Ο σεφ των αστέρων της Premier League αποκαλύπτει τις αγαπημένες συνταγές, τις ιδιαίτερες απαιτήσεις και τα πιο αξέχαστα περιστατικά

Ο Τζόνι Μαρς, ο προσωπικός σεφ πολλών ποδοσφαιριστών της Premier League, έχει ζήσει εμπειρίες που λίγοι μπορούν να φανταστούν. Από τα εκρηκτικά γενέθλια του Πολ Πογκμπά μέχρι τα γεύματα του Κέβιν Ντε Μπρόινε, οι ιστορίες του είναι εξίσου απολαυστικές με τα πιάτα του.
Ο Τζόνι Μαρς, ο προσωπικός σεφ πολλών ποδοσφαιριστών της Premier League, δέχθηκε μια μέρα ένα τηλεφώνημα από την Μάντσεστερ Σίτι για έναν “Κέβιν από το Βέλγιο”. Ποιος ήταν; Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε, ο άνθρωπος που έμελλε να αλλάξει την καριέρα του. Επέλεξε να περάσει τα Χριστούγεννα μαγειρεύοντας για τον τότε άσο της Σίτι και έκτοτε το όνομά του συνδέθηκε με την ελίτ του ποδοσφαίρου.
Για πέντε χρόνια μαγείρευε στον Ντε Μπρόινε, ετοιμάζοντάς του μέχρι και σπαγγέτι καρμπονάρα μαγειρεμένα σε χυμό παντζαριού, μετά από υπόδειξη του διατροφολόγου της Σίτι. Στη συνέχεια ακολούθησαν οι Γκουντογκάν, Ζιντσένκο, Σανέ, Λουκ Σο, Τζον Τέρι, Τζόρνταν Πίκφορντ, αλλά και παίκτες όπως ο Ράσμους Χόιλουντ και ο Κέρτις Τζόουνς της Λίβερπουλ.
Όπως παραδέχεται ο γνωστός σεφ, οι παίκτες έχουν διάφορες απαιτήσεις. Ο Τζόουνς αγαπά κάθε είδους ζυμαρικά με πέστο και τις πρωτεϊνικές κρέπες με μπανάνα, ο Χόιλουντ προτιμά τα καλά φιλέτα, ενώ ο Γουόκερ ζητούσε κάθε εβδομάδα γλυκά, όπως κέικ ή brownies σοκολάτας. Οι περισσότεροι λατρεύουν το κοτόπουλο tikka masala και τον σολομό, ενώ πριν από τους αγώνες προτιμούν το ρυζόγαλο.
Ο πιο ανοιχτός σε νέες γεύσεις ήταν ο Ιλκάι Γκουντογκάν, ο οποίος έτρωγε τα πάντα εκτός από κόλιανδρο και πιπεριές. Η σχέση τους έγινε τόσο στενή που ήταν ο μόνος παίκτης με τον οποίο ο Μαρς έφαγε ποτέ στο ίδιο τραπέζι. “Έξι χρόνια μαζί, ήξερα τα πάντα γι’ αυτόν”, λέει, προσθέτοντας ότι ο Γκουντογκάν πάντα ονειρευόταν να παίξει στη Γαλατάσαραϊ… κάτι που τελικά έγινε πραγματικότητα.
Ο Μαρς θυμάται τα πιο περίεργα περιστατικά που έχει ζήσει όλα αυτά τα χρόνια, όπως όταν ένας γνωστός παίκτης ζητούσε καθημερινά κοτομπουκιές με BBQ σως, ώσπου ο σεφ του έδωσε τη συνταγή για να καταλάβει γιατί πρέπει να μειώσει την κατανάλωση τους. Το πιο αξέχαστο περιστατικό, όμως, συνέβη στα γενέθλια του Πολ Πογκμπά σε ξενοδοχείο του Μάντσεστερ. Ενώ σέρβιρε το κυρίως πιάτο, μια τεράστια αφρικανική μπάντα εισέβαλε στο δωμάτιο παίζοντας τόσο δυνατά που οι τοίχοι “έτρεμαν”, με τον Πογκμπά και τη σύζυγό του να ανεβαίνουν πάνω σε καρέκλες και να χορεύουν. “Απλώς στεκόμουν και σκεφτόμουν ότι κανείς δεν θα με πίστευε αν το έλεγα”, λέει.
Σήμερα, με περισσότερους από 390.000 ακολούθους στα social media, ο Μαρς μοιράζεται στιγμές της δουλειάς του μέσα από τα δημοφιλή “Day in the Life” βίντεο του. Το πρώτο του βιβλίο με τίτλο “The Private Chef: Everyday Cooking”, θα κυκλοφορήσει στις 14 Νοεμβρίου με συνταγές που γεύτηκαν οι μεγαλύτεροι αστέρες του ποδοσφαίρου.