ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός κατεβαίνει στο Φάληρο με αυτοπεποίθηση και ξεκάθαρο πλάνο για να κυνηγήσει το διπλό

Οι Μπερνάρ και Σεμπαστιάν Παλάσιος πανηγυρίζουν το γκολ κόντρα στον Βόλο
Οι Μπερνάρ και Σεμπαστιάν Παλάσιος πανηγυρίζουν το γκολ κόντρα στον Βόλο EUROKINISSI SPORTS

Πέρασαν πολλά χρόνια απ’ την τελευταία φορά που πήγε ο Παναθηναϊκός σε ντέρμπι "αιωνίων" με τον Ολυμπιακό στο "Γ. Καραϊσκάκης", έχοντας ο ίδιος το βαθμολογικό προβάδισμα. Ποντάρει στη "χημεία" και την ομοιογένεια ο Γιοβάνοβιτς, ποιο είναι το αγωνιστικό του πλάνο.

Πέρασαν πολλά χρόνια απ’ την τελευταία φορά που πήγε ο Παναθηναϊκός σε ντέρμπι "αιωνίων" με τον Ολυμπιακό στο "Γ. Καραϊσκάκης", έχοντας ο ίδιος το βαθμολογικό προβάδισμα και παλεύοντας για τον τίτλο με όλες τις δυνάμεις του.

Τις συνθήκες δηλαδή που επικρατούν λίγο πριν απ’ το αποψινό (25/2, 20:30, COSMOTE SPORT 1 HD και LIVE από το SPORT24) clasico των δύο ομάδων στο Φάληρο.

Με τον Παναθηναϊκό να έχει "επιστρέψει" αγωνιστικά στους τρεις τελευταίους αγώνες του (μετά από έναν πολύ δύσκολο Γενάρη), να έχει επανακτήσει την πρωτιά στο βαθμολογικό πίνακα και να είναι έτοιμος για... όλα στο σπουδαιότερο παιχνίδι του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Οι "πράσινοι" είχαν όλη την ηρεμία που χρειάζονταν καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας για να δουλέψουν πάνω στις λεπτομέρειες και τις ιδιαιτερότητες που κουβαλάει πάντα ένα ντέρμπι "αιωνίων". Τις λεπτομέρειες στις οποίες αναφέρθηκε κι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στις δηλώσεις που έκανε στην κάμερα της Cosmote TV, πριν απ’ το αποψινό clasico.

Γνωρίζοντας πως, όντως, δεν θα έρθει η... καταστροφή -όπως τόνισε- εάν ο Παναθηναϊκός δεν νικήσει απόψε, δεδομένου ότι θα αγωνιστεί άλλες δύο φορές με τον Ολυμπιακό στα playoffs και όλοι θα παίξουν με όλους απ’ τα μέσα Μαρτίου, μέχρι τις 14 Μαΐου.

Όμως απ’ την άλλη οι "πράσινοι" έχουν μία πολύ σημαντική ευκαιρία να κάνουν ένα πρώτο βήμα για την εξασφάλιση της πρώτης θέσης στη regular season, παίρνοντας ένα μικρό (αλλά πολύ σημαντικό) προβάδισμα απ’ όλους τους ανταγωνιστές τους πριν απ’ την εκκίνηση των playoffs.

Ποντάρει στη "χημεία" και την ομοιογένεια

Στο αγωνιστικό-τακτικό σκέλος, ο Σέρβος τεχνικός δεν σκοπεύει να αλλάξει πολλά πράγματα στην ενδεκάδα η οποία έκανε μία τρομερά "γεμάτη" εμφάνιση πριν από μία εβδομάδα στον αγώνα με τον Βόλο στη Λεωφόρο.

Σαφώς και στα ντέρμπι, υπάρχουν πάντα σκέψεις για μικροεκπλήξεις, όμως τα πράγματα είναι λίγο-πολύ δεδομένα για το σχήμα που θα παρατάξει απόψε στο "Γ. Καραϊσκάκης". Ποντάροντας στην ομοιογένεια, στη "χημεία" και στην ένταση που μπορεί να βγάλει μέσα στο γήπεδο η ομάδα που ξαναβρήκε τις σταθερές της, τις τρεις τελευταίες εβδομάδες.

Για τον Γιοβάνοβιτς υπάρχουν τρία στοιχεία για το αποψινό clasico, τα οποία αν οι "πράσινοι" εκτελέσουν σε υψηλό βαθμό θα έχουν πολύ καλές πιθανότητες για να επιστρέψουν στη βάση τους με το επιθυμητό αποτέλεσμα: Συγκέντρωση απ’ το πρώτο λεπτό (ειδικά στην εκκίνηση του αγώνα, όπου ο Ολυμπιακός θα βγει για να παίξει με ορμή, πατώντας και στη δύναμη της έδρας του), σωστές επιλογές κι αποφάσεις και υψηλή ένταση.

Είναι επίσης ξεκάθαρο, πως δεν θα κατέβει για να παίξει με αμυντική φιλοσοφία, αλλά θα βγει στο γήπεδο για να προσπαθήσει να παίξει με αυτοπεποίθηση και να επιβάλλει το δικό του ποδόσφαιρο, απέναντι σε έναν Ολυμπιακό που έχει το δικό του αήττητο σερί 15 αγώνων (10 νίκες, 5 ισοπαλίες), αλλά και συγκεκριμένες "αδυναμίες" στο παιχνίδι του.

Ο Κώτσιρας αντί του Βαγιαννίδη δεξιά

Σε ότι αφορά την ενδεκάδα, υπάρχει εδώ και μέρες η σκέψη για μία αλλαγή σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στον Βόλο, με τον Γιάννη Κώτσιρα να έχει πλέον αυξημένες πιθανότητες για να ξαναπάρει μετά από 5 αγώνες φανέλα βασικού, αντί του Γιώργου Βαγιαννίδη, κυρίως λόγω μεγαλύτερης εμπειρίας, "χημείας" με τον Παλάσιος, αλλά και ισορροπίας και στα δύο σημεία της δεξιάς πλευράς του Παναθηναϊκού. Η οριστική απόφαση, εντούτοις, θα παρθεί λίγες ώρες πριν απ’ την έναρξη του ντέρμπι.

Από εκεί και πέρα όλα δείχνουν πως θα διατηρηθεί το 4-2-3-1, με τον Μπερνάρ στο "10", τον Ιωαννίδη στην κορυφή και τους Σεμπαστιάν Παλάσιος, Ντάνιελ Μαντσίνι στα δύο "φτερά" της επίθεσης.

Οι Ρουμπέν Πέρεθ και Δημήτρης Κουρμπέλης θα είναι το δίδυμο των "πράσινων" στον άξονα της μεσαίας γραμμής (με ειδικό πλάνο μέσα απ’ την τακτική, προκειμένου να "απελευθερώνεται" ο Ισπανός απ’ την πίεση που δεδομένα θα του ασκήσει ξανά ο Ολυμπιακός στην πρώτη πάσα), ενώ τις υπόλοιπες τρεις θέσεις της άμυνας μπροστά απ’ τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι θα πάρουν οι Μπαρτ Σένκεφελντ, Ζβόνιμιρ Σάρλια και Χουάνκαρ.

Έξτρα επιλογές Μάγκνουσον και Κλεϊνχέισλερ

Στον πάγκο υπάρχει πλέον (ως έξτρα επιλογή) έπειτα από απουσία 8 αγώνων ο Χόρντουρ Μάγκνουσον, ενώ πρόλαβε να "μπει" στην αποστολή κι ο σκληροτράχηλος Λάζλο Κλεϊνχέισλερ, ξεπερνώντας πολύ γρήγορα τη διάταση στο τετρακέφαλο που τον κράτησε την ύστατη ώρα, εκτός απ’ το προηγούμενο ματς με την ομάδα της Μαγνησίας.

Στον αντίποδα, νοκ-άου έχει τεθεί ο Μπένιαμιν Βέρμπιτς, λόγω της θλάσης α’ βαθμού που υπέστη στο δικέφαλο, στην προπόνηση της Παρασκευής (24/2), χάνοντας τόσο το αποψινό ντέρμπι, όσο και τα δύο επόμενα ματς στο φινάλε της regular season.

Την αποστολή του Παναθηναϊκού για το αποψινό (25/2), φαληρικό ντέρμπι, συγκροτούν οι Μπρινιόλι, Λοντίγκιν, Ξενόπουλος, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ, Ρουμπέν, Σένκεφελντ, Πούχατς, Ιωαννίδης, Κλεϊνχέισλερ, Σπόραρ, Μπερνάρ, Σάντσες, Τσέριν, Μαντσίνι, Τσόκαϊ, Κουρμπέλης, Μάγκνουσον, Κώτσιρας, Σάρλια, Παλάσιος, Πούγγουρας και Καμπετσής.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ DERBY
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ