ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Πάπε Αμπού Σισέ στο SPORT24: "Αξίζει να βρισκόμαστε εδώ σε πρωτάθλημα και Ευρώπη"

Ο Παπέ Αμπού Σισέ
Ο Παπέ Αμπού Σισέ PHOTO CREDITS: ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Ο Πάπε Αμπού Σισέ σημείωσε ένα ακόμη γκολ με τη φανέλα του Ολυμπιακού, βρίσκεται σε σούπερ κατάσταση και μίλησε στο SPORT24 μετά τον νικηφόρο αγώνα με τον Άρη στο γήπεδο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Η απόκτησή του από τον Ολυμπιακό πέρασε στα ψιλά (τον Ιανουάριο του 2017). Ο Πάπε Αμπού Σισέ αγωνιζόταν ακόμη στην Αζαξιό (είχε μπει στο τελευταίο εξάμηνο του συμβολαίου του), ήρθε στην Ελλάδα, υπέγραψε το συμβόλαιό του, επέστρεψε στη Γαλλία και εντάχθηκε στο δυναμικό των ερυθρόλευκων τον Ιούνιο του 2018 μαζί με τον ερχομό του Πέδρο Μαρτίνς.

Σε αυτή την πενταετία, ο Σενεγαλέζος κεντρικός αμυντικός πέρασε από διάφορα στάδια, τόσο αγωνιστικά όσο και ψυχολογικά. Αμφισβητήθηκε έντονα. Δόθηκε δανεικός στην Σεντ Ετιέν. Όμως, δούλεψε σκληρά, ήταν προσηλωμένος στον στόχο του, δεν το έβαλε κάτω ποτέ και δικαιώθηκε. Ο Ολυμπιακός τον πήρε με 500.000 ευρώ από την Αζαξιό και τώρα η αξία του 26χρονου ποδοσφαιριστή ανέρχεται στα 7.000.000 ευρώ.

Η πειραϊκή ΠΑΕ όμως τον κοστολογεί πολύ περισσότερα, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η διοίκηση του Ολυμπιακού πριν από ενάμιση χρόνο αρνήθηκε πρόταση της Άουγκσμπουργκ που ξεπερνούσε τα 15.000.000 ευρώ. Πολλοί είπαν τότε ότι οι ερυθρόλευκοι δεν έπραξαν σωστά, ό,τι θα έπρεπε να τον έχουν πουλήσει. Επίσης, να υπενθυμίσουμε ότι στη συμφωνία δανεισμού του παίκτη στη Σεντ Ετιέν είχε μπει οψιόν αγοράς 12.000.000 ευρώ.

Ο Παπέ Αμπού Σισέ πανηγυρίζει γκολ του στο Ολυμπιακός - Άρης
Ο Παπέ Αμπού Σισέ πανηγυρίζει γκολ του στο Ολυμπιακός - Άρης INTIME SPORTS

Ο Σισέ είναι καλός στον αέρα, έχει βελτιωθεί αρκετά στις μεταβιβάσεις του, είναι γρήγορος για το ύψος του, αποτελεσματικός στα μαρκαρίσματά του, αλλά παράλληλα είναι παρορμητικός, υπάρχουν φορές που προσπαθεί να κάνει το κάτι παραπάνω στις ενέργειές του και κάποιες στιγμές δεν ελέγχει τον εκνευρισμό του με συνέπεια να δέχεται εύκολα κάρτες.

Ο Αφρικανός στόπερ, πάντως, παίζει με ψυχή, τα δίνει όλα για την ομάδα, επέστρεψε πιο ώριμος από την εξάμηνη θητεία του στην Σεντ Ετιέν και είναι από τους πρωταγωνιστές του Ολυμπιακού τούτη την περίοδο.

Ο διεθνής Σενεγαλέζος ποδοσφαιριστής, ο οποίος στο τέλος του μήνα αναμένεται να ταξιδέψει στην πατρίδα του ενόψει του Κόπα Άφρικα, έχει φτάσει τα 5 τέρματα μέσα στη σεζόν στο πρωτάθλημα και στην Ευρώπη, ενώ είναι ο ξένος αμυντικός με τα περισσότερα γκολ στην ιστορία της πειραϊκής ομάδας (15).

Εδώ που φτάσαμε όλες οι ομάδες είναι καλές και τα ματς δύσκολα

Ο Σισέ φεύγοντας από γήπεδο Καραϊσκάκης μετά τον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Άρη, μίλησε στο SPORT24 για το ματς με τους κιτρινόμαυρους και για τις επιδόσεις του στο σκοράρισμα.

“Αξίζουμε που βρισκόμαστε εδώ στο πρωτάθλημα και στην Ευρώπη, θα παλέψουμε για να πετύχουμε τους στόχους μας” τόνισε ο ερυθρόλευκος κεντρικός αμυντικός και συνέχισε: “Πήραμε δίκαια την πρόκριση για τα παιχνίδια μπαράζ στο Europa League και πιστεύω ότι θα μπορούσαμε με λίγη τύχη να διεκδικήσουμε και την πρώτη θέση στον όμιλο. Δεν τα καταφέραμε, αλλά συνεχίζουμε. Έχουμε πολλά να κάνουμε ακόμη στη διοργάνωση”.

Να συνεχίσουμε με νίκες, μας περιμένει δύσκολη εβδομάδα

Σχετικά, με το τέρμα που πέτυχε εναντίον του Άρη και, γενικά, το τρίτο τέρμα που πανηγύρισε μέσα σε οκτώ ημέρες, ο Σενεγαλέζος, υποστήριξε: “Αυτό που με ικανοποιεί είναι ότι κατάφερα να βοηθήσω την ομάδα να φτάσει στη νίκη. Ήταν πολύ καλή η μπαλιά του Λόπες, την εκμεταλλεύτηκα, σκόραρα και πήραμε τους τρεις βαθμούς. Ο Άρης είναι μία καλή και ποιοτική ομάδα και χρειάζεται πολύ μεγάλη προσπάθεια για να τον κερδίσεις. Δεν ήταν εύκολο, αλλά μετά την ήττα και το κακό παιχνίδι με την Αντβέρπ, είχαμε μεγάλη ανάγκη να πάρουμε την νίκη.

Πετύχαμε μία σημαντική νίκη και θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι και στο παιχνίδι της Τετάρτης (σ.σ. με τον Ατρόμητο, στο Περιστέρι). Έχουμε μια δύσκολη εβδομάδα μπροστά μας (σ.σ. ακολουθεί την Κυριακή η Λαμία) και πρέπει να διατηρήσουμε αυτή τη διαφορά που έχουμε δημιουργήσει στη βαθμολογία. Δεν έχει σημασία ποιος θα σκοράρει, αλλά να κερδίσουμε όλα τα επόμενα παιχνίδια μας. Είμαι περήφανος που παίζω στον Ολυμπιακό και είμαι χαρούμενος γι´ αυτά που έχουμε καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια με την ομάδα”.

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ