FOOTBALL ANALYSIS

O Ρούμπεν Πέρεθ έλειπε από τον Παναθηναϊκό και απογειώνει το κέντρο του

Ο Ρούμπεν Πέρεθ στο Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός
Ο Ρούμπεν Πέρεθ στο Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός EUROKINISSI SPORTS

Ο Ρούμπεν Πέρεθ κάνει τη διαφορά στη μεσαία γραμμή του Παναθηναϊκού, προσφέροντας στοιχεία που έλειπαν από τους "πράσινους" την περσινή σεζόν, ενώ έχει μία σειρά από πρωτιές στο φετινό πρωτάθλημα.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να εξουδετερώσει τα ατού του Ολυμπιακού και να φύγει με την ισοπαλία (0-0) από το "Γ. Καραϊσκάκης" για την 5η αγωνιστική της Super League Interwetten.

Οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έκλεισαν τους χώρους, δημιούργησαν δύο ζώνες άμυνας μπροστά από την εστία του Μπρινιόλι και πήραν ένα σημαντικό αποτέλεσμα που τους δίνει αυτοπεποίθηση ενόψει της δύσκολης συνέχειας στο πρωτάθλημα..

Ο x-factor κόντρα στον Ολυμπιακό

Αρκετοί ποδοσφαιριστές, ειδικά στην αμυντική και μεσαία γραμμή, παρουσίασαν μία πολύ θετική εικόνα απέναντι στον "αιώνιο" αντίπαλο, αλλά εκείνος που δείχνει πως μπορεί να κάνει τη διαφορά και να ανεβάσει επίπεδο το κέντρο του Παναθηναϊκού δεν είναι άλλος από τον Ρούμπεν Πέρεθ.

Ο Ισπανός μέσος αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι με σκοπό να "δέσει" τη μεσαία γραμμή του "τριφυλλιού", η οποία είχε σημαντικά προβλήματα πέρυσι εξαιτίας και της πολύμηνης απουσίας του Δημήτρη Κουρμπέλη. Κι όχι μόνο κατάφερε να φέρει εις πέρας την αποστολή, αλλά έχει μετατραπεί σε έναν εκ των πρωταγωνιστών του φετινού πρωταθλήματος.

Ο έμπειρος χαφ ήταν πρώτος σε ανακτήσεις κατοχής (11) στον αγώνα με τον Ολυμπιακό, ενώ είχε 2/2 επιτυχημένα τάκλιν. Δεν προκαλεί, βέβαια, εντύπωση το γεγονός πως ο Ρούμπεν Πέρεθ είχε τόσες ανακτήσεις κατοχής, αφού είναι πρώτος (και με διαφορά) στη συγκεκριμένη στατιστική κατηγορία σε ολόκληρο το πρωτάθλημα με 8.6 ανά ματς.

Πρωτιές στις πάσες

Παράλληλα, όμως, συνέβαλε και στον τομέα της ανάπτυξης, με 40/50 επιτυχημένες πάσες, εκ των οποίων οι 15/24 ήταν πάνω από τη σέντρα και 6/11 στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου.

Γενικότερα, ο Ρούμπεν Πέρεθ είναι πρώτος σε επιτυχημένες πάσες στο αντίπαλο μισό με 31/39 κατά μέσο όρο, ενώ είναι δεύτερος σε όλο το πρωτάθλημα σε ενέργειες με την μπάλα (88) ανά παιχνίδι, με τον Βιεϊρίνια να είναι πρώτος, με την υποσημείωση πως ο αρχηγός του ΠΑΟΚ δεν έχει αγωνιστεί σε όλες τις αναμετρήσεις.

Επιπρόσθετα, είναι ο πρώτος παίκτης του Παναθηναϊκού σε πάσες στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου με 10/16 κατά μέσο όρο, ενώ σε κάθε παιχνίδι έχει 86% επιτυχία στις πάσες (66/77), βοηθώντας σημαντικά στο κομμάτι της ανάπτυξης και της δημιουργίας, είτε ως αμυντικό χαφ, είτε ως οχτάρι στο πλευρό ενός εκ των Μαουρίσιο ή Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς του έχει αναθέσει το ρόλο του ηγέτη στη μεσαία γραμμή του Παναθηναϊκού και ο Ρούμπεν Πέρεθ τον δικαιώνει και με το παραπάνω. Το ζήτημα, πλέον, για το "τριφύλλι" είναι να παρουσιάσει μεγαλύτερη σταθερότητα στο επιθετικό κομμάτι, αφού σε τρία απ' τα πέντε ματς, έχει μείνει στο μηδέν, ενώ στα άλλα δύο έχει βάλει συνολικά εννιά γκολ.

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ