ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Ο Ρόι Κιν έβγαλε στη σέντρα τον Χάλαντ: "Μοιάζει με παίκτη της League Two"

Manchester City's Erling Haaland refreshes himself during the English Premier League soccer match between Manchester City and Arsenal at the Etihad stadium in Manchester, England, Sunday, March 31, 2024. (AP Photo/Dave Thompson)
Manchester City's Erling Haaland refreshes himself during the English Premier League soccer match between Manchester City and Arsenal at the Etihad stadium in Manchester, England, Sunday, March 31, 2024. (AP Photo/Dave Thompson) @2024 DAVE THOMPSON/AP IMAGES

Ο Έρλινγκ Χάλαντ πέρασε σχεδόν απαρατήρητος στο μεγάλο ντέρμπι της Μάντσεστερ Σίτι με την Άρσεναλ και το φινάλε του ματς βρήκε τον Ρόι Κιν να του ασκεί αυστηρή κριτική, τονίζοντας πως θυμίζει παίκτη που παίζει σε μικρότερες κατηγορίες της Αγγλίας.

Ο Έρλινγκ Χάλαντ έκανε θραύση στην πρώτη του σεζόν με την Μάντσεστερ Σίτι, με το κοντέρ να σταματάει στα 52 γκολ σε 53 ματς σε όλες τις διοργανώσεις (36 σε 35 αγώνες πρωταθλήματος), ενώ και φέτος είναι ιδιαίτερα παραγωγικός, αν αναλογιστεί κάποιος ότι μετράει 29 γκολ σε 35 ματς και είναι πρώτος σκόρερ στην Premier League με 18 τέρματα.

Ωστόσο, μετά από μία περίοδο 40 ημερών που έμεινε εκτός δράσης λόγω τραυματισμού ο Νορβηγός φορ δείχνει σε κάποια ματς να δυσκολεύεται στο χορτάρι και ένα εξ αυτών ήταν το κυριακάτικο ντέρμπι με την Άρσεναλ στο "Έτιχαντ".

Σε αυτό είχε μόλις 23 επαφές με τη μπάλα, κανένα σουτ εντός εστίας και καμία πάσα-κλειδί, με τους Σαλιμπά και Μαγκαλάες να παίρνουν άριστο βαθμό όσον αφορά στην εξουδετέρωσή του και το φινάλε να βρίσκει τις δύο ομάδες στο μηδέν, στο πλαίσιο της 30ης αγωνιστικής της Premier League.

Η εμφάνιση μάλιστα αυτή δεν έμεινε ασχολίαστη από τον Ρόι Κιν, με τον παλαίμαχο μέσο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να μην "μασάει τα λόγια του" και να ασκεί πολύ αυστηρή κριτική στον Χάλαντ.

"Μπροστά από την αντίπαλη εστία είναι ο καλύτερος στον κόσμο αλλά το γενικότερο παιχνίδι του, για έναν τέτοιο παίκτη, είναι τόσο φτωχό. Και δεν αναφέρομαι μόνο στο αποψινό παιχνίδι.

Είναι περίπου σαν παίκτης της League Two", τόνισε χαρακτηριστικά για τον Χάλαντ, για να προσθέσει: "Θα πρέπει να βελτιώσει το γενικότερο παιχνίδι του και θα το κάνει τα επόμενα χρόνια".

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΡΛΙΝΓΚ ΧΑΛΑΝΤ ΑΓΓΛΙΑ PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ