ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Σεβτσένκο έδωσε το περιβραχιόνιο της εθνικής Ουκρανίας στον Λεβαντόβσκι, σε μία συμβολική κίνηση

Οι Αντρέι Σεβτσένκο και Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι στη συνάντησή τους στο Εθνικό Στάδιο της Πολωνίας
Οι Αντρέι Σεβτσένκο και Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι στη συνάντησή τους στο Εθνικό Στάδιο της Πολωνίας © PIOTR KUCZA/NEWSPIX/ZUMA PRESS/VISUALHELLAS.GR

Ο Αντρέι Σεβτσένκο συνάντησε τον Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι στο Εθνικό Στάδιο της Πολωνίας και προχώρησε σε συμβολική κίνηση προς τον φορ της Μπαρτσελόνα, παραδίδοντάς του το περιβραχιόνιο της εθνικής Ουκρανίας για να το φοράει στο Μουντιάλ.

Η Πολωνία ήταν μία από τις χώρες που πρωτοστάτησαν στη στήριξη της Ουκρανίας από τον Φεβρουάριο του 2022 και μετά που βρίσκεται σε εμπόλεμη διαμάχη με την Ρωσία μετά από την εισβολή στα εδάφη της, με τον Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι να αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Ο αρχηγός της εθνικής Πολωνίας δεν είχε διστάσει να αγωνιστεί φορώντας περιβραχιόνιο της Ουκρανίας σε αγώνα του με τη φανέλα της Μπάγερν μέσα στην περασμένη σεζόν, με την επιβράβευση για αυτόν να έρχεται λίγους μήνες αργότερα.

Συγκεκριμένα, μέσω του Αντρέι Σεβτσένκο, με τον άλλοτε μπόμπερ αλλά και προπονητή της Ουκρανίας να συναντάει τον "Λέβα" στο Εθνικό Στάδιο της Πολωνίας και να προχωράει σε μία συμβολική χειρονομία, παραδίδοντάς του μπροστά στις κάμερες το περιβραχιόνιο της εθνικής Ουκρανίας.

"Είναι μία συμβολική χειρονομία. Ευχαριστούμε τον Ρόμπερτ και τους Πολωνούς για όλα όσα έχουν κάνει για εμάς Θα ήθελα από τον Ρόμπερτ να το πάρει συμβολικά μαζί του στο Παγκόσμιο Κύπελλο", δήλωσε ο "Σέβα", με τον νυν επιθετικό της Μπαρτσελόνα να δηλώνει από την πλευρά του:

Οι Αντρέι Σεβτσένκο και Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι στη συνάντησή τους στο Εθνικό Στάδιο της Πολωνίας
Οι Αντρέι Σεβτσένκο και Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι στη συνάντησή τους στο Εθνικό Στάδιο της Πολωνίας © PIOTR KUCZA/NEWSPIX/ZUMA PRESS/VISUALHELLAS.GR

"Ένιωσα ότι το να παίξω με το περιβραχιόνιο της Ουκρανίας, όπως έκανα αμέσως μετά την έναρξη της εισβολής στη χώρα τους, θα ήταν μια ξεκάθαρη χειρονομία εκ μέρους μου, δείχνοντας στον κόσμο ότι αυτός ο πόλεμος συμβαίνει πραγματικά. Πρέπει να μιλήσουμε και εμείς οι αθλητές γι' αυτό. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους Πολωνούς που βοήθησαν την Ουκρανία με διάφορους τρόπους.

Ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνει να παλεύεις για την ελευθερία και εμείς οι Πολωνοί ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνει πόλεμος. Παίζοντας με το περιβραχιόνιο, ήθελα να δημοσιοποιήσω τι συμβαίνει στην Ουκρανία. Και τώρα μας επέστρεψαν οι ευχαριστίες, για τις οποίες είμαι πολύ υπερήφανος".

Και κατέληξε ο Λεβαντόβσκι αναφερόμενος στην προ μηνών κίνησή του να αγωνιστεί με το περιβραχιόνιο της Ουκρανίας: "Δεν ήξερα ποια θα ήταν η κλίμακα της αντίδρασης στη χειρονομία μου, αλλά ήθελα να είναι μεγάλη. Όσο περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν τι συμβαίνει, τόσο το καλύτερο.

Γι' αυτό άξιζε να μιλήσουμε γι' αυτό, κάνοντας αυτές τις χειρονομίες. Και ο ρόλος των αθλητών; Έχουμε τη δύναμη να ξεπεράσουμε.

Δεν μπορούμε να πιστεύουμε ότι πρέπει να ασχολούμαστε μόνο με αυτό ή εκείνο ή ότι κάτι αφορά μόνο εμάς ή τους Ουκρανούς. Τα έθνη που αγωνίζονται για την ελευθερία πρέπει να υποστηριχθούν".

Αξίζει να σημειωθεί ότι φωτογραφία από τη συνάντησή τους ανέβασε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter ο Ρόμπερ Λεβαντόβσκι, με τον Πολωνό να σχολιάζει ως εξής: "Ευχαριστώ Σέβα. Ήταν χαρά να σε συναντήσω. Θα είναι τιμή για μένα να κουβαλώ αυτό το περιβραχιόνιο αρχηγού με τα χρώματα της Ουκρανίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο".

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΜΠΑΓΕΡΝ ΡΟΜΠΕΡΤ ΛΕΒΑΝΤΟΒΣΚΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ