ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Σεχ Νιάς θα μπορούσε να λύσει πολλά "θέματα" στον Παναθηναϊκό

Ο Σεχ Νιάς θα μπορούσε να λύσει πολλά "θέματα" στον Παναθηναϊκό
Ο Σεχ Νιάς σε στιγμιότυπο κατά την επίσημη παρουσίασή του από τον Παναθηναϊκό τον περασμένο Φεβρουάριο INTIME SPORTS

Τα δεδομένα γύρω από το ενδεχόμενο επιστροφής του Σεχ Νιάς στον Παναθηναϊκό, ο "δίαυλος" επικοινωνίας που άνοιξε η πλευρά του παίκτη, η επικείμενη αποχώρησή του απ’ τη Λιλ και τα οφέλη μίας πιθανής μεταγραφής του.

Τυχαία δεν γίνεται τίποτα στη ζωή... Ούτε ξαφνικά... ξύπνησε ένα πρωί ο Σεχ Νιάς κι αποφάσισε να ανεβάσει ένα "διαφορετικό" story στο λογαριασμό του στο Instagram με πανηγυρική φωτογραφία τη φανέλα του Παναθηναϊκού, απ’ το περσινό ντέρμπι των playoffs με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο, ούτε το timing ήταν τόσο αυθόρμητο.

Ο Γαλλοσενεγαλέζος μεσοαμυντικός (η μοναδική "κανονική" επιλογή του Πιέρ Ντρεοσί στους λίγους μήνες που έμεινε στο τριφύλλι), που άφησε άριστες εντυπώσεις στους 4,5 μήνες που αγωνίστηκε πέρσι στο τριφύλλι ως δανεικός απ’ τη Λιλ (15 ματς, 1.252 αγωνιστικά λεπτά) θέλει πλέον να αποχωρήσει απ’ τους περσινούς πρωταθλητές Γαλλίας.

Οι "πράσινοι" επιχείρησαν να τον κρατήσουν στο δυναμικό τους (και) το περασμένο καλοκαίρι -ανεξαρτήτως των εξελίξεων με τον Γάλλο πρώην general manager- όμως οι λιλουά ήταν αρνητικοί, καθώς ήθελαν να επαναφέρουν στο ρόστερ τους τον πολυσύνθετο Νιάς ως μία έξτρα επιλογή από τον πάγκο, μετά την πώληση του μεσοαμυντικού Μπουμπακαρί Σουμαρέ στη Λέστερ, του μεσοαμυντικού Ζαν Ονανά στην Μπορντό και του στόπερ Ανταμά Σουμαορό στην Μπολόνια (ενεργοποιήθηκε η οψιόν αγοράς του).

Ο Νιάς δεν τα βρήκε όμως όπως θα τα περίμενε στο "Pierre-Mauroy". Στα 18 επίσημα παιχνίδια της Λιλ έπαιξε μόλις ένα πεντάλεπτο ως αλλαγή στην εντός έδρας νίκη επί της Ρεμς με 2-1 στις 22 Σεπτεμβρίου, έμεινε 11 φορές στον πάγκο σε ματς της Ligue 1, του Champions League και του γαλλικού Super Cup και "κόπηκε" από την αποστολή στα υπόλοιπα έξι.

Πριν από λίγες μέρες δε, με επιστολή του προς τη διοίκηση των περσινών πρωταθλητών Γαλλίας ζήτησε να του επιτραπεί η αποχώρησή του απ’ το κλαμπ στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου κι επί της ουσίας άνοιξε την... πόρτα για να αποχωρήσει έπειτα από μία πενταετία στη Λιλ. Και παράλληλα, τόσο ο ίδιος, όσο και οι εκπρόσωποί του άρχισαν να ρίχνουν "γέφυρες" προς την πλευρά του Παναθηναϊκού.

Εφόσον οι συνθήκες είναι "γόνιμες"

Ο Νιάς άλλωστε ήταν πολύ ευχαριστημένος απ’ την περσινή συνεργασία του με τον Παναθηναϊκό και ήταν απολύτως λογικό η πρώτη... αναζήτηση του ιδίου και των εκπροσώπων του να στραφεί προς την πλευρά των πράσινων.

Και στον Παναθηναϊκό η εικόνα τους απ’ τον 21χρονο αμυντικό μέσο είναι πολύ καλή κι εφόσον οι συνθήκες κριθούν "γόνιμες" για επανασύνδεση, είναι απ’ τις περιπτώσεις που θα τους απασχολήσουν ενόψει Γενάρη.

To "γόνιμες" μεταφράζεται κι εστιάζεται στις απαιτήσεις της Λιλ, εφόσον έδινε το "πράσινο φως" για την αποχώρησή του στο χειμερινό μεταγραφικό παράθυρο και στο κατά πόσο θα μπορούσε να βρεθεί η χρυσή τομή με τους Γάλλους για ένα ποσό εντός των δυνατοτήτων του Παναθηναϊκού, συν ποσοστό μεταπώλησης ή προοπτική συνιδιοκτησίας...

Αυτά ωστόσο, είναι θέματα που θα μπουν στο τραπέζι, εφόσον οι δύο πλευρές ξεκινήσουν επίσημα συζητήσεις για τον Νιάς. Κάτι που θα επιδιώξει να κάνει η πλευρά του ποδοσφαιριστή μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Λύσεις σε πολλά επίπεδα

Το σίγουρο είναι πως μία πιθανή επιστροφή του Νιάς (με τις "ευλογίες" του Γιοβάνοβιτς) θα μπορούσε να λύσει πολλά "θέματα" στον Παναθηναϊκό:

-Κάλυψη σε μεγάλο βαθμό της θέσης "6", με έναν ποδοσφαιριστή διαφορετικών χαρακτηριστικών από τον Ρούμπεν, που θα προσέφερε ακόμη μεγαλύτερη αθλητικότητα και ισορροπία στη μεσαία γραμμή του Παναθηναϊκού, που εξακολουθεί να στερείται τον Κουρμπέλη και δεν προσδοκά σε... τίποτα από τον Αγιούμπ.

-Δυνατότητα επιλογής κι άλλων σχηματισμών και χρησιμοποίησης -επί παραδείγματι- του 4-3-3 (με ταυτόχρονη παρουσία του Γαλλοσενεγαλέζου και των Ρούμπεν, Αλεξανδρόπουλου), σε πολύ πιο "απαιτητικά" παιχνίδια του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου.

-Έξτρα εναλλακτική στο κέντρο της άμυνας -όπου ο Παναθηναϊκός είναι αλήθεια πως ταλαιπωρήθηκε πολύ απ’ την εκκίνηση της προετοιμασίας, με ουκ ολίγες απουσίες- καθώς ο Νιάς μπορεί να αγωνιστεί με πολύ μεγάλη άνεση και στα μετόπισθεν, αποδίδοντας το ίδιο καλά, όπως φάνηκε στα ματς που έπαιξε ως στόπερ την περασμένη σεζόν.

-Απόκτηση ενός ποδοσφαιριστή σε εξαιρετική ηλικία, με δυνατότητα υψηλής μεταπωλητικής αξίας, εφόσον δουλέψει κι εξελιχθεί ακόμη περισσότερο.

Προς το παρόν, κρατάμε το γεγονός ότι έχει ανοίξει πλέον ο "δίαυλος" επικοινωνίας με την πλευρά του Νιάς και μένει να φανεί τις επόμενες εβδομάδες πως θα εξελιχθεί η υπόθεση του 21χρονου μεσοαμυντικού...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ