ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΞΙΚΟΥ

Ο Πινέδα σήκωσε το Gold Cup με το Μεξικό, έδωσε την ασίστ στο γκολ που χάρισε το τρόπαιο

Mexico players celebrate with the winner's trophy after beating Panama 1-0 after the CONCACAF Gold Cup final soccer match Sunday, July 16, 2023, in Inglewood, Calif.(AP Photo/Ashley Landis)
Mexico players celebrate with the winner's trophy after beating Panama 1-0 after the CONCACAF Gold Cup final soccer match Sunday, July 16, 2023, in Inglewood, Calif.(AP Photo/Ashley Landis) AP

Το Μεξικό κατέκτησε το Gold Cup και είχε μάλιστα ως πρωταγωνιστή τον Ορμπελίν Πινέδα, καθώς ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ έδωσε την ασίστ στο γκολ της ομάδας του στο νικηφόρο 1-0 με τον Παναμά.

Ο Ορμπελίν Πινέδα επιστρέφει στην Ελλάδα και θα έχει στη φαρέτρα του το βαρύτιμο τρόπαιο του Gold Cup. Ο μεσοεπιθετικός της ΑΕΚ ήταν εκ των μεγάλων πρωταγωνιστών στον τελικό με τον Παναμά, όπου το Μεξικό επικράτησε 1-0, με τον ίδιο να δίνει την ασίστ στο νικηφόρο γκολ της ομάδας του.

Ο 27χρονος πήρε φανέλα βασικού και αγωνίστηκε σε όλη τη διάρκεια του τελικού, έχοντας εξαιρετική παρουσία. Με το ρολόι να σημαδεύει το 88ο λεπτό, έβγαλε κάθετη στον Σαντιάγκο Χιμένεζ, που έφυγε στην αντεπίθεση και σκόραρε με ψύχραιμο αριστερό πλασέ.

Στο 63' ήταν αυτός που κέρδισε την αποβολή του Κάμινγκς και έδωσε αριθμητικό πλεονέκτημα στους Αζτέκους που κατάφεραν να το εκμεταλλευτούν και να φτάσουν στη νίκη και στον τίτλο. Ο Πινέδα έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στο επίτευγμα του Μεξικού.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΞΙΚΟΥ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ