ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός δίνει και ποσοστό δικαιωμάτων επί του Μπλάνκο για να γίνει η μεταγραφή

2FMK7C5 BUENOS AIRES, 9.05.2021: Huracan and Independiente plays for the final round of Copa de La Liga Argentina de Futbol at Tomas Duco Stadium.
2FMK7C5 BUENOS AIRES, 9.05.2021: Huracan and Independiente plays for the final round of Copa de La Liga Argentina de Futbol at Tomas Duco Stadium. CREDIT: NESTOR J. BEREMBLUM/ALAMY/VISUALHELLAS.GR

Η πρόταση "κλειδί" του Παναθηναϊκού προς την πλευρά των εκπροσώπων του Ντομίνγκο Μπλάνκο με παραχώρηση ενός ποσοστού επί των δικαιωμάτων του παίκτη

Στην πάντα μπερδεμένη -ελέω ατζέντηδων, δικαιωμάτων, ποσοστών κ.ο.κ. αγορά- της Αργεντινής, ο Παναθηναϊκός καλείται φέτος να διαχειριστεί μία υπόθεση (Ντομίνγκο Μπλάνκο) που έχει μία σημαντική διαφορά σε σχέση με την περσινή μεταγραφή του Σεμπάστιαν Παλάσιος.

Αυτή τη φορά δεν χρειάζεται να μιλάει ταυτόχρονα με τρεις πλευρές (Ιντεπεντιέντε, Πατσούκα, παίκτης) μέχρι να βρει την άκρη και να πληρώσει περίπου 2 εκατ. ευρώ (με τους φόρους) για να κλείσει τη μεταγραφή, όπως έγινε πέρσι με τον "Τούκου". Τούτη τη φορά έχει έναν και μοναδικό άξονα διαπραγμάτευσης. Την πλευρά του ποδοσφαιριστή και δη τους εκπροσώπους του, οι οποίοι ως γνωστόν απ’ τη στιγμή που είναι ελεύθερος ο πελάτης τους, αξιώνουν ένα υψηλότατο "πριμ υπογραφής" που φτάνει το 1,5 εκατ. ευρώ.

Ως εκ τούτου το όλο θέμα έγκειται στις προθέσεις του Παναθηναϊκού και μέχρι που είναι διατεθειμένος να φτάσει για να εξασφαλίσει την υπογραφή του 27χρονου δημιουργικού μέσου.

Ο παίκτης θέλει όσο τίποτε άλλο να συνεχίσει στην Ελλάδα

Μικρή παρένθεση: Ο παίκτης θέλει όσο τίποτε άλλο να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα και να κάνει για πρώτη φορά το "άλμα" προς την Ευρώπη. Κι αυτό το έχει ξεκαθαρίσει προς όλους τους τόνους, πιέζοντας τους εκπροσώπους του να βρεθεί η άκρη με τον Παναθηναϊκό και να έρθει στην Αθήνα.

Το τριετές συμβόλαιο που του προσφέρει ο Παναθηναϊκός, με αποδοχές που ξεκινούν απ’ τις 550.000 ευρώ (το συμβόλαιο του Παλάσιος και το αντίστοιχο περσινό του Βιτάλ) τον καλύπτει απόλυτα, οπότε όλα πλέον είναι θέμα της τελικής συζήτησης που θα γίνει ανάμεσα στους "πράσινους" και το γραφείο μάνατζερ του κ. Ουριέλ Πέρες που τον εκπροσωπεί (απ’ τα μεγαλύτερα αυτή τη στιγμή στην Αργεντινή).

Στον Παναθηναϊκό γνωρίζουν και κάτι άλλο πολύ βασικό: Οι ατζέντηδες του Μπλάνκο δεν έχουν (σε χαρτί τουλάχιστον) ποσοστό επί των δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή, όπως ισχύει σε εκατοντάδες άλλες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών στη Αργεντινή. Έχουν μεν ένα πολύ ισχυρό συμβόλαιο συνεργασίας με τον 27χρονο παίκτη, όμως μερίδιο επί των δικαιωμάτων του δεν έχουν, παρά τα όσα είχαν δει το φως της δημοσιότητας τις πρώτες εβδομάδες. Ζητούν όμως "πριμ υπογραφής", θεωρώντας πως έχουν το πάνω χέρι στο να "οδηγήσουν" τη μεταγραφή του πελάτη τους.

Η διαπραγματευτική πολιτική του Παναθηναϊκού

Ο Παναθηναϊκός (που ούτως ή άλλως υπολόγιζε πως θα πληρώσει ομάδα για τον δημιουργικό χαφ) προσπαθεί να ρίξει τις αξιώσεις των Αργεντινών ατζέντηδων σε πιο "λογικά" επίπεδα κι ετοιμάζεται να ρίξει άλλο ένα "χαρτί" στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης: Θα προτείνει να πληρώσει ένα σημαντικό ποσό προς το γραφείο μάνατζερ του Μπλάνκο, προσφέροντας (εγγράφως) κι ένα ποσοστό επί των δικαιωμάτων του παίκτη.

Σαν ποσοστό μεταπώλησης, το οποίο δεν έχουν τώρα στα χέρια τους οι ατζέντηδες. Αυτό θα είναι το τελικό στάδιο της συζήτησης του Παναθηναϊκού με την πλευρά του Μπλάνκο, ευελπιστώντας πως μέσα στις επόμενες ημέρες θα καλυφθεί η διαφορά κι ο παίκτης θα κλείσει εντέλει στο "τριφύλλι".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ