ΑΡΗΣ

Ο Ρονάλντο στον Άρη!

Ο Ρονάλντο στον Άρη!
Γκιάρο

Ο διεθνής Βραζιλιάνος Ρονάλντο Γκιάρο είναι το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Άρη, ανακοίνωσε η ΠΑΕ

Ο Γκιάρο είναι γεννημένος το 1974 στην πόλη Πικαρικάμπα της χώρας του καφέ. Αγωνίζεται ως κεντρικός αμυτικός κι έχει ύψος 1,86 ένώ ζυγίζει 80 κιλά.
Ο Ρονάλντο έχει πάρα πολλές διακρίσεις στην καριέρα του, ενώ έχει αγωνιστεί και 14 φορές με την εθνική Βραζιλίας έχοντας μάλιστα πετύχει κι ένα γκολ.

Ξεκίνησε την καριέρα του το 1993 στην Γκουαρανί, παίζοντας παράλληλά και στην εθνική ελπίδων. Το πρώτο μεγάλο βήμα της καριέρας του έγινε το 1995 όταν πήγε στην Ατλέτικο Μινέιρο και σε ηλικία μόλις είκοσι χρονών κατάφερε να πάρει θέση βασικού.

Την ίδια χρονιά ο Μάριο Ζαγκάλο τον παίρνει στην εθνική Βραζιλίας, ενώ κατακτά το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς της Ατλάντα, έχοντας συμπαίκτες του τον Ρονάλντο, τον Κάρλος, τον Μπεμπέτο, τον Ντίντα, τον Ζουνίνιο, τον Φλάβιο Κονσεισάο, τον Ζε Ελίας και τον Ριβάλντο.

Αμέσως μπήκε στο στόχαστρο της Ευρώπης με την Μπενφίκα να αποσπά την υπογραφή του το 1997. Στη Λισσαβώνα έμεινε ως το 2001 και αγωνίστηκε σε 129 αγώνες έχοντας και 8 γκολ στο ενεργητικό του.

Ανάλογη ήταν και η πορεία του στην Μπεσίκτας από το 2001 έως το 2005, διπάστημα στο οποίο αγωνίστηκε σε 124 αγώνες πετυχαίνοντας 12 γκολ. Με τον τούρκικο σύλλογο κατέκτησε το πρωτάθλημα το 2003, ενώ την επόμενη φορά αγωνίστηκε και στο Champions League.

To 2005 έφυγε από τη Μπεσίκτας και επέστρψε στην πατρίδα του για λογαριασμό της Σάντος. Η ομάδα της Θεσσαλινίκης τον απέκτησε ως ελεύθερο καθώς ο ποδοσφαιριστής έλυσε τη συνεργασία του με τη Σάντος.

Βασικά χαρακτηριστικά του παιχνιδιού του είναι η ψυχραιμία και το αρχοντικό του στιλ που του δίνει τη δυνατότητα να οργανώνει και να δίνει ρυθμό στο παιχνίδι της ομάδας.












TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ