ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός θέλει να γυρίσει τα προγνωστικά στη Ρεν σε ένα ματς που πολλοί θεωρούν "Mission Impossible"

Ο Σεμπάστιαν Παλάσιος
Ο Σεμπάστιαν Παλάσιος EUROKINISSI SPORTS

Η προ δύο εβδομάδων ήττα απ’ τη Ρεν στη Λεωφόρο (2-1) δυσκόλεψε πολύ το έργο του Παναθηναϊκού για την πρόκριση, όμως οι "πράσινοι" εμφανίζονται έτοιμοι κι αποφασισμένοι να αλλάξουν τα δεδομένα απόψε (19:45) στο "Roazhon Park"

Για πολλούς, το αποψινό (19:45, COSMOTESPORTS 4HD, MatchCenter SPORT24) παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τη Ρεν στο ιστορικό "Roazhon Park" στην 4η "στροφή" του 6ου ομίλου του Europa League μοιάζει με... Mission Impossible.

  • Είτε γιατί ιστορικά δεν έχει νικήσει ποτέ στα Κύπελλα Ευρώπης -σε ροή κανονικού αγώνα- στην έδρα γαλλικής ομάδας (2 ισοπαλίες, 5 ήττες, 4-13 γκολ).
  • Είτε γιατί έχει να νικήσει εκτός συνόρων σε group stage ευρωπαϊκής διοργάνωσης απ’ τις 5 Νοεμβρίου 2009 και το 1-0 (70’ Κατσουράνης) στο Γκρατς επί της Στουρμ, μετρώντας έκτοτε ένα σερί 14 αγώνων χωρίς διπλό (4 ισοπαλίες, 10 ήττες).
  • Είτε γιατί το προ δύο εβδομάδων, πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων στη Λεωφόρο (1-2 υπέρ της Ρεν) επιβεβαίωσε το πόσο πιο "σκληρός" είναι ο κόσμος στα ματς των ευρωπαϊκών Κυπέλλων, όπου η γαλλική ομάδα εκμεταλλεύτηκε κάθε λάθος κι αδράνεια της "πράσινης" ανασταλτικής λειτουργίας, την ώρα που ο Παναθηναϊκός έχασε μισή... ντουζίνα ευκαιρίες μπροστά, για να πάρει έστω τον βαθμό της ισοπαλίας σ’ έναν αγώνα που άξιζε -και δικαιούταν- πολλά περισσότερα μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Αν ήταν έτσι όμως, ο μυθικός. Ίθαν Χαντ (Τομ Κρουζ) θα έμενε πάντα στο σπίτι του και δεν θα αναλάμβανε ποτέ το ρίσκο καμίας "επικίνδυνης αποστολής" κι ο Παναθηναϊκός δεν θα επέστρεφε ποτέ με την πρόκριση απ’ τη Μασσαλία το βράδυ της 15ης Αυγούστου.

Διότι πέρα απ’ τις αμέτρητες αλλαγές που έκανε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς σ’ όλο το οργανισμό του "τριφυλλιού" απ’ την πρώτη μέρα που ανέλαβε τα ηνία του ποδοσφαιρικού τμήματος τον Μάιο του 2021, μία απ’ τις πιο σημαντικές "νίκες" του, είναι το γεγονός πως κατάφερε να (ξανα)περάσει σ’ όλη την ομάδα το πνεύμα του μαχητή και τη νοοτροπία του "never give up" μέχρι το τελικό σφύριγμα.

Ακόμη κι όταν τα προγνωστικά δεν δείχνουν να είναι στη δική του πλευρά. Και τα "πράσινα" παραδείγματα επ’ αυτού, είναι αμέτρητα σ’ όλη αυτή τη διαδρομή των 2,5 τελευταίων ετών...

Μ’ αυτήν ακριβώς τη διάθεση θα μπει ο Παναθηναϊκός και στον αποψινό (9/11) αγώνα με τη Ρεν ψάχνοντας άλλη μία υπέρβαση κι ένα αποτέλεσμα που θα "γυρίσει" τα δεδομένα.

Και θα τον (ξανα)βάλει στο κόλπο της πρόκρισης στις νοκ-άουτ φάσεις του Europa League -με την πρώτη θέση να οδηγεί απευθείας στους "16" και τη δεύτερη στα μπαράζ εισόδου στους "16"- ή στο... χειρότερο σενάριο, θα του δώσει προβάδισμα (μίνιμουμ) για την 3η θέση και την παρουσία στα μπαράζ εισόδου στους "16" του Europa Conference League.

Για να περάσει, ωστόσο, αλώβητος ο Παναθηναϊκός απ’ το "σπίτι" της Ρεν οφείλει να δείξει πολύ μεγαλύτερη προσήλωση στις λεπτομέρειες που του έλειψαν στο πρώτο παιχνίδι της Λεωφόρου. Ήτοι καλύτερη ανασταλτική συμπεριφορά, μεγαλύτερη συγκέντρωση και σαφώς μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, στις φάσεις που θα δημιουργήσει μπροστά απ’ την εστία του 30χρονου Γκοτιέ Γκαγιόν, με δεδομένο ότι ο Στηβ Μανταντά φαίνεται πως έχει τεθεί νοκ-άουτ απ’ την αποψινή αναμέτρηση.

Οι αλλαγές στην ενδεκάδα

Η "πράσινη" ενδεκάδα αναμένεται να έχει ορισμένες αλλαγές σε σχέση με το προ πέντε ημερών παιχνίδι στη Λαμία, τόσο για λόγους "φρεσκαρίσματος", όσο και με βάση τις τακτικές απαιτήσεις του αγώνα με τη Ρεν.

Στην άμυνα, με δεδομένη τη λειψανδρία στους στόπερ οι Μπαρτ Σένκεφελντ και Τιν Γεντβάι θα συνθέσουν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο μπροστά απ’ τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι. Ο Φίλιπ Μλαντένοβιτς θα ξεκινήσει στο αριστερό άκρο, ενώ δεξιά είναι μοιρασμένες οι πιθανότητες ανάμεσα στον Γιάννη Κώτσιρα και τον Γιώργο Βαγιαννίδη.

Στον άξονα της μεσαίας γραμμής ο Γουίλιαν Αράο θα πάρει θέση στο "6", έχοντας στο πλευρό του τον Άνταμ Τσέριν (αουτσάιντερ ο Τόνι Βιλένα), ενώ στα φτερά της επίθεσης αναμένεται να ξεκινήσουν οι Σεμπαστιάν Παλάσιος και Ντάνιελ Μαντσίνι.

Στο "10" ο Μπερνάρ έχει προβάδισμα έναντι του Φίλιπ Τζούριτσιτς, ενώ "μάχη" ως την τελευταία στιγμή θα γίνει και στη θέση του φορ περιοχής, ανάμεσα στον φορμαρισμένο (με 3 γκολ στα δύο τελευταία ματς) Αντράζ Σπόραρ και τον Φώτη Ιωαννίδη.

Οι τρεις απόντες και οι εκτός

Εκτός έχουν μείνει οι "λαβωμένοι" Χόρντουρ Μάγκνουσον, Έρικ Πάλμερ-Μπράουν και φυσικά ο Χουάνκαρ που δεν έχει επανέλθει ακόμη στις προπονήσεις μετά τον εσωτερικό τραυματισμό του στο αριστερό αυτί, στο ντέρμπι της 22ας Οκτωβρίου με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο.

Την αποστολή του Παναθηναϊκού για τον αποψινό (9/11) αγώνα με τη Ρεν στη Βρετάνη συγκροτούν οι: Μπρινιόλι, Λοντίγκιν, Ξενόπουλος, Βαγιαννίδης, Κώτσιρας, Μλαντένοβιτς, Σένκεφελντ, Γεντβάι, Σιδεράς, Προδρομίτης, Αράο, Ρουμπέν, Τσέριν, Βιλένα, Παλάσιος, Μαντσίνι, Αϊτόρ, Μπερνάρ, Τζούριτσιτς, Ιωαννίδης, Μπιλάλ και Σπόραρ.

Στη Γαλλία ταξίδεψαν επίσης και οι παίκτες που βρίσκονται εκτός ευρωπαϊκής λίστας (Βέρμπιτς, Ζέκα, Γερεμέγεφ, Τσόκαϊ, Κλεϊνχέισλερ) τόσο για λόγους συσπείρωσης, όσο και για να μην χάσουν προπονήσεις μαζί με το υπόλοιπο γκρουπ.

Διαιτητής του αποψινού αγώνα στη Γαλλία θα είναι ο Σκωτσέζος Γουίλιαμ Κόλουμ (κατηγορίας Elite), με βοηθούς τους συμπατριώτες του Φράνσις Κόνοερ, Ντέιβιντ ΜακΓκίτσι και 4ο τον Ντέιβιντ Ντίκινσον. Στο VAR θα πάρουν θέση ο Σκωτσέζος Νίκολας Γουάλς και AVAR ο Κέβιν Κλάνσι.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ