ΣΤΗΜΕΝΑ

"Ο Ψωμιάδης θέλει να μοιάσει στον Σον Κόνερι"

"Ο Ψωμιάδης θέλει να μοιάσει στον Σον Κόνερι"
INTIME SPORTS

Με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης συνεχίστηκε η δίκη των 11 κατηγορούμενων για την υπόθεση των στημένων αγώνων. Τι υποστήριξε ο δικηγόρος του Μάκη Ψωμιάδη και των υπόλοιπων κατηγορουμένων.

Απίστευτες ατάκες κατά τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης στην 20η συνεδρίαση για τα στημένα παιχνίδια. Διαβάστε τι υποστήριξε ο δικηγόρος του Μάκη Ψωμιάδη αλλά και των υπόλοιπων κατηγορουμένων στην διάρκεια της εκδίκασης.

Ο πρώτος που πήρε τον λόγο ήταν ο δικηγόρος του Μάκη Ψωμιάδη, Γιάννης Ηρειώτης, άλλωστε ο πελάτης του είναι και ο βασικός κατηγορούμενος.

Ο κ. Ηρειώτης σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Θέλω αρχικά να δώσω συγχαρητήρια στην κυρία εισαγγελέα για την αγόρευσή της και την πραγματικά εξαιρετική ανάλυση που έκανε.

Είπε ότι ποδόσφαιρο είναι σκοτεινό. Σκοτεινό δεν είναι το ποδόσφαιρο, αλλά αυτή η υπόθεση όπως ακριβώς ήλθε σε εσάς. Σκοτεινά πράγματα υπάρχουν πίσω από σκοτεινά δωμάτια με βαριές πόρτες. Εκεί πρέπει να πέσει φως.

Γιατί δεν ασχολούμαστε με τον έναν, τον δυνατό, που όλοι οι άλλοι μαζεύονται δουλικά γύρω του; Βρήκαμε 11 ανθρώπους να τους κατηγορήσουμε. Εδώ δεν έχετε κανέναν από την ομάδα των δυνατών. Βρήκαμε τώρα, όχι τα μικρά ψάρια, αλλά κάποιους έντιμους ανθρώπους και λέμε ότι δωροδοκήθηκαν ή δωροδόκησαν χωρίς την εμπλοκή άλλου.

Μιλάμε για άγνωστα ποσά, άγνωστα κέρδη. Είναι δυνατόν να συζητάμε για τέτοια θέματα; Ποιος έδωσε χρήματα σε ποιον; Ποιος παράγοντας σε ποιούς παίκτες; Δεν υπάρχει τίποτα. Ποιος ο λόγος να πάρει ο Ψωμιάδης το γιο του να δωροδοκήσει ή να κερδίσει κάτι από κάποιον άλλο πρόεδρο;».

Για την κατηγορία της κακουργηματικής απόπειρας εκβίασης ο κ. Ηρειώτης είπε:

«Καλείστε να δικάσετε κατά πιθανολόγηση συνομιλίες με φερόμενους συνομιλητές. Ούτε απευθύνεται ούτε ελήφθη κάποια απειλή. Ο ίδιος ο Τσινιάρης είπε ότι δεν τον ενόχλησε ποτέ κανένας. Ούτε μεσολάβησε τρίτος. Δεν εισπράττει απειλή ο διαιτητής. Ούτε αρχή εκτέλεσης έχουμε, ούτε προπαρασκευαστική πράξη. Αλλά καφενειακού τύπου συζήτηση. Εσείς το προβάλετε ως απειλή.

Ο Ψωμιάδης δεν είχε καμία θεσμική ιδιότητα. Δεν προέκυψε το παραμικρό μεμπτό από κανέναν. Μήπως αγριοκοίταξε κάποιον; Μήπως φόβισε κάποιον με το παρουσιαστικό του; Γιατί είναι έτσι το παρουσιαστικό του και τώρα άφησε και μακριά μαλλιά; Γιατί έτσι θέλει! Γιατί θέλει να μοιάσει στον Σον Κόνερι στον «Βράχο»!

Οι βρισιές ή οι απειλές είναι κάτι σύνηθες στους διαιτητές. Είπε «να μπουν διαιτητές που δεν είναι στο κύκλωμα». Άρα να μπουν τίμιοι διαιτητές να διαιτητεύσουν. Είναι απειλή το «πες του να παίξει Ξάνθη έτσι γιατί θα σε γ….ω»; Οι διαιτητές έχουν ακούσει χειρότερα.

Αν πούμε ότι αυτό το παιχνίδι είναι στημένο, ποιοι έπαιξαν στοίχημα σε αυτό το παιχνίδι; Ποιοι κέρδισαν; Έπαιξε η οικογένεια του Ψωμιάδη ή κάποιος άλλος;

Γιατί δεν αναζητήθηκαν αυτοί για τους οποίους μίλησε ο διαιτητής Κύρκος για το παιχνίδι Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός; Φταίμε εμείς και για αυτά;

Το «φόβισε τον» το λέει γιατί έτσι μιλάμε στο χώρο του ποδοσφαίρου. Υπάρχει υποδομή για εκβίαση; Δεν προέκυψε κανένα στοιχείο εκβιάσεως. Δεν εμπνέει φόβο τέτοιου είδους απειλή. Αν προκύπτει ότι μίλαγε ο Ψωμιάδης, δεν ενέχει στοιχεία απειλής σε απειλούμενο. Δεν υπάρχει καμία απόπειρα και αντικρούουμε την κατηγορία».

Για τις κατηγορίες περί δωροδοκίας-δωροληψίας:

«Από πού προέκυψε ότι ουσιαστικός ιδιοκτήτης της Καβάλας είναι ο Ψωμιάδης; Από 10% είχαν τα παιδιά του. Και πώς στήθηκαν οι αγώνες; Πού είναι οι ποδοσφαιριστές; Δεν έχετε ούτε μάρτυρες ποδοσφαιριστές που να έχουν δωροδοκηθεί. Αναγκαίο προαπαιτούμενο είναι οι παίκτες. Ο πρόεδρος έβαλε το γκολ; Ο πρόεδρος απέκρουσε; Ο πρόεδρος έκανε το πέναλτι; Πρόκειται για αναπόδεικτες υποθέσεις.

Επειδή δεν μας αρέσει η εξέλιξη ενός αγώνα σημαίνει ότι είναι στημένος; Επειδή το λένε οι εταιρίες στοιχημάτων λόγω του ότι παίχτηκε ένας αγώνα στους Ασιάτες. Ποιοι είναι αυτοί; Τα βγάζουν στημένα με βάση τα στοιχηματικά κριτήρια τα δικά τους. Όμως χρειάζονται ποδοσφαιριστές, συνομιλίες και άλλα. Είναι αόριστες οι κατηγορίες. Στημένα τα έβγαλαν αυτοί που κέρδισαν λιγότερα απ’ ότι περίμεναν.

Πώς στήνεται το στοίχημα όταν πρέπει να παίξεις τρία παιχνίδια και έχει μέσα και βραζιλιάνικο ματς; Μιλάμε για άγνωστα ποσά και για άγνωστα κέρδη. Είναι κατηγορία αυτή; Είμαστε έρμαια των στοιχηματζήδων, του Λιμάχερ και του ρουφιάνου του. Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο".

Στη συνέχεια αγόρευσε ο δικηγόρος του Κωνσταντίνου Ριαβόγλου, Μπάμπης Αποστολίδης:

«Ο πελάτης μου απέκτησε ή δέχθηκε δώρα; Του προσέφεραν ή προσέφερε; Σε ποιους παίκτες, σε ποιους διαιτητές, σε ποιους παράγοντες; Τι δώρα ήταν αυτά; Αγιοβασιλιάτικα ή αυγά σοκολατένια του Πάσχα; Δεν φτάνουν οι πρόεδροι για να στηθεί ένα ματς. Πρέπει να είναι στο κόλπο παίκτες και προπονητές. Αν έχανε χθες η Εθνική με το αυτογκόλ του Τοροσίδη, θα ήταν στημένο το παιχνίδι;

Σκέφτομαι ότι αν ο Ριαβόγλου αθωωθεί, δεν υπάρχει κατηγορία και για τον Ψωμιάδη. Κάνω λοιπόν τη σκέψη: μήπως πρέπει να κατηγορηθεί ο Ριαβόγλου ώστε να κατηγορηθεί και ο Ψωμιάδης;

Από την ακροαματική διαδικασία δεν προκύπτει τίποτα για τον Ριαβόγλου. Ο κοριός σάρωνε τα πάντα και ο Ριαβόγλου δεν φαίνεται πουθενά. Οι διαιτητές δεν είπαν τίποτα. Οι ποδοσφαιριστές δεν υπάρχουν πουθενά. Δεν αποδείχτηκε τίποτα.

Ζητώ την αθώωση του πελάτη μου. Σε περίπτωση όμως που τον κηρύξετε ένοχο, ζητώ να του αναγνωρίσετε τον πρότερο έντιμο βίο του».

Ακολούθως, μίλησε ο συνήγορος του Περικλή Αμανατίδη, Ευθύμιος Καφκόπουλος:

«Στο παιχνίδι Καρδίτσα-Καβάλα για το οποίο η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του Αμανατίδη, η Καβάλα ήταν αδιάφορη. Η Καρδίτσα με νίκη είχε πιθανότητες να σωθεί. Και οι εφημερίδες έγραψαν ότι η Αναγέννηση έκανε αυτό που έπρεπε.

Αυτά που είπε ο Κούγιας δεν έχουν καμία σχέση με τον πελάτη μου. Τον είχε κάποτε προπονητή και έλεγε τα καλύτερα λόγια. Ο Κούγιας είναι εμπαθής με τον Αμανατίδη αλλά αυτό έχει άλλη ρίζα και άλλα αίτια. Στον ΠΑΣ έλεγε ότι ήταν ο καλύτερος προπονητής.

Στον πελάτη μου δεν βρέθηκαν κέρδη από το στοίχημα. Τον ξετίναξαν στο ψάξιμο. Δεν έχει καμία σχέση με τις κατηγορίες. Είναι αθώος».

Τέλος, για λογαριασμό του Γιώργου Χριστοβασίλη, αγόρευσε ο Λεωνίδας Μπουτσικάρης, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής:

«Υπάρχουν μόνο συνομιλίες άλλων. Δεν υπάρχει χειραγώγηση κανενός αγώνα. Οι αγώνες ήταν ανταγωνιστικοί (σ.σ. αναφέρθηκε στο Καβάλα-ΠΑΣ Γιάννινα 2-1 κάνοντας ανάλυση των συνθηκών του αγώνα). Τόσο ο ΠΑΣ Γιάννινα όσο και Χριστοβασίλης αθωώθηκαν από την πειθαρχική.

Οι εταιρίες στοιχημάτων έχουν κίνητρο και σκοπιμότητα για να βγάλουν έναν αγώνα ύποπτο.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο χρειάζεται ανθρώπους σαν τον Χριστοβασίλη. Είναι μια καθαρή ομάδα που βγήκε και στην Ευρώπη, ανεξάρτητα αν δεν έπαιξε. Όλοι μιλούν με κολακευτικά λόγια γι’ αυτόν».

Η δίκη για την υπόθεση των στημένων αγώνων συνεχίζεται την Πέμπτη 21/11 με την αγόρευση των υπολοίπων συνηγόρων υπεράσπισης.

TAGS ΣΤΗΜΕΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ