ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ ψάχνει μια νίκη-βάλσαμο για τις πληγές του

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας
Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας EUROKINISSI SPORTS

Με την πλάτη στον τοίχο και με σημαντικές απουσίες ο Δικέφαλος χρειάζεται απαραίτητα τη νίκη στο ντέρμπι με τον Άρη για να διώξει την εσωστρέφεια που έχει επιστρέψει στην Τούμπα.

Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει τον Άρη στην Τούμπα (30/04, 20:00, Novasports Prime, LIVE SPORT24) σε μια αναμέτρηση που έχει γίνει καθοριστική. Οι συνθήκες για τον Δικέφαλο κάθε άλλο παρά ιδανικές είναι. Οι 4 ήττες στα 6 παιχνίδια των playoffs έχουν φέρει την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου σε δεινή θέση και όπως είπε και ο Ρουμάνος τεχνικός αυτό που της έχει λείψει είναι η ένταση και το πάθος που θα πρέπει να επιστρέψουν στην ομάδα του.

Όταν σταματήσαμε να παίζουμε με την ένταση, τότε δημιουργήθηκαν προβλήματα στα παιχνίδια μας. Προβλήματα που τα προκαλέσαμε εμείς οι ίδιοι" είπε στις δηλώσεις του στο συνδρομητικό ο προπονητής του ΠΑΟΚ.

Κομβικές απουσίες σε όλες τις γραμμές

Για τον Λουτσέσκου τα προβλήματα δεν λείπουν ούτε στο σημερινό παιχνίδι. Ο Ρουμάνος τεχνικός έχει να αντιμετωπίσει κομβικές απουσίες σε όλες του τις γραμμές. Ο Ίνγκι Ίνγκασον θα λείψει από την άμυνα, ο Ντόουγκλας Αουγκούστο από τον άξονα και ο Κάλεντ Νάρεϊ από την μεσοεπιθετική του γραμμή.

Πόσο σημαντικές είναι οι συγκεκριμένες απώλειες; Σε άμυνα και κέντρο δεδομένα πολύ μεγάλες. Ο Ίνγκασον είναι το σημείο αναφοράς στην ανασταλτική λειτουργία του Δικέφαλου εδώ και πολύ καιρό και ο Αουγκούστο στο δίδυμο των χαφ.

Δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο πως θα καλυφθεί το κενό του Ισλανδού. Οι υποψήφιοι για τις δυο θέσεις των στόπερ είναι οι αριστερόποδαροι Κουλιεράκης και Νάσμπεργκ (καθώς λείπει από τον αποστολή εκτός από τον τιμωρημένο και "υποβασισμένο" στον ΠΑΟΚ Β' Κάργα, λείπει και ο Μιχαηλίδης) ενώ λύση μπορεί να δώσει και ο Τόμας Κεντζιόρα. Βέβαια ο Πολωνός και δεν είναι φύσει κεντρικός αμυντικός και δεν έχει δείξει, όσο καιρό βρίσκεται στον ΠΑΟΚ ότι έχει φτάσει "σε φουλ φόρμα".

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα στους χαφ

Από την άλλη πλευρά τα πράγματα είναι ξεκάθαρα στους χαφ με τους Σβαμπ και Ντάντας ξανά όπως και στην OPAR Arena, να καλύπτουν το κενό του Ντόουγκλας Αουγκούστο. Ένα δίδυμο που πάντως στο ντέρμπι με την ΑΕΚ δεν κατάφερε να βοηθήσει κυρίως στο build up και θα κληθεί να δείξει περισσότερο δυναμισμό στη σημερινή αναμέτρηση με τον Άρη.

Στην πρεμιέρα των playoffs στο "Κλ. Βικελίδης" είχε ξεκινήσει ο Πορτογάλος στο πλευρό του Αουγκούστο, ωστόσο ο Λουτσέσκου τον απέσυρε στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου – όπως και τον Κεντζιόρα, που ήταν βασικός στο δεξί άκρο της άμυνα του- αλλάζοντας τα πλάνα του για να φτάσει τελικά στην ανατροπή και στη νίκη.

Ένα ερωτηματικό υπάρχει και για την κορυφή της επίθεσης εκεί όπου Μπράντον Τόμας και Νέλσον Ολιβέιρα ερίζουν για τη φανέλα του φορ κρούσης. Τα παιχνίδια της προηγούμενης εβδομάδας ο Λουτσέσκου τα μοίρασε ξεκινώντας τον Ολιβέιρα στο ντέρμπι με τον Παναθηναικό και τον Μπράντον σε αυτό με την ΑΕΚ. Λογικά η σειρά θα συνεχιστεί με τον Πορτογάλο να έχει προβάδισμα, αν και ο Μπράντον Τόμας, "θυσιάστηκε" μετά την αποβολή του Κάργα και αγωνίστηκε μόλις για 21 λεπτά την περασμένη Τετάρτη.

Λογικά ο ΠΑΟΚ θα ξεκινήσει με τον Κοτάρσκι στην εστία και τους Σάστρε, Κουλιεράκη, Νάσμπεργκ και Ράφα Σοάρες στην άμυνα. Μπροστά από το δίδυμο Σβαμπ και Ντάντας στα χαφ θα αγωνιστούν Ζίβκοβιτς, Τάισον (που επανέρχεται) και Κωνσταντέλιας. Στην επίθεση οι πιθανότητες ανάμεσα σε Ολιβέιρα και Μπράντον Τόμας είναι μοιρασμένες.

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ