ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός πλησιάζει στο deal για δανεισμό του Λούντκβιστ με οψιόν αγοράς

Ο Λούντκβιστ με τη φανέλα της Αϊντχόφεν
Ο Λούντκβιστ με τη φανέλα της Αϊντχόφεν © 2018 JOHN RAOUX / AP IMAGES

Σε προχωρημένο επίπεδο πλέον οι διαπραγματεύσεις του Παναθηναϊκού με τη Χρόνινγκεν για τον δανεισμό του Λούντκβιστ με οψιόν αγοράς του το επόμενο καλοκαίρι. Πολύ πιθανό πλέον να αποκτηθεί και ο Βραζιλιάνος Βιτάλ για το "10".

Στην τελική ευθεία του θερινού μεταγραφικού παραθύρου, ο Παναθηναϊκός εντείνει τον κύκλο των επαφών του τόσο για να ολοκληρώσει τις μεταγραφές που χρειάζεται στις θέσεις που έχουν εντοπιστεί τα βασικά κενά του ρόστερ από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, όσο και για να αδειάσει το δυναμικό του απ’ τους παίκτες που δεν υπολογίζονται.

Στο πρώτο σκέλος οι επαφές των πράσινων είναι συνεχόμενες και πλέον έχουν μπει στο τελικό στάδιο, με πρώτο στόχο τον Σουηδό Ραμόν Πασκάλ Λούντκβιστ της Χρόνινγκεν. Οι συζητήσεις ανάμεσα στους ανθρώπους του "τριφυλλιού" και την ολλανδική ομάδα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του SPORT24 αφορούν τον δανεισμό του 24χρονου δημιουργικού μέσου με οψιόν αγοράς του το καλοκαίρι του 2022.

Κι εκεί ακριβώς έχουν επικεντρωθεί οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές με τους Ολλανδούς να αξιώνουν υποχρεωτική οψιόν αντί ενός ποσού κοντά στο 1 εκατ. ευρώ και τους πράσινους να προσπαθούν να ρίξουν λίγο το ποσό στις 700.000 με 800.000 ευρώ.

Οι συζητήσεις προχωρούν πάνω σε πολύ σταθερή βάση και τα δύο κλαμπ δεν είναι πλέον μακριά απ’ το τελικό deal, σε μία μεταγραφή που είδε το φως της δημοσιότητας το τελευταίο 24ωρο, αλλά δουλεύεται αθόρυβα εδώ και πολύ καιρό. Υπάρχει πάντως η αίσθηση πως η μεταγραφή θα φτάσει ως το τέλος σύντομα (αφού και ο παίκτης θέλει πολύ να έρθει στην Ελλάδα) και το επόμενο διήμερο θα είναι καθοριστικό όσον αφορά τις επαφές των δύο πλευρών, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία σε όλα τα επίπεδα και ο παίκτης να ταξιδέψει στην Ελλάδα για να ολοκληρώσει τη μετακίνησή του στον Παναθηναϊκό.

Ανοικτό να πάρει και τον Βιτάλ

Από εκεί και πέρα, στον Παναθηναϊκό δεν έχουν... αφήσει και την υπόθεση του Βραζιλιάνου Ματέους Βιτάλ της Κορίνθιανς, ο οποίος μπορεί να παίξει εκτός από το "10" και στα άκρα της επίθεσης (και δη αριστερά), θέση στην οποία οι πράσινοι επίσης ψάχνουν παίκτη στην αγορά.

Οι Βραζιλιάνοι αναφέρουν πως ο Παναθηναϊκός έχει έρθει σε προφορική συμφωνία με την Κορίνθιανς για τον δανεισμό του Βιτάλ και πλέον μένει το τελικό ΟΚ του Ιβάν Γιοβάνοβιτς για να προχωρήσει το όλο θέμα.

Και δεν αποκλείεται, όντως, να γίνουν και οι δύο μεταγραφές για τον πράσινο άξονα, δεδομένου ότι έχουν αποχωρήσει ήδη απ’ το περσινό ρόστερ οι Νιας, Σανκαρέ, δεν υπολογίζεται ο Αγιούμπ και ο Μπουζούκης δεν δείχνει να είναι στην πρώτη γραμμή των πλάνων του τεχνικού τιμ. Ως εκ τούτου ο άξονας της μεσαίας γραμμής (με εξαίρεση το "6" που καλύφθηκε με την απόκτηση του Ρούμπεν) και δη οι θέσεις στο "8" και στο "10" χρειάζονταν επιπλέον ενίσχυση ενόψει της άκρως απαιτητικής και δύσκολης σεζόν που έρχεται (ο Λούντκβιστ υπολογίζεται περισσότερο για το "8").

Σε ότι αφορά τώρα τις αποχωρήσεις, οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού βρίσκονται σε συζητήσεις με διάφορες ομάδες για τους Αγιούμπ, Αϊτόρ, Σαβιέρ (κυρίως για δανεισμό στην Πορτογαλία ή την Κύπρο) και Καμπετσή και τρέχουν για να προλάβουν την προθεσμία της 31ης Αυγούστου.

Τέλος, για την κορυφή της επίθεσης υπάρχουν παίκτες στη λίστα του "τριφυλλιού", όμως για να προχωρήσει η οποιαδήποτε περίπτωση θα πρέπει πρώτα να αποχωρήσει ένας εκ των Μακέντα ή Καρλίτος. Επ’ αυτού δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη, ωστόσο, τίποτα δεν θα πρέπει να αποκλειστεί μέχρι τις τελευταίες ημέρες του μεταγραφικού παραθύρου.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ