει το τρόπαιο, χωρίς αυτό ωστόσο να σημαίνει ότι ο Αργεντινός έχει κάτι να αποδείξει.

"Όλος ο κόσμος θέλει να δει τον Λιονέλ Μέσι να σηκώνει το τρόπαιο την Κυριακή. Ο Εμπαπέ είναι για δεύτερη διαδοχική διοργάνωση, σε αυτήν την ηλικία, στον τελικό. Είναι πολύ ισοδύναμο ζευγάρι. Υπάρχει αυτή η ανυπομονησία στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα για να το σηκώσει η Αργεντινή. Για τον Μέσι, για ποιον άλλον;

Όλοι θέλουν να κλείσει αυτή η μουντιαλική καριέρα του Μέσι με το τρόπαιο. Αλλά, δεν νομίζω ότι χρειάζεται ο Μέσι να το αποδείξει με αυτόν τον τρόπο ότι είναι ένας από τους καλύτερους που έχουν δει τα μάτια μας".

Ως τερματοφύλακας είναι ο πλέον ειδικός να υποδείξει τον δικό του καλύτερο του τουρνουά, το οποίο γενικά είχε πολύ καλές εμφανίσεις από γκολκίπερ. Ο Χόρχε Κάμπος ψήφισε Μπόνο και το εξήγησε.

"Εγώ, ποιος άλλος; Πλάκα κάνω. Ο Λορίς, ήδη παγκόσμιος πρωταθλητής, ο Μαρτίνες τα πάει πολύ καλά. Εγώ ως πρώην τερματοφύλακας θα έλεγα ότι μου αρέσει περισσότερο το στυλ του Μπόνο. Δεν έφτασε στον τελικό, αλλά έκανε απίστευτο τουρνουά. Είναι το στυλ που μου αρέσει προσωπικά. Κρίμα που δεν είναι στον τελικό".

Μεξικανός και η σύντομη συζήτηση αναπόφευκτα στράφηκε γύρω από τον συμπατριώτη του μέσο της ΑΕΚ, Ομπερλίν Πινέδα. Ο Χόρχε Κάμπος υποστήριξε ότι είναι ο καλύτερος Μεξικανός μέσος αυτή τη στιγμή.

"Ο Πινέδα είναι κατά τη γνώμη μου ο καλύτερος Μεξικανός μέσος. Ίσως είμαι λίγο υποκειμενικός γιατί είναι από το χωριό μου, αλλά όχι. Ο Ομπερλίν έχει ανέβει επίπεδο, τον παρακολουθώ τι κάνει στην Ελλάδα. Ξέρετε τι θαυμάζω περισσότερο στον Ομπερλίν; Ότι ξεκίνησε από πολύ χαμηλά, κανείς δεν τον πίστευε. Πίστεψε, όμως, ο ίδιος στον εαυτό του και τα κατάφερε".

Άραγε ποιες αναμνήσεις προκαλεί στον 56χρονο Μεξικανό από το Ακαπούλκο η λέξη Ελλάδα; Φυσικά το Euro 2004, όπως εξομολογείται.

"Την Ελλάδα την έχω συνδυάσει με την κατάκτηση του Euro. Αυτός ο τίτλος ήταν ιδιαίτερος και σήμανε πολλά για όλον τον ποδοσφαιρικό κόσμο. Κανείς δεν έδινε στην εθνική σας ομάδα, τότε, καμία πιθανότητα. Ελπίζω να επιστρέψει στις μεγάλες διοργανώσεις. Για να το πω καλύτερα, πρέπει η Εθνική Ελλάδας να επιστρέψει στις μεγάλες διοργανώσεις".

Αλήθεια, όμως, ποια ήταν η πηγή έμπνευσης για τις πολύχρωμες εμφανίσεις του;

"Πάντα μου άρεσε η θάλασσα, οι παραλίες, να τρέχω στην παραλία με πολύχρωμες βερμούδες. Πολλές φορές λόγω των αγωνιστικών υποχρεώσεων δεν μπορούσα να πάω στη θάλασσα. Γι' αυτό και ήθελα να έχω κάτι από αυτήν την πανδαισία χρωμάτων της παραλίες στην εμφάνισή μου. Έδωσα εντολή σε ένα φίλο μου σχεδιαστή από το Ακαπούλκο και ανέλαβε το στυλιστικό κομμάτι (γέλια)".

TAGS ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΡ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2022 ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΞΙΚΟΥ ΜΕΞΙΚΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ