ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Τερίμ έχει κυκλώσει εξαρχής το μεγάλο ματς με την ΑΕΚ στην OPAP Arena

Ο Τερίμ έχει κυκλώσει εξαρχής το μεγάλο ματς με την ΑΕΚ στην OPAP Arena
Ο Φατίχ Τερίμ στον πάγκο του Παναθηναϊκού στο ματς με τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο Ελλάδας Betsson INTIME SPORTS

Οι λόγοι που ο Φατίχ Τερίμ είχε σημαδέψει απ’ την πρώτη στιγμή το μεγάλο παιχνίδι με την ΑΕΚ, η πίστη στον στόχο που θα προσφέρει μία ενδεχόμενη νίκη στην "OPAP Arena" και η αγωνιστική προσέγγιση απ’ τον Τούρκο τεχνικό και το τιμ του.

Απ’ την πρώτη κιόλας γνωριμία του με τους Έλληνες δημοσιογράφους, κατά την επίσημη παρουσίασή του στις 29 Δεκεμβρίου, ο Φατίχ Τερίμ είχε δώσει με δυναμικό τόνο το προσωπικό στίγμα του, υπενθυμίζοντας προς όλους τη διαφορετική και την ξεχωριστή νοοτροπία που τον συνόδευε πάντα απ’ το ξεκίνημα της καριέρας του ως παίκτης κι ακολούθως ως προπονητής.

Το μότο "παίζω παντού και με κάθε αντίπαλο για τη νίκη", που ο ίδιος δεν το άφησε μόνο στα λόγια, αλλά το έκανε πράξεις στη Γαλατάσαραϊ και την εθνική Τουρκίας, ήταν το σημείο στο οποίο βάσισε όλο τον λόγο του σ’ αυτό το... intro του στο ελληνικό ποδόσφαιρο, μιλώντας πολλές φορές για "τα 14 χρόνια χωρίς πρωτάθλημα που είναι πάρα πολλά για ένα κλαμπ σαν τον Παναθηναϊκό", αλλά και για "την υποχρέωση που έχουμε εφόσον υπάρχει ένα Κύπελλο, ένα τρόπαιο να το διεκδικήσουμε, να κάνουμε τα πάντα για να το κατακτήσουμε".

Ο ίδιος έχει πραγματικά μεγάλη πίστη πως θα καταφέρει να φέρει εις πέρας την αποστολή που ανέλαβε, γνωρίζοντας πως είχε μπροστά του με το καλησπέρα, έναν μήνα γεμάτο από μεγάλα παιχνίδια απέναντι στον άμεσο ανταγωνισμό του Παναθηναϊκού.

Αυτό δεν είναι κάτι που τον ενοχλεί ή τον φοβίζει, καθώς γνώριζε πως στο τέλος της ημέρας (και) γι’ αυτόν τον λόγο προσελήφθη στον Παναθηναϊκό. Για να αλλάξει τη φτωχή συγκομιδή κι αποτελεσματικότητα που είχαν οι "πράσινοι" σ’ αυτό το κομμάτι, τους τελευταίους 10 μήνες, καθότι και οι δύο εγχώριοι στόχοι θα κριθούν σε πολύ μεγάλο βαθμό στους αγώνες με τα υπόλοιπα μέλη της Big-4 στον επόμενο μήνα, αλλά και στα playoffs.

Γιατί θεωρεί αυτό το παιχνίδι πολύ ξεχωριστό

Ο Τερίμ υπολογίζει και σέβεται τους πάντες και τα πάντα και κυρίως όλους τους μεγάλους αντιπάλους του Παναθηναϊκού. Αν υπήρχε, ωστόσο, ένα παιχνίδι που είχε εξαρχής κυκλώσει ο ίδιος και το επιτελείο του, σ’ αυτή την πολύ απαιτητική εκκίνησή του στον πάγκο του "τριφυλλιού", ήταν το πολύ μεγάλο ματς που έρχεται την Κυριακή (14/1, 20:30), με την ΑΕΚ στην OPAP Arena.

Όχι πως ήταν ήσσονος σημασίας για τον ίδιο το ζευγάρι των κυπελλικών αγώνων με τον "αιώνιο" αντίπαλο Ολυμπιακό, αλλά σ’ αυτή τη διαδικασία ήταν πολύ πιο πιθανό να κριθεί συνολικά η πρόκριση και στα δύο παιχνίδια, παρά να ξεκαθαρίσει το τοπίο απ’ το πρώτο ματς της Λεωφόρου. Όπως κι έγινε εντέλει.

Ο μεγάλος αγώνας της Κυριακής (14/1) με την ΑΕΚ είναι ένα πολύ διαφορετικό παιχνίδι για τον Τούρκο τεχνικό και είναι αλήθεια πως θέλει πάρα πολύ να βγει νικητής με τον Παναθηναϊκό. Πρώτα απ’ όλα διότι εάν θέλεις να γίνεις πρώτος στο τέλος της διαδρομής, επιβάλλεται να νικήσεις αυτόν που ήταν πέρσι στην κορυφή.

Επιπλέον, μία νίκη επί της ΑΕΚ, πόσω μάλλον δε στη νέα έδρα της, στην οποία ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να σκοράρει και να νικήσει πέρσι, εκτός από ένα καίριο πλήγμα προς τον αντίπαλο, θα μεγαλώσει και την πίστη στην ομάδα του. Τόσο στα αποδυτήρια, στην καθημερινότητα του ποδοσφαιρικού τμήματος, όσο και πέριξ αυτών.

Θα κάνει τους πάντες να πιστέψουν ακόμη περισσότερο στον στόχο και πως φέτος μπορούν να κάνουν αυτό το κάτι... παραπάνω που τους έλλειψε πέρσι, για να φτάσουν στον τίτλο. Προσφέροντας ψυχολογία κι "αέρα" σ’ όλη την ομάδα του. Κι αυτή η πίστη στις δυνατότητες που έχει η ομάδα, για τον Τερίμ είναι κομβικής σημασίας για τη συνέχεια, για τους επόμενους 4 και κάτι μήνες της σεζόν.

Το "διάβασμα" της ΑΕΚ και η προσέγγιση του ματς

Ο ίδιος και οι συνεργάτες του και δη ο βοηθός του κι αναλυτής Μετίν Τσακίρογλου σε συνεργασία με το έτερο τιμ των αναλυτών που υπήρχαν ήδη στην ομάδα, έχουν αφιερώσει πάρα πολλές ώρες τις τελευταίες μέρες βλέποντας αγώνες της ΑΕΚ.

Έχουν απομονώσει ξεχωριστά σημεία του παιχνιδιού της, τον τρόπο με τον οποίο κινείται και πιέζει ψηλά και συντεταγμένα τον αντίπαλό της, αλλά και τις συγκεκριμένες αδυναμίες που έχει στην ανασταλτική συμπεριφορά της.

Και θέλει να πάει όσο το δυνατόν πιο έτοιμος σε μία ξεχωριστή μάχη με τους "κιτρινόμαυρους" που μπορεί να αλλάξει πολλά σ’ όλη την πορεία του πρωταθλήματος. Δεν θα πάει για να "κρυφτεί", αλλά θα επιδιώξει να πάρει την μπάλα στα πόδια του Παναθηναϊκού και να ψάξει με υπομονή και καλό διάβασμα των απαιτήσεων του ματς τους τρόπους που θα μπορέσει να "χτυπήσει" την ΑΕΚ. Γνωρίζοντας πως έχει απέναντί του ένα πραγματικά σπουδαίο αντίπαλο.

Σ’ ένα ματς που θα έχει πάρα πολύ τακτική μέσα του, με δύο ποδοσφαιρικά στυλ που έχουν πλέον αρκετές ομοιότητες μεταξύ τους όσον αφορά την κεντρική στόχευση και φιλοσοφία (την οποία η ΑΕΚ έχει πολύ πιο έντονα ανεπτυγμένη απ’ την στιγμή που δουλεύει εδώ κι ενάμισι χρόνο με τον Ματίας Αλμέιδα), αλλά πάνω απ’ όλα θα κριθεί στην ένταση και στο ποιος απ’ τους δύο "χαρακτήρες" θα μπορέσει να επιβληθεί στο χορτάρι.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΦΑΤΙΧ ΤΕΡΙΜ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ