ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο ρεπόρτερ της Λουντογκόρετς, Ιλίγιαν Κόιτσεβ στο SPORT24: "Είναι πεινασμένη για επιτυχίες στην Ευρώπη, ο Ολυμπιακός πρέπει να προσέξει"

Ο Κίριλ Ντεσπόντοφ της Λουντογκόρετς
Ο Κίριλ Ντεσπόντοφ της Λουντογκόρετς © 2020 FRANCISCO SECO/AP IMAGES

Ο ρεπόρτερ της Λουντογκόρετς στην ιστοσελίδα gong.bg, Ιλίγιαν Κόιτσεβ, μίλησε στο SPORT24 για τη μάχη της βουλγάρικης ομάδας με τον Ολυμπιακό και τι πρέπει να προσέξουν οι ερυθρόλευκοι ενόψει των δύο αναμετρήσεων για τον γ' προκριματικό γύρο του Champions League.

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Τρίτη (3/8, 22:00, MEGA, Novasports 1HD) τη Λουντογκόρετς για τον γ' προκριματικό γύρο του Champions League. Οι ερυθρόλευκοι θέλουν να κάνουν το πρώτο βήμα για την πρόκριση τους στα playoffs που θα τους φέρει ακόμη πιο κοντά στον στόχο τους, δηλαδή στους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο αντίπαλος της ομάδας του Πέδρο Μαρτίνς δεν είναι καθόλου εύκολος. Η πρωταθλήτρια Βουλγαρίας βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και ονειρεύται επίσης έπειτα από αρκετά χρόνια την πρόκρισή της στους ομίλους του Champions League. Το SPORT24 συνομίλησε με τον ρεπόρτερ της Λουντογκόρετς στην ιστοσελίδα gong.bg, Ιλίγιαν Κόιτσεβ, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα για το παιχνίδι και μετέφερε σε τι κατάσταση βρίσκεται η βουλγάρικη ομάδα.

"Μπορώ να πω ότι η Λουντογκόρετς βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, πνευματικά και σωματικά. Οι πρωταθλητές Βουλγαρίας πέρασαν απ' την Σαχτάρ Σόλιγκορσκ και την Μούρα στα προκριματικά του Champions League, διέλυσαν με 4-0 τη μεγαλύτερη αντίπαλό τους, την ΤΣΣΚΑ Σόφιας στο Σούπερ Καπ και έχουν κάνει το δύο στα δύο στο πρωτάθλημα ης Βουλγαρίας. Δεν έχουν ήττα τη φετινή σεζόν, το οποίο είναι εντυπωσιακό ακόμη και για επτά παιχνίδια. Η αυτοπεποίθησή τους θυμίζει όταν η Λουντογκόρετς συμμετείχε στους ομίλους του Champions League πριν από λίγα χρόνια" σχολίασε αρχικά ο Κόιτσεβ.

Είναι στο DNA της Λουντογκόρετς να πηγαίνει για τη νίκη σε κάθε αγώνα

Ο Ολυμπιακός θεωρείται φαβορί της αναμέτρησης, ωστόσο σύμφωνα με τον Βούλγαρο δημοσιογράφο, η Λουντογκόρετς θα πάει για τη νίκη στο Γεώργιος Καραϊσκάκης: "Όταν έγινε η κλήρωση του γ' προκριματικού γύρου, οι δύο ομάδες δεν ήξεραν ότι θα παίξουν μαζί, έπρεπε πρώτα να περάσουν τα εμπόδια των Μούρα και Νέφτσι. Φυσικά, η Λουντογκόρετς δεν ήθελε να βιαστεί σχολιάζοντας την κλήρωση, το ίδιο και ο Ολυμπιακός.

Αφού το ζευγάρι επικυρώθηκε την περασμένη βδομάδα, η Λουντογκόρετς έμεινε ήρεμη. Οι πρωταθλητές Ελλάδας θεωρούνται φαβορί να προκριθούν και είναι φυσικό να περιμένουμε αμυντική προσέγγιση απ' την Λουντογκόρες, ειδικά στο ματς στην Αθήνα. Ωστόσο, η Λουντογκόρετς θα πάει για τη νίκη, γιατί είναι στο DNA να πηγαίνει για τη νίκη σε κάθε αγώνα".

Εν αντιθέσει με τον Ολυμπιακό, η Λουντογκόρετς μετράει επτά επίσημα ματς, ενώ είχε τον απαραίτητο χρόνο να δοκιμάσει πράγματα και καταστάσεις: "Όλοι γνωρίζουν ότι η ομάδα με τα περισσότερα επίσημα παιχνίδια στο ξεκίνημα της σεζόν είναι σε καλύτερη κατάσταση. Όπως είπα, η Λουντογκόρετς έχει παίξει ήδη επτά παιχνίδια με πέντε διαφορετικούς αντιπάλους που παίζουν διαφορετικού τύπου ποδόσφαιρο.

Την ίδια ώρα, ο Ολυμπιακός έχει παίξει δύο παιχνίδια, αλλά κόντρα στην ίδια ομάδα. Δεν είχε το χρόνο να προσαρμοστεί και να βελτιώσει τακτικές με διαφορετικές ομάδες. Η Λουντογκόρετς χρησιμοποίησε ακόμη 10-11 διαφορετικούς παίκτες στο πρωτάθλημα. Ήταν εξαιρετικό για να υπάρχει ισορροπία στην ομάδα και φυσικά ευκαιρία για τον Βάλντας Νταμπράουσκας να δει το βάθος της ομάδας του και σε ποιον μπορεί να υπολογίζει".

Αουτσάιντερ η Λουντογκόρετς στο παιχνίδι, έτσι έχει περισσότερη ελευθερία

Σύμφωνα με τον Κόιτσεβ, η Λουντογκόρετς είναι το αουτσάιντερ στο παιχνίδι, όμως έχει κάποια αβαντάζ που ενδέχεται να φανούν χρήσιμα στα δύο ματς κόντρα τους ερυθρόλευκους: "Η Λουντογκόρετς θεωρείται ως αουτσάιντερ στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Αυτό παραδοσιακά δίνει σε μία ομάδα περισσότερη ελευθερία και αφαιρεί την πίεση. Υπάρχει ένα τεράστιο κρυμμένο αβαντάζ από ψυχολογικής άποψης. Τακτικά, η Λουντογκόρετς λατρεύει να παίζει απέναντι σε επιθετικές ομάδες, γιατί της δίνει περισσότερους κενούς χώρους. Συνήθως οι ομάδες που παίζουν κόντρα στη Λουντογκόρετς επιλέγουν να είναι πιο αμυντικές και να μένουν στο δικό τους τρίτο του γηπέδου.

Ένα ακόμη αβαντάζ είναι ότι ο Νταμπράουσκας δεν φοβάται να αλλάξει τον σχηματικό ομάδας του ανά στιγμές, πράγμα που έδειξε σε σημαντικά παιχνίδια. Ο Λιθουανός λατρεύει να εκπλήσσει τους αντιπάλους του και νομίζω ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να περιμένει μία ή δύο εκπλήξεις απ' αυτόν".

Από την άλλη, μειονέκτημα για τη βουλγάρικη ομάδα είναι η έλλειψη εμπειρίας σε τέτοιες μεγάλες ευρωπαϊκές βραδιές: "Ένα μειονέκτημα είναι η έλλειψη εμπειρίας σε αυτού του τύπου τα παιχνίδια για αυτή την ομάδα της Λουντογκόρετς. Τα τελευταία δύο χρόνια οι Αετοί έκαναν μεγάλες αλλαγές σε παίκτες, εφόσον πoδοσφαιριστές όπως ο Σβέτοσλαβ Ντιάκοβ, ο Μαρσελίνιο και ο Κοσμίν Μότι μεγάλωσαν και δεν μπορούσαν να αποδώσουν στο επίπεδο του παρελθόντους, όπως στους ομίλους του Champions League. Η ομάδα αποφάσισε ότι περισσότεροι Βούλγαροι παίκτες πρέπει να παίξουν, ειδικά νεαροί απ' την ακαδημία. Όλοι στον κόσμο του ποδοσφαίρου ξέρουν ότι χρειάζεσαι χρόνο να προσαρμόσεις τους νέους πάικτες και να αποκτήσεις την καλύτερη δυνατή συνοχή. Ο χρόνο θα δείξει πώς θα πάει το πλάνο, αλλά νομίζω κινούνται σε σωστή κατεύθυνση".

Ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να υποτιμήσει τη Λουντογκόρετς

Ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί του παιχνιδιού, όμως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υποτιμήσει τους πρωταθλητές της γειτονικής χώρας: "Ο Ολυμπιακός μπορεί να επωφεληθεί της Λουντογκόρετς αν δεν υποτιμήσει τους πρωταθλητές της Βουλγαρίας. Ιστορικά, ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη ομάδα με περισσότερες επιτυχίες σε εθνικό επίπεδο και στην Ευρώπη. Οι πρωταθλητές Ελλάδας παίζουν συνήθως στους ομίλους του Champions League και είναι φυσικό γι' αυτούς να προχωρούν στα νοκ-άουτ της διοργάνωσης ή στο Europa League και να νικούν ομάδες όπως η Άρσεναλ και η Αϊντχόφεν. Όμως η Λουντογκόρετς είναι πεινασμένη για επιτυχία στην Ευρώπη έπειτα από τις όχι και τόσο καλές εμφανίσεις και οι ερυθρόλευκοι θα πρέπει να προσέξουν".

Ο Ίλιγιαν Κόιτσεβ υπογράμμισε στο SPORT24, πως οι ερυθρόλευκοι θα πρέπει να προσέξουν τον Κίριλ Ντεσπότοβ, έναν εκ των σημαντικότερων παικτών της Λουντογκόρετς: "Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να προσέχει τον Κίριλ Ντεσπότοβ. Ο Βούλγαρος διεθνής είναι ένας πολύ γρήγορος εξτρέμ που μπορεί να παίξει και στις δύο πλευρές. Είναι δύσκολο να τον μαρκάρεις, ενώ είναι και ένας ικανότατος εκτελεστής. Στο Σούπερ Καπ κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Σόφιας έδωσε τις ασίστ και στα τέσσερα γκολ, ενώ πάσαρε και σε πέμπτο γκολ που ακυρώθηκε. Του αρέσει να βρίσκει κενούς χώρους και δεν φοβάται στο ένας εναντίον ενός. Είναι σημαντικός για τη Λουντογκόρετς, όχι μονάχα ως παίκτης, αλλά και ως αρχηγός στα αποδυτήρια".

Ωστόσο, όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος απ' τη Βουλγαρία το βαρύ "χαρτί" της Λουντογκόρετς, είναι ο Άντον Νεντιάλκοβ: "Απ' τη δική μου οπτική ο Άντον Νεντιάλκοβ είναι ο πιο πολύτιμος παίκτης. Το Transfermarkt συμφωνεί μαζί μου από οικονομικής άποψης (γέλια). Ο αρχηγός της Λουντογκόρετς είναι αριστερός μπακ που μπορεί να παίξει και με τα δύο πόδια. Είναι ένας πολύπλευρός παίκτης, επειδή μπορεί να παίξει ως κεντρικός ή δεξιός αμυντικός, είτε να χρησιμοποιηθεί ως επιθετική επιλογή. Δύσκολα προβλέπεις τις κινήσεις του, καθώς χρησιμοποιεί και τα δύο πόδια. Ο Νεντιάλκοβ είναι εξαιρετικά σημαντικός για τη Λουντογκόρετς, ενώ μπορώ να πω πως είναι αναντικατάστατος".

Τέλος, μία πιθανή 11άδα για τη Λούντογκόρετς είναι η εξής: "Περιμένω ο Βάλντας Νταμπράσουσκας να ξεκινήσει με τον Καλίνα κάτω απ' τα δοκάρια και να παίξει με τέσσερις αμυντικούς, τους Ικοκό, Πλαστούν, Βερντόν και Νεντιάλκον. Στη μεσσαία γραμμή θα συνεχίσει με τους Γκοντσάλβες, Σαντάνα, Κάουλι και μπροστά με τους Ντεσπότοβ, Σωτηρίου και Βάτσερον ή Γιάνκοβ".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ