ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός θέλει να (ξανα)βρει ώθηση στη Λιβαδειά, λίγο πριν τη μεγάλη "μάχη" με την ΑΕΚ στην "OPAP Arena"

Οι Μπερνάρ και Σπόραρ πανηγυρίζουν το γκολ κόντρα στον Παναθηναϊκό
Οι Μπερνάρ και Σπόραρ πανηγυρίζουν το γκολ κόντρα στον Παναθηναϊκό INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός θέλει να αφήσει πίσω του τις δύο σερί γκέλες και να βρει ξανά το απαραίτητο "καύσιμο" για να προχωρήσει μπροστά με νίκες, αρχής γενομένης από τη Λιβαδειά, όπου θα έχει πάνω από 2.500 φίλους στο πλάι του. Το 4-2-3-1 και τα πρόσωπα της ενδεκάδας, "μέσα" και ο Πούχατς για προσαρμογή.

Το... δις εξαμαρτείν του Παναθηναϊκού στις σερί "γκέλες" με τον Ιωνικό και τον ΟΦΗ επιβάλλεται να έχει κάνει... σοφούς τους πάντες στο "τριφύλλι" ενόψει του σημερινού (17:00, Novasports Prime, Live στο SPORT24) αγώνα με τον Λεβαδειακό στο Δημοτικό Λιβαδειάς στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Super League.

Με περισσότερους από 2.500 φίλους του στην εξέδρα, με τον Τιμοτέους Πούχατς, πρώτο χειμερινό, μεταγραφικό απόκτημά του στην αποστολή, με τον Χουάνκαρ διαθέσιμο μετά τις ελαφρές μυϊκές ενοχλήσεις και με τον Μπένιαμιν Βέρμπιτς πολύ πιο έτοιμο σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στον ΟΦΗ και "ενδεκαδάτο", το "τριφύλλι" ψάχνει το καλύτερο δυνατό ποδαρικό στο 2023, για να (ξανα)βρεί την ώθησή του ενόψει της κυριακάτικης, μεγάλης "μάχης" με την ΑΕΚ στην "OPAP Arena".

Πριν απ’ αυτό το ματς, ωστόσο, οι περσινοί Κυπελλούχοι Ελλάδας έχουν μία σημαντική αποστολή στην πρωτεύουσα της Βοιωτίας, όπου καλούνται να καταθέσουν ξανά στο χορτάρι, όλες τις αγωνιστικές αρετές τους που τους έφεραν ως εδώ και μόνους πρώτους στη βαθμολογία στο τελευταίο τετράμηνο (από τις 4 Σεπτεμβρίου κι έπειτα, μετά απ’ το αντίστοιχο παιχνίδι του α’ γύρου).

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν θα έχει στη διάθεσή του στο σημερινό ματς τον "εγκεφαλικό" Ρουμπέν Πέρεθ, ο οποίος έχει δηλωθεί για να εκτίσει την ποινή μιας αγωνιστικές (4 κίτρινες). Κι αυτή επί της ουσίας θα είναι και η μοναδική αλλαγή στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού σε σχέση με τον προ εξαημέρου αγώνα κόντρα στους Κρητικούς, με τον Σέρβο να αλλάζει εκ νέου σχηματισμό και να πηγαίνει απ’ το 4-3-3 στο 4-2-3-1, παρουσία του Βέρμπιτς στο αριστερό άκρο της επίθεσης.

Το 4-2-3-1 και τα πρόσωπα της ενδεκάδας

Από εκεί και πέρα, τα δεδομένα είναι λίγο-πολύ ξεκάθαρα. Ο Μπερνάρ Ντουάρτε θα μετακινηθεί ξανά σε ρόλο καθαρού "δεκαριού", με τον Σεμπαστιάν Παλάσιος στο δεξιό "φτερό" της επίθεσης, τον Άντραζ Σπόραρ στην κορυφή (αν και διεκδικεί στα... ίσα τη θέση κι ο Φώτης Ιωαννίδης) και τους Δημήτρη Κουρμπέλη, Άνταμ Τσέριν στον άξονα της μεσαίας γραμμής.

Τη δε τετράδα της αμυντικής γραμμής, μπροστά απ’ τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι θα συνθέσουν ξανά οι Γιάννης Κώτσιρας, Μπαρτ Σένκεφελντ, Χόρντουρ Μάγκνουσον και Χουάνκαρ.

Πέρα από τον Ρουμπέν, απών λόγω ίωσης είναι ο Καμπετσής, ενώ στην 22μελή αποστολή για τον αγώνα στη Λιβαδειά συμπεριλήφθηκαν οι Μπρινιόλι, Λοντίγκιν, Χριστογεώργος, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Πούχατς, Ιωαννίδης, Σπόραρ, Μπερνάρ, Σάντσες, Τσέριν, Τσόκαϊ, Κουρμπέλης, Μάγκνουσον, Κώτσιρας, Παλάσιος, Πούγγουρας, Βέρμπιτς, Σαβιέρ και οι νεαροί Κυριόπουλος και Τερεζίου.

"Μέσα" και ο Πούχατς για προσαρμογή

Ο Πούχατς μπήκε κανονικά στην αποστολή, καθώς έδειξε απ’ την πρώτη κιόλας προπόνηση με το "τριφύλλι" πως είναι σε καλή κατάσταση από πλευράς έντασης και τρεξιμάτων κι ο Σέρβος τεχνικός τον πήρε στο ταξίδι της ομάδας στη Λιβαδειά και για λόγους πιο γρήγορης προσαρμογής.

Ο διεθνής Πολωνός αριστερός μπακ επέλεξε τον αριθμό "6" στη φανέλα του Παναθηναϊκού, απ’ την στιγμή που το "27" που φορούσε στο παρελθόν είναι... καπαρωμένο εδώ και ενάμισι χρόνο από τον Γιάννη Κώτσιρα. Το "6" ήταν κενό απ’ τον περασμένο Αύγουστο όταν πωλήθηκε στην Σπόρτινγκ Λισσαβόνας, ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ