ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο θρυλικός Ντανιέλ Πασαρέλα πάσχει από μια πολύπλοκη νευροεκφυλιστική ασθένεια

FILE- In this Nov. 14, 2007 file photo, Argentina's River Plate's coach Daniel Passarella gestures during a Copa Sudamericana semifinal soccer game in Buenos Aires, Argentina. The sports newspaper Ole publish on Wednesday, April 23, 2014, that the River Plate club filed a criminal complaint against the former coach and club president for alleged mismanagement during his four years leading the club. (AP Photo/ Natacha Pisarenko, File)
FILE- In this Nov. 14, 2007 file photo, Argentina's River Plate's coach Daniel Passarella gestures during a Copa Sudamericana semifinal soccer game in Buenos Aires, Argentina. The sports newspaper Ole publish on Wednesday, April 23, 2014, that the River Plate club filed a criminal complaint against the former coach and club president for alleged mismanagement during his four years leading the club. (AP Photo/ Natacha Pisarenko, File) @ 2014 NATACHA PISARENKO, FILE / ASSOCIATED PRESS

Ο Ντανιέλ Πασαρέλα, ένας από τους θρύλους της Αργεντινής, πάσχει σε ηλικία 69 ετών από μια πολύπλοκη νευροεκφυλιστική ασθένεια, η οποία του προκαλεί σωματικά προβλήματα και τον κάνει επίσης να μην μπορεί να εντοπίσει τον εαυτό του στο χρόνο και στο χώρο.

Αντιμέτωπος με μια σπάνια ασθένεια βρίσκεται ο θρύλος του αργεντίνικου ποδοσφαίρου, Ντανιέλ Πασαρέλα. Στα 69 του χρόνια πάσχει από μια πολύπλοκη νευροεκφυλιστική ασθένεια, η οποία του προκαλεί σωματικά προβλήματα και τον κάνει επίσης να μην μπορεί να εντοπίσει τον εαυτό του στο χρόνο και στο χώρο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της αθλητικής εφημερίδας Olé, υποφέρει από μια διαδικασία γνωστικής επιδείνωσης, παρόμοια με αυτή που βίωσε ο πατέρας του. "Δεν είναι πια ο Πασαρέλα που ξέραμε. Τώρα είναι ένας άλλος Ντάνιελ", εξομολογήθηκε ένας από τους στενότερους φίλους του, ο οποίος προτίμησε να μην αποκαλύψει την ταυτότητά του.

Αυτή η ασθένεια σημαίνει ότι δεν μπορεί να μείνει μόνος του το σπίτι του και ότι οι λίγες έξοδοι του είναι κοντά στο σπίτι του στο Lomas de San Isidro. Πάντα όμως συνοδευόμενος, αφού απότομα μπορεί να ξεχάσει ή να χάσει τον προσανατολισμό σου.

Από το περιβάλλον του Πασαρέλα παραδέχτηκαν ότι λόγω της εξέλιξης της νόσου όχι μόνο δεν μπορούσε πλέον να αφοσιωθεί στην προπονητική, αλλά δεν μπορούσε να διαχειριστεί ούτε την περιουσία του.

Ανενεργός από τότε που έφυγε από την προεδρία της Ρίβερ το 2013, όταν ο σύλλογος υποβιβάστηκε, ο Πασαρέλα δεν επέστρεψε ποτέ στη δουλειά ούτε ως προπονητής. Η τελευταία του φορά σε πάγκο ήταν επίσης στη Ρίβερ, τη σεζόν 2006-2007.

Είναι ο μόνος παίκτης στην ιστορία της Αργεντινής που συμμετείχε στις δύο ομάδες που κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο, το 1978 και το 1986. Το περιοδικό World Soccer συμπεριέλαβε τον Πασαρέλα στους 100 καλύτερους ποδοσφαιριστές του 20ού αιώνα.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ