ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ χτυπάει την πόρτα του Top-50 στο ranking της UEFA

Ο ΠΑΟΚ χτυπάει την πόρτα του Top-50 στο ranking της UEFA
ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ | INTIME SPORTS

Ο ΠΑΟΚ με την νίκη - πρόκριση  στην Φρανκφούρτη έχει κάνει άλμα 15 θέσεων και συνεχίζει με προοπτική να γίνει η  ελληνική ομάδα με τους περισσότερους βαθμούς στο club ranking της UEFA.

O ΠΑΟΚ γράφει ιστορία στους ομίλους του Conference έχοντας εξασφαλίσει με την τεράστια νίκη που πέτυχε στη Γερμανία απέναντι στην Άιντραχτ, την παρουσία του στους 16 της διοργάνωσης.

Οι παίκτες του στο τέλος του αγώνα πανηγύρισαν έξαλλα την επιτυχία τους με τους φίλους του Δικεφάλου που έσπευσαν από την Ελλάδα και άλλες χώρες της Ευρώπης να βρεθούν δίπλα στην ομάδα τους.

Η ξέφρενη πορεία του ΠΑΟΚ στην διοργάνωση με την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου να παραμένει αήττητη (σε 11 ευρωπαϊκούς αγώνες αν συνυπολογίσει κανείς και τα προκριματικά του καλοκαιριού) και να έχει πετύχει ένα ιστορικό ρεκόρ με το απόλυτο των 3 εκτός έδρας νικών στον όμιλο, της δίνουν όχι μόνο ηθική και αυτοπεποίθηση.

Και δεν είναι όμως μόνο θέμα γοήτρου, που είναι και αυτό σημαντικό για κάθε ομάδα που θέλει να καθιερωθεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις αλλά και οικονομικό και βαθμολογικό.

Τα εξασφαλισμένα έσοδα

Ο ΠΑΟΚ έχοντας ήδη πριν το παιχνίδι με την Άιντραχτ εξασφαλίσει έσοδα περίπου 6,5 εκατομμυρίων ευρώ – 6.6325 για την ακρίβεια, αν ισχύει το πρόσφατο δημοσίευμα του tuttomercato, χωρίς το market pool- έβαλε στα ταμεία του άλλα 1,15 ευρώ από την νίκη του στην Γερμανία και την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον όμιλο και συνεχίζει…

Πλέον τα μπόνους της UEFA στο Conference League προκύπτουν ανά γύρο με τη συμμετοχή στη φάση των 16 να δίνει 600 χιλιάδες, στα προημιτελικά 1 εκατομμύριο, στα ημιτελικά 2 εκατομμύρια που αυξάνονται στα 3 για το φιναλίστ και στα 5 για την ομάδα που θα σηκώσει το τρόπαιο.

Εκεί που η φετινή πορεία του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη αποτυπώνεται με τον καλύτερο τρόπο είναι το club ranking της UEFA, η ειδική βαθμολογία που προκύπτει από τη συγκομιδή της τελευταίας πενταετίας και κατατάσσει τις ομάδες σε γκρουπ δυναμικότητας.

Άλμα 15 θέσεων στο UEFA Ranking

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει κάνει ήδη ένα άλμα 15 θέσεων και ξεκινώντας στην αρχή της σεζόν από την 67η θέση βρίσκεται πλέον στην 52η με 33.000 βαθμούς. Οι τέσσερις νίκες και η μια ισοπαλία της έχουν δώσει 7,000 βαθμούς και η κατάκτηση της πρώτης θέσης στον όμιλο άλλους 2.000.

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται λοιπόν πολύ κοντά στην είσοδο του στο TOP-50 της ειδικής βαθμολογίας της UEFA και μόλις μια θέση πίσω από τον Ολυμπιακό, έχοντας τη δυνατότητα να φτάσει την συγκομιδή του στους 11.000 βαθμούς αν κερδίσει την τελευταία αγωνιστική την Ελσίνκι σε ένα παιχνίδι που αναμένεται να έχει κλίμα πανηγυρικό, σε μια γιορτή για τη πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Την σεζόν που έφτασε μέχρι και τα προημιτελικά του Conference League ο ΠΑΟΚ συγκέντρωσε 13.000 και αν τους φτάσει και φέτος, λογικά θα μπει στις 50 πρώτες ομάδες της ειδικής βαθμολογίας και ενδεχόμενα θα είναι και η πρώτη ελληνική ομάδα σε αυτήν.

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ CONFERENCE LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ