ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

Ο πιλότος που κατηγορείται για τον θάνατο του Εμιλιάνο Σάλα

Ο πιλότος που κατηγορείται για τον θάνατο του Εμιλιάνο Σάλα
AP

Ο Άγγλος πιλότος, Ντέιβιντ Χέντερσον, ο οποίος είχε προγραμματιστεί να πετάξει με τον Εμιλιάνο Σάλα από τη Νάντη για το Κάρντιφ, αλλά δεν εκτέλεσε ποτέ την πτήση, κατηγορείται για τον θάνατο του 28χρονου Αργεντινού επιθετικού.

Ο 66χρονος πιλότος, Ντέιβιντ Χέντερσον, που προοριζόταν να πετάξει με τον Εμιλιάνο Σάλα από τη Νάντη για το Κάρντιφ, βρίσκεται κατηγορούμενος για τη μοιραία πτήση που οδήγησε στον θάνατο του 28χρονου Αργεντινού στράικερ τον Ιανουάριο του 2019.

"Θέλεις να περάσεις ένα Σαββατοκύριακο στη Νάντη;" φέρεται να είχε πει ο Χέντερσον στον Ντέιβιντ Ίμποτσον, τον πιλότο που πέταξε τελικά με τον Σάλα και έχασε κι αυτός τη ζωή του καθώς διέσχιζε τη Μάγχη.

Ο Χέντερσον κατηγορείται πως ενήργησε απερίσκεπτα και με αμέλεια. Τα τραπεζικά του στοιχεία είχαν χρησιμοποιηθεί για την κράτηση της πτήσης και ο ίδιος φέρεται να φοβήθηκε να πραγματοποιήσει την πτήση.

Ο μάνατζερ του ποδοσφαιριστή, Γουίλι ΜακΚέι, είχε δηλώσει ότι ήταν αυτός που πλήρωσε για την πτήση, αλλά πως δεν είχε επιλέξει αυτός τον πιλότο. Η μητέρα του Σάλα, Μερσέντες Ταφαρεάλ, εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη δίωξη του Ντέιβιντ Χέντερσον, αλλά και την απογοήτευσή της που τόσο καιρό αργότερα δεν έχει μάθει όλες τις λεπτομέρειες για τον θάνατο του γιου της.

Η σορός που βρέθηκε εντός του αεροσκάφους και αναδύθηκε από ειδική ομάδα στην επιφάνεια της θάλασσας ήταν σύμφωνα με τις αρχές αυτή του άτυχου ποδοσφαιριστή, που εξαφανίστηκε στις 21 Ιανουαρίου, λίγες μέρες μετά τη μεταγραφή του απο τη Ναντ στην Κάρντιφ. Η σορός του πιλότου, αντίθετα, δεν βρέθηκε ποτέ.

TAGS ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ