ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΡ

Ο Σέρχιο Γκοϊκοετσέα στο SPORT24: "Μαραντόνα ή Μέσι; Δεν μπορώ να είμαι εντελώς αντικειμενικός, η αγάπη μου είναι με τον Ντιέγκο"

Ο Σέρχιο Γκοϊκοετσέα στο SPORT24: "Μαραντόνα ή Μέσι; Δεν μπορώ να είμαι εντελώς αντικειμενικός, η αγάπη μου είναι με τον Ντιέγκο"

Στο SPORT24 μίλησε ο Σάρχιο Γκοϊκοετσέα και αναφέρθηκε στην πορεία της Αργεντινής στο Μουντιάλ, ενώ απάντησε και στο δίλημμα ανάμεσα στον Μαραντόνα και τον Μέσι.

Ο Σέρχιο Γκοϊκοετσέα μιλά στο SPORT24 από την Ντόχα για την πορεία της Αργεντινής προς την κορυφή και εξηγεί πώς πλέκεται το ποδοσφαιρικό πεπρωμένο του Λιονέλ Μέσι με εκείνο του Ντιέγκο Μαραντόνα.

Θυμάται τον αγαπημένο του φίλο «Πίμπε ντε όρο», δεν αποφεύγει να απαντήσει στο δίλημμα Μαραντόνα ή Μέσι, ψηφίζει τον κορυφαίο γκολκίπερ της διοργάνωσης μέχρι τώρα και εξυμνεί την Ελλάδα.

Η συνάντηση στο Περλ, το τεχνητό νησί στην πρωτεύουσα του Κατάρ, Ντόχα, έγινε το βράδυ. Λίγο πριν ο ίδιος βγει ζωντανά στην τηλεόραση της πατρίδας του, όπου εργάζεται ως σχολιαστής. Η σύντομη συζήτηση δεν θα μπορούσε, παρά να ξεκινήσει από το μεγάλο ερώτημα. Ποδοσφαιρικό ερώτημα που ψάχνει την απάντηση στην Ντόχα, το Μπουένος Άιρες, σε όλη την υφήλιο. Θα σηκώσει το τρίτο τρόπαιο η «αλμπισελέστε»;

«Είμαστε καλά. Το να κατακτήσεις το Παγκόσμιο Κύπελλο δεν είναι εύκολο, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Η ομάδα, όμως, είναι σε ρεαλιστικές συνθήκες τώρα για να το κάνει. Είναι κοντά στο να το σηκώσει. Είναι παιχνίδι, όμως. Και αυτή είναι η μαγεία, η αβεβαιότητα, η αμφιβολία. Έχω, όμως, την εμπιστοσύνη στα παιδιά ότι θα το καταφέρουν».

Ο Μέσι θέλει αυτό το τελευταίο του μουντιαλικό τάνγκο με το τρόπαιο να έχει πανηγυρικό τόνο. Θα τα καταφέρει; Είναι το γραφτό του; Ο τερματοφύλακας της εθνικής Αργεντινής στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1990, ο οποίος είχε αφήσει το στίγμα του με τις αποκρούσεις πέναλτι που έκανε στο τουρνουά, στέκεται στο πεπρωμένο.

"Αν είναι το πεπρωμένο για τον Μέσι; Είναι το πεπρωμένο για τους μεγάλους αυτό. Μια τόσο μεγάλη καριέρα να κλείσει με το τρόπαιο στο τελευταίο του Μουντιάλ. Το ιδανικό κλείσιμο. Για τον ίδιον, γι' αυτόν που το αξίζει. Για την Αργεντινή την ίδια, για να επανέλθει στην κορυφή του κόσμου".

Το σύνθημα που δονεί την Ντόχα εδώ και ένα μήνα είναι το «Muchachos ahora nos volvimos a ilusionar». Οι Αργεντινοί χαίρονται, ενθουσιάζονται ξανά μπροστά στην προοπτική κατάκτησης του τροπαίου. Μπορεί αυτό να κάνει δύσκολη τη δουλειά του «Βάσκο», αλλά δεν σταματά να το τραγουδά και στέκεται σε ένα στίχο με ιδιαίτερη σημειολογία.

"Μου αρέσει αυτό το σύνθημα. Μου κάνει δύσκολη τη ζωή ως σχολιαστής στο γήπεδο γιατί δεν μπορώ να συγκεντρωθώ. Είναι πανέμορφο τραγούδι. Όπως και το «Brasil decime que se siente..» (Βραζιλία πες μου τι αισθάνεσαι). Είναι συνθήματα που αποτελούν σήμα-κατατεθέν τους ποδοσφαίρου μας. Οι οπαδοί μας είναι, αν μη τι άλλο, εφευρετικοί σε αυτό το επίπεδο των τραγουδιών. Όλο αυτό, βέβαια, εξαρτάται από την πορεία της εθνικής. Εάν η εθνική μας κατακτήσει το Μουντιάλ, αυτό το τραγούδι θα μείνει στην ιστορία.

Ο στίχος αυτός για παράδειγμα στο τραγούδι που λέει ότι «μπορούμε να δούμε τον Ντιέγκο στον ουρανό με τον πατέρα του και τη μητέρα του να στηρίζουν τον Λιονέλ», μιλάει για το μεγαλείο του Μαραντόνα, που παραμένει στην καρδιά των Αργεντινών. Μακάρι να έχουμε ένα χαρούμενο τέλος".

Ντιέγκο Μαραντόνα και Σέρχιο Γκοϊκοτσέα. Φίλοι. Οικογενειακοί και εξ αίματος ποδοσφαιρικοί. Όταν ο Ντιέγκο άφησε την τελευταία του πνοή, ο Σέρχιο ξέσπασε σε λυγμούς σε τηλεοπτική εκπομπή για τον φίλο του. Τι αναμνήσεις κρατά από τον Μαραντόνα και γιατί δεν αποφεύγει να πάρει θέση στο μεγάλο δίλημμα για το αν στη θέση της ιστορίας κατέχει την πιο υψηλή θέση ο Ντιέγκο ή ο Λιονέλ;

"Από τον Ντιέγκο έχω τις καλύτερες αναμνήσεις. Είχαμε μια πολύ δυνατή σχέση. Οικογενειακά, αθλητικά, παρουσιάσαμε εκπομπή στην τηλεόραση μαζί. Ήταν ένα σοκ για όλους, για όλη την Αργεντινή ο θάνατός του. Πόσω μάλλον για μένα που διατηρούσα πολύ στενή φιλική σχέση.

Δεν θα αποφύγω να απαντήσω. Αλλά δεν θα μπορέσω να είμαι και εντελώς αντικειμενικός. Έχοντας αυτή τη σχέση που όλος ο κόσμος ξέρει με τον Ντιέγκο, η αγάπη μου είναι με τον Ντιέγκο. Μαραντόνα ή Μέσι; Καθένας στην εποχή του έκανε τον κόσμο να λέει ότι ο καλύτερος παίκτης του κόσμου είναι Αργεντινός".

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που περνά από το μυαλό του 59χρονου Αργεντινού όταν ακούει τη λέξη Ελλάδα; Με τι έχει συνδυάσει τη χώρα μας;

"Θαυμάζω τον ελληνικό πολιτισμό, τον πλούτο ιστορίας που έχει βγάλει αυτή η γη. Ποδοσφαιρικά δεν μπορώ να συνδυάσω την Ελλάδα με κάτι άλλο από το σοκ που προκάλεσε στον κόσμο το 2004 με το Euro. Παίξαμε αντίπαλοι και στο Μουντιάλ του 1994".

Ο Σέρχιο Γκοϊκοετσέα στο SPORT24: "Μαραντόνα ή Μέσι; Δεν μπορώ να είμαι εντελώς αντικειμενικός, η αγάπη μου είναι με τον Ντιέγκο"

Ο «Βάσκο» ξεκαθαρίζει ότι η Κροατία δεν θα είναι εύκολη αντίπαλος στα ημιτελικά και εξηγεί γιατί θεωρεί ότι ο Λούκα Μόντριτς και οι συμπαίκτες του δεν θα αφήσουν περιθώριο χαλάρωσης στους συμπατριώτες του. Παράλληλα, διαλέγει και τον τερματοφύλακα της διοργάνωσης με βάση τις μέχρι τώρα εμφανίσεις.

"Το ματς με την Ολλανδία είχε αρκετό άγχος, αρκετά νεύρα έτσι όπως εξελίχθηκε. Αυτό με την Κροατία δεν θα είναι επίσης εύκολο. Όλοι ξεχνούν ότι μιλάμε για μια ομάδα που έχει στο ρόστερ της ακόμη παίκτες που πριν από 4 χρόνια έφτασαν κοντά στην κατάκτηση του τροπαίου, στον τελικό. Η Αργεντινή δεν μπορεί να χαλαρώσει σε κανένα σημείο.

Ο Μαρτίνες έχει πολύ πάθος, μην ξεχνάτε όμως ότι είναι σε αυτή τη θέση εδώ και ενάμιση χρόνο. Έδειξε χαρακτήρα, προσωπικότητα, πήρε την ευκαιρία που του έδωσε η ζωή. Έχουμε έναν τερματοφύλακα που μας δίνει ασφάλεια και που μας δίνει και ένα επιπλέον πλεονέκτημα στα πέναλτι.

Είναι πολλοί οι καλοί τερματοφύλακες σε αυτό το τουρνουά. Ο Λιβάκοβιτς πέρα από τα πέναλτι είναι υπεύθυνος σε πολλές περιπτώσεις που η Κροατία έφτασε να παίζει την πρόκριση στην παράταση. Κόντρα στη Βραζιλία να μην θυμόμαστε μόνο τα πέναλτι που απέκρουσε, αλλά και τι έκανε μέσα στο ματς. Μου φαίνεται ο πιο καθοριστικός τερματοφύλακας από τις τέσσερις εθνικές που έμειναν. Ο Μαρτίνες είχε επίσης καθοριστική συμβολή στα πέναλτι με την Ολλανδία ή στη φάση εκείνη με την Αυστραλία, ο Λορίς με την Αγγλία, ο Μπόνο επίσης με τα πέναλτι. Πάνω από αυτούς, όμως, βάζω τον Λιβάκοβιτς για την ποιότητα που έχει δείξει σε όλο το τουρνουά".

Το SPORT24 στο Μουντιάλ 2022

Το SPORT24 παίζει μόνο Μουντιάλ 2022 και σε πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο ! Δες αναλυτικα το Πρόγραμμα του Μουντιάλ και τα αποτελέσματα των αγώνων του Μουντιάλ, Παρακολούθησε το Μουντιάλ live στο Matchcenter, κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24 και στο Youtube κανάλι για να ενημερώνεσαι και να μη χάνεις καμία αθλητική στιγμή!

SPORT24 LIVE MUNDIAL SHOWS

Συντονιστείτε στις 4 καθημερινές εκπομπές του SPORT24 για το Μουντιάλ: Mundial Morning Show (10:00 - 11:00), The Show Must Go On (12:00 - 14:00), Pame Stoixima Pre Game Show (15:30 - 16:00), Game Night (22:45 - 00:15).

TAGS ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΡ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2022 ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ ΝΤΙΕΓΚΟ ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ