ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός πάει στη μάχη της OPAP Arena με την ενδεκάδα που "χτίστηκε" για τέτοια ματς

Ο Σεμπαστιάν Παλάσιος
Ο Σεμπαστιάν Παλάσιος INTIME SPORTS

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς σχεδιάζει το πλάνο του για το ντέρμπι του Παναθηναϊκού κόντρα στην ΑΕΚ με την ομάδα που είχε στο μυαλό του στο ξεκίνημα της εφετινής σεζόν και την ενδεκάδα που "χτίστηκε" με υπομονή κι επιμονή για τέτοιου είδους μεγάλους αγώνες. Γράφει ο Κώστας Γουλής.

Με πολύ πιο καθαρό και ήρεμο μυαλό, μετά τη δύσκολη, αλλά πολύτιμη νίκη της περασμένης Τρίτης (3/1) στη Λιβαδειά. Γεμάτος από κίνητρα, αυτοπεποίθηση και ποδοσφαιρικό εγωισμό κόντρα σε κάθε αμφισβήτηση της έως τώρα αήττητης πορείας του.

Αλλά και με την καλύτερη δυνατή σύνθεση που θα μπορούσε να έχει αυτή την εποχή, έχοντας μάθει να ζει πλέον εδώ και δυόμιση μήνες με την απώλεια του Αϊτόρ και περιμένοντας τις ενισχύσεις που θα έρθουν στα "φτερά" της επίθεσης και στον άξονα της μεσαίας γραμμής.

Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ πιο έτοιμος πια πνευματικά και σωματικά για μία πολύ μεγάλη μάχη απόψε (8/1, 19:30, COSMOTE SPORT 1HD, LIVE SPORT24 και με ηχητική περιγραφή) στην OPAP Arena απέναντι στην ΑΕΚ, θέλοντας να επιβεβαιώσει εντός γηπέδου την έως τώρα διαδρομή του.

Και να κυνηγήσει (άλλο) ένα μεγάλο αποτέλεσμα, που θα του δώσει επιπλέον ώθηση για τα back-to-back παιχνίδια που ακολουθούν και τη μονομαχία μέχρις εσχάτων για τη διεκδίκηση του εφετινού τίτλου.

Μετά από μεγάλο διάστημα, όπου κάθε φορά οι αναποδιές έφερναν αλλεπάλληλες αλλαγές πλάνων και σχηματισμών, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ολοκλήρωσε το μεσημέρι του Σαββάτου (7/1) την προετοιμασία της ομάδας του για τον αγώνα με τους "κιτρινόμαυρους" χωρίς να έχει άλλα ζητήματα, πέρα απ’ τους μόνιμους απόντες Αϊτόρ, Γκάνεα και Τρουιγιέ.

Και σχεδιάζει το πλάνο του για το ματς με την ΑΕΚ με την ομάδα που είχε στο μυαλό του στο ξεκίνημα της εφετινής σεζόν (χωρίς βεβαίως τον μεγάλο άτυχο Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα) και την ενδεκάδα που "χτίστηκε" με υπομονή κι επιμονή για τέτοιου είδους μεγάλους αγώνες.

Δεν αλλάζει κάτι στη δομή της ενδεκάδας

Ο Σέρβος τεχνικός δεν προτίθεται να αλλάξει πολλά στη δομή και στον σχηματισμό του Παναθηναϊκού. Το μοναδικό δίλημμα που υπήρχε για μέρες στο τραπέζι ήταν το αν θα επέλεγε το 4-2-3-1 με τον Μπένιαμιν Βέρμπιτς να παραμένει στο αριστερό άκρο της επίθεσης ή αν θα "φόρτωνε" ακόμα περισσότερο τον άξονά του με ταυτόχρονη παρουσία των Ρουμπέν Πέρεθ, Άνταμ Τσέριν και Δημήτρη Κουρμπέλη.

Φαίνεται πως έχει καταλήξει πλέον στην πρώτη επιλογή, θέλοντας να εκμεταλλευτεί όλες τις συγκυρίες που έχει γεννήσει ο συγκεκριμένος αγώνας, αλλά και τα όποια θέματα έχει η αμυντική γραμμή της ΑΕΚ, λόγω της ίωσης που ταλαιπώρησε τον Ρότα (μπήκε στην αποστολή με μία προπόνηση) αλλά και των αδυναμιών που εμφάνισε στους Ζωσιμάδες.

Το "άπλωμα" του 4-2-3-1 κι ο Ιωαννίδης

Με το 4-2-3-1 η ενδεκάδα είναι λίγο-πολύ ξεκάθαρη. Οι Γιάννης Κώτσιρας, Μπαρτ Σένκεφελντ, Χόρντουρ Μάγκνουσον και Χουάνκαρ θα συνθέσουν την τετράδα μπροστά από τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι, ενώ οι Ρουμπέν Πέρεθ (εξέτισε την ποινή του) και Άνταμ Τσέριν θα είναι το δίδυμο στα χαφ, με τον Μπερνάρ λίγα μέτρα πιο μπροστά τους, ως συνδετικό κρίκο της μεσαίας γραμμής και της επίθεσης.

Ο Σεμπαστιάν Παλάσιος θα ξεκινήσει δεξιά, ο Μπένιαμιν Βέρμπιτς αριστερά και ο Άντραζ Σπόραρ στην κορυφή της επίθεσης.

Αν υπάρχει προοπτική να γίνει μία έκπληξη αυτή θα αφορά τον... φουνταριστό, όπου ο Φώτης Ιωαννίδης έχει τις δικές του πιθανότητες για να πάρει φανέλα βασικού.

Αναλυτικά την 22μελή αποστολή του Παναθηναϊκού για τον αποψινό (8/1) αγώνα με την ΑΕΚ συγκροτούν οι: Μπρινιόλι, Λοντίγκιν, Χριστογεώργος, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ, Ρουμπέν, Σένκεφελντ, Πούχατς, Ιωαννίδης, Σπόραρ, Μπερνάρ, Σάντσες, Τσέριν, Τσόκαϊ, Κουρμπέλης, Μάγκνουσον, Κώτσιρας, Σάρλια, Παλάσιος, Πούγγουρας, Βέρμπιτς και Σαβιέρ.

Μη χάσετε την Game Night στις 21:30

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ