ΙΤΑΛΙΑ

Ο Στέφανο Τακόνι αρχίζει να "αποκρούει" το εγκεφαλικό

Ο Στέφανο Τακόνι
Ο Στέφανο Τακόνι AP PHOTO/LUCA BRUNO

Δύο ημέρες μετά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο ο παλαίμαχος γκολκίπερ Στέφανο Τακόνι αντιδρά στη θεραπεία που υποβάλλεται.

Από το περασμένο Σάββατο ο Στέφανο Τακόνι νοσηλεύεται στη νευρολογική πτέρυγα κλινικής στην Αλεσάντρια του Πιεμόντε, 90 χλμ. από το Τορίνο, ύστερα από σοβαρό εγκεφαλικό. Ή αλλιώς τη νέκρωση των κυττάρων.

Η κατάσταση του παλαίμαχου Ιταλού γκολκίπερ της Γιουβέντους με το χαρακτηριστικό μουστάκι των 80s, ο οποίος στις 13 Μαΐου θα κλείσει τα 65 του, εξακολουθεί να εκτιμάται από τους γιατρούς ως σοβαρή, αφού οι πρώτες ημέρες μετά από τέτοια επεισόδια είναι πάντα κρίσιμες.

Τουλάχιστον ο επτά φορές διεθνής τερματοφύλακας και μέλος της αποστολής των ατζούρι σε EURO 1988 και Παγκόσμιο Κύπελλο του 1990 (ως εφεδρικός του Βάλτερ Τζένγκα) αρχίζει ν' αντιδρά.

Σύμφωνα, άλλωστε, με την πιο πρόσφατη από τις ενημερωτικές αναρτήσεις του γιου του Αντρέα "μέρα με τη μέρα υπάρχουν μικρές βελτιώσεις" της κατάστασής του. Δείγμα της ανταπόκρισής του στην αγωγή που υποβάλλεται από την πρώτη στιγμή για ν' αποφευχθούν νέες αιμορραγίες στην επίμαχη περιοχή.

Η ανάρτηση του Αντρέα Τακόνι
Η ανάρτηση του Αντρέα Τακόνι INSTAGRAM/ANDRE_TACCONI

Βέβαια το ιατρικό προσωπικό της κλινικής που επιβλέπει την πορεία της αγωγής εξακολουθεί να τηρεί στάση αναμονής, επιμένοντας πως το διάστημα που ακολουθεί του εγκεφαλικού απαιτεί προσοχή και λεπτούς χειρισμούς. "Συνεχίζουμε να είμαστε ενωμένοι γι' αυτόν", κατέληξε ο Αντρέα Τακόνι, ζητώντας τις προσευχές όλων προκειμένου ο πατέρας του Στέφανο ν' αποκρούσει ολοκληρωτικά τη συνεχιζόμενη απειλή που δέχεται από το περασμένο Σάββατο.

Είχε κάνει πολλές καίριες στην καριέρα του για περισσότερα από 20 χρόνια στα γήπεδα. Τώρα "υπερασπίζεται" τον εαυτό του με τους γιατρούς να παίζουν λυσσαλέα άμυνα.

TAGS ΙΤΑΛΙΑ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ