ΛΙΝΤΣ

Ο Ράσελ Γουέστμπρουκ γίνεται μέτοχος της Λιντς

Ο Ράσελ Γουέστμπρουκ στον αγώνα των Κλίπερς με τους Λέικερς
Ο Ράσελ Γουέστμπρουκ στον αγώνα των Κλίπερς με τους Λέικερς AP PHOTO/MARCIO JOSE SANCHEZ

Ο Ράσελ Γουέστμπρουκ αποκάλυψε ότι συμμετέχει στο κονσόρτιουμ που φιλοδοξεί να γίνει το απόλυτο αφεντικό της Λιντς.

Ο Ράσελ Γουέστμπρουκ αποτελεί ακόμα ένα αστέρι του NBA που ασχολείται επενδυτικά με το ποδόσφαιρο, ακολουθώντας τα βήματα του Λεμπρόν Τζέιμς.

Ο πρώην συμπαίκτης του στους Λος Άντζελες Λέικερς ανήκει στη μετοχική ομάδα της Μίλαν μέσω της εταιρίας του SpringHill Co, στην οποία είναι μέτοχος η ιδιοκτήτρια των "ροσονέρι", Redbird Capital Partners.

Με παρόμοιο τρόπο, ο Γουέστμπρουκ ανακοίνωσε σε ημερίδα για τα οικονομικά του αθλητισμού από τη Sportico ότι έχει ενταχθεί στο κονσόρτιουμ που ηγείται η 49ers Enterprises, που αυτήν τη στιγμή κατέχει το 44% των μετοχών της Λιντς.

Το αμερικανικό κονσόρτιουμ έχει συμφωνήσει με τον μεγαλομέτοχο της ομάδας, Αντρέα Ραντριτσάνι, να εξαγοράσει το πλήρες πακέτο των μετοχών και το μόνο που απομένει είναι η έγκριση από την αγγλική λίγκα.

"Ήμουν τυχερός που είχα συζητήσεις με κάποιους συνεργάτες σε αυτό το deal, οι οποίοι ήδη είχαν μετοχές, την 49ers. Ήμουν τυχερός που το συζήτησα με φίλους, μίλησα με τον επιχειρηματικό συνεργάτη μου για διάφορα πράγματα και είχα συζητήσεις, για να κατανοήσω ότι αυτή είναι μια σωστή κίνηση και μπορεί να κάνει τη διαφορά", εξήγησε.

Η αρχική προσφορά για την εξαγορά των μετοχών του Ραντριτσάνι ανερχόταν σε 470.000.000 ευρώ, όμως έπειτα από τον υποβιβασμό της Λιντς στην Championship οι δύο πλευρές έδωσαν τα χέρια για 200.000.000.

TAGS ΛΙΝΤΣ ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ ΚΛΙΠΕΡΣ NBA ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ