Ο Παναθηναϊκός είναι πανέτοιμος για το πιο μεγάλο clasico των τελευταίων ετών

Υπό τη "βαριά" σκιά της απώλειας του Μίμη Δομάζου, ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του απόψε (26/1, 20:30, COSMOTESPORTS 1HD, MATCHCENTER SPORT24), άλλη μία πολύ μεγάλη πρόκληση στο Φάληρο απέναντι στον Ολυμπιακό.
Είναι πάντα ξεχωριστό αυτό το παιχνίδι. Δεν έχει ποτέ σημασία τι προηγήθηκε (όσο σύντομα κι αν ήταν αυτό), δεν έχει ποτέ σημασία τι ακολουθεί. Σημασία έχει μόνο το "τώρα" και για τον Παναθηναϊκό το αποψινό (26/1, 20:30, COSMOTE SPORT 1 HD, LIVE MATCHCENTER SPORT24) clasico με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο για την 20ή αγωνιστική της Stoiximan Super League, είναι άλλη μία μεγάλη πρόκληση και ένα ματς αποδείξεων για τη διεκδίκηση του εφετινού τίτλου.
Πόσω μάλλον δε, απ’ την στιγμή που αυτό το ντέρμπι θα διεξαχθεί με "βαριά" την σκιά της απώλειας του Μίμη Δομάζου, ο οποίος έφυγε απ’ τη ζωή το πρωί της Παρασκευής (24/1) βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια του Παναθηναϊκού...
Με την ΑΕΚ να τον έχει προσπεράσει κατά ένα βαθμό και να ανεβαίνει 2η από χθες βράδυ (25/1) μετά τη νίκη της με 1-0 επί του Παναιτωλικού και τη διαφορά απ’ την κορυφή στους 4 βαθμούς, άπαντες στον Παναθηναϊκό κατανοούν πως πρέπει να φύγουν αλώβητοι απ’ το "Γ. Καραϊσκάκης" στο αποψινό ντέρμπι των "αιωνίων".
Όχι μόνο για να διευρύνουν το αήττητο σερί τους απέναντι στον μεγάλο τους αντίπαλος, αλλά πάνω απ’ όλα για να μείνουν σε άμεση επαφή με την πρωτιά και μετά το clasico με τον Ολυμπιακό. Και να μπουν στην τελική ευθεία της κανονικής περιόδου, έχοντας... ξεμπερδέψει (με υψηλότατο βαθμό αυτή τη φορά στα "διαγωνίσματά" τους) με τα ματς κόντρα στους άμεσους ανταγωνιστές τους. Την ώρα που όλοι οι υπόλοιποι έχουν μπροστά τους τα δικά τους μεγάλα ματς ως το φινάλε της regular season (ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ, ΑΕΚ-Ολυμπιακός).
Κάτω απ’ το πέπλο πένθους για την απώλεια του "Στρατηγού", ο Ρουί Βιτόρια είχε τη δυνατότητα να δουλέψει τουλάχιστον με ηρεμία στο Κορωπί όλη την εβδομάδα που ακολούθησε μετά το ματς με την ΑΕΚ. Χωρίς αγωνιστικά προβλήματα, με εξαίρεση τον ανέτοιμο λόγω δικεφάλου Μπαρτ Σένκεφελντ, με παρόντες όλους τους υπόλοιπους, τον Αζεντίν Ουναχί καθ’ όλα έτοιμο και δυνατές και καθαρές προπονήσεις, 100% επικεντρωμένες πάνω στο παιχνίδι, ο Πορτογάλος τεχνικός έχει προετοιμάσει την ομάδα του με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις, για το πιο μεγάλο clasico των τελευταίων ετών.
Τα δύο διλήμματα της ενδεκάδας
Σε ότι αφορά τώρα την ενδεκάδα, δεν αναμένονται... ριζοσπαστικά πράγματα απ’ την πλευρά του 54χρονου τεχνικού. Σίγουρα του έβαλε διλήμματα η τρομερή εμφάνιση του Πάλμερ-Μπράουν στον προ εβδομάδος αγώνα με την ΑΕΚ, απ’ την στιγμή που έχει επιστρέψει πλέον στο 100% ο Τιν Γεντβάι, όμως σ’ αυτή τη φάση ο Αμερικανός δείχνει να έχει το προβάδισμα για να ξεκινήσει δίπλα στον Ίνγκι Ίνγκασον στο κέντρο άμυνας του Παναθηναϊκού.
Το έτερο δίλημμα είχε να κάνει με το δεξί "φτερό" της επίθεσης, όπου ο εξαιρετικός κόντρα την ΑΕΚ, Φακούντο Πελίστρι δείχνει να είναι το φαβορί για να πάρει τη θέση σε σχέση με τον Ματέους Τετέ και λόγω τακτικής προσέγγισης του αγώνα.
Από εκεί και πέρα, ο Μπαρτλομιέι Ντραγκόβσκι θα είναι ξανά ο βασικός γκολκίπερ των "πράσινων" με τους Γιώργο Βαγιαννίδη, Φίλιπ Μλαντένοβιτς στα άκρα της άμυνας. Ο Γουίλιαν Αράο θα είναι στο "6", έχοντας δίπλα του πιθανότατα τον Νεμάνια Μαξίμοβιτς, ο Φίλιπ Τζούριτσιτς θα ξεκινήσει αριστερά, ενώ θέση πίσω απ’ τον Φώτη Ιωαννίδη διεκδικούν με μοιρασμένες πιθανότητες οι Τάσος Μπακασέτας και Αζεντίν Ουναχί.
Την 24μελή αποστολή του Παναθηναϊκού για το αποψινό (26/1, 20:30) μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο συγκροτούν οι Λοντίγκιν, Ντραγκόβσκι, Λίλο, Βαγιαννίδης, Μαξ, Ζέκα, Ιωαννίδης, Ουναχί, Τετέ, Μπακασέτας, Πάλμερ-Μπράουν, Ίνγκασον, Τσέριν, Μαντσίνι, Λημνιός, Μαξίμοβιτς, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Κώτσιρας, Πελίστρι, Γερεμέγεφ, Τζούριτσιτς, Νίκας και Αράο.