ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός ψάχνει την "ενεργοποίηση" του Ιωαννίδη και μία νίκη ηρεμίας με την Κηφισιά

Ο Παναθηναϊκός ψάχνει την "ενεργοποίηση" του Ιωαννίδη και μία νίκη ηρεμίας με την Κηφισιά
ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME SPORTS

Με 7 απουσίες παικτών της πρώτης γραμμής του rotation, μεγάλη καταπόνηση απ’ το "θρίλερ" της Τετάρτης (21/2) με τον ΠΑΟΚ, αλλά και την ψυχολογία στα ύψη, ο Παναθηναϊκός θέλει απόψε (25/2, 20:00, COSMOTESPORTS 1HD) μία πειστική νίκη επί της Κηφισιάς για να μειώσει ξανά στον ένα βαθμό απ’ την κορυφή.

Έπειτα από μία πολύ έντονη εβδομάδα, γεμάτη από τρομερά ανάμεικτα συναισθήματα, ως το μεγάλο ξέσπασμα που έφερε η πρόκριση θρίλερ μέσα απ’ τη διαδικασία των πέναλτι απέναντι στον ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός θέλει να επιστρέψει στο δρόμο των νικών στο αποψινό (25/2, 20:00, COSMOTESPORTS 1HD) παιχνίδι με την Κηφισιά στο γεμάτο "Απόστολος Νικολαΐδης" για την 24η αγωνιστική της Stoiximan Super League, προκειμένου να βρεθεί ξανά στον ένα βαθμό απ’ την κορυφή δύο στροφές πριν πέσει η αυλαία της regular season.

Με πάρα πολλά αγωνιστικά προβλήματα κι απουσίες για άλλο ένα ματς, αλλά και μηδενικά περιθώρια για άλλα "δώρα" τύπου... Λαμίας, το "τριφύλλι" καλείται να πάρει μία σημαντική νίκη ηρεμίας με πειστική εμφάνιση, μέσα απ’ τη διαχείριση που θα κληθεί να κάνει ξανά ο προπονητής του Παναθηναϊκού, αυτή τη φορά όχι λόγω rotation, αλλά λόγω ελλείψεων.

Εκτός (και) ο Αντράζ Σπόραρ από το μεσημέρι του Σαββάτου (24/2) με τενοντίτιδα στο δικέφαλο μηριαίο μυ, εκτός κι ο τιμωρημένος Μπερνάρ (δηλώθηκε να εκτίσει την ποινή λόγω τρίτης κάρτας), εκτός και οι λαβωμένοι κι ανέτοιμοι Τσέριν, Βέρμπιτς, Χουάνκαρ, Γεντβάι και Τζούριτσιτς.

Όλοι τους θα μπορούσαν να είναι βασικοί απόψε, αλλά θα δουν το ματς απ’ τα VIP, με τον Τερίμ να δείχνει πως έχει βρει τις τελικές επιλογές του για έναν αγώνα που είναι γεμάτος κι αυτός από "πρέπει" και στην οικονομία της σεζόν μπορεί να αποδειχθεί πολύ σημαντικός.

Με την ομάδα εξαντλημένη από πλευράς δυνάμεων μετά την υπερπροσπάθεια της περασμένης Τετάρτης (21/2), αλλά σε πολύ υψηλό επίπεδο ψυχολογίας, ο Τούρκος τεχνικός σχεδιάζει εκ των πραγμάτων ένα μικρό "φρεσκάρισμα" στην ενδεκάδα. Με τον Μπαρτ Σένκεφελντ να δείχνει τούτη τη φορά πολύ πιο κοντά στη φανέλα του βασικού, έχοντας στο πλευρό του είτε τον Γουίλιαν Αράο, είτε (αν επιλεγεί να πάρει "ανάσες" ο Βραζιλιάνος) τον Βίτορ Ούγκο.

Την αμυντική τετράδα μπροστά απ’ τον Μπαρτλομιέι Ντραγκόφσκι θα συμπληρώσουν οι Γιάννης Κώτσιρας (με αουτσάιντερ τον Γιώργο Βαγιαννίδη) και Φίλιπ Μλαντένοβιτς, ενώ στον άξονα της μεσαίας γραμμής επανέρχεται ο Ρουμπέν Πέρεθ που εξέτισε την ποινή του, έχοντας δίπλα του στο "8" τον Τόνι Βιλένα.

Στον "10" θα ξεκινήσει ξανά ο Τάσος Μπακασέτας, ενώ σοβαρή υποψηφιότητα για το δεξί "φτερό" της επίθεσης έχει βάλει πλέον ο πρώτος "λυτρωτής" της ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ, Δημήτρης Λημνιός που σημείωσε στο 120’+11’ το γκολ που έστειλε τον δεύτερο ημιτελικό στα πέναλτι, με τον Ντάνιελ Μαντσίνι, MVP του αγώνα του α’ γύρου με την Κηφισιά στην Καισαριανή να παίρνει φανέλα βασικού στα δεξιά.

Ο ρυθμός και η "επαναφορά" του Φώτη

Στη δε κορυφή της επίθεσης θα παραμείνει για δεύτερο σερί ματς ο Φώτης Ιωαννίδης. Την περασμένη Τετάρτη (21/2), ο 24χρονος επιθετικός ξεκίνησε βασικός για πρώτη φορά μετά από την 14η Ιανουαρίου και τον αγώνα με την ΑΕΚ στην OPAP Arena, μετρώντας στο ενδιάμεσο μόλις 28’ λεπτά στον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου με τον Ατρόμητο, λόγω των μυϊκών προβλημάτων που αντιμετώπισε.

Και είναι αλήθεια πως φάνηκε αρκετά επηρεασμένος απ’ την αποχή του και δεν μπόρεσε να "μπει" στις απαιτήσεις του αγώνα με τον ΠΑΟΚ στα 79 λεπτά που αγωνίστηκε. Ο Τερίμ, ωστόσο, σκοπεύει να τον ξεκινήσει και στο αποψινό παιχνίδι με τη Κηφισιά προκειμένου να αρχίσει να παίρνει ρυθμό, διότι είναι ζωτικής σημασίας να επανέλθει αγωνιστικά ο Ιωαννίδης ως την εκκίνηση των playoffs.

Την αποστολή του Παναθηναϊκό για τον αποψινό (25/2, 20:00) αγώνα με την Κηφισιά στο "Απόστολος Νικολαΐδης" συγκροτούν οι Λοντίγκιν, Ντραγκόφσκι, Λίλο, Βαγιαννίδης, Ρουμπέν, Σένκεφελντ, Ζέκα, Ιωαννίδης, Μπακασέτας, Λημνιός, Μαντσίνι, Ούγκο, Αϊτόρ, Μλαντένοβιτς, Φικάι, Κώτσιρας, Γερεμέγεφ, Παλάσιος, Βιλένα, Αράο και Ακαϊντίν.

Ο Τερίμ πήρε στους "21" και τον νεαρό αριστεροπόδαρο αμυντικό Έλτον Φικάι ως έξτρα επιλογή, όχι μόνο για το κέντρο της άμυνας, αλλά και την αριστερή πλευρά (ο μικρός ξεκίνησε στις "πράσινες" Ακαδημίες ως αριστερός μπακ), καθότι κι ο Μλαντένοβιτς είναι πολύ επιβαρυμένος απ’ τα σερί ματς που έχει παίξει το τελευταίο δίμηνο με μόλις δύο "διαλείμματα" στα ματς με τον Παναιτωλικό (7/1) και τον Πανσερραϊκό (11/2), όπου έμεινε εκτός για λόγους rotation.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ