ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός δεν θέλει να κάνει χριστουγεννιάτικα "δώρα" στη Νεάπολη, με 4-3-3 και μία θέση "ανοικτή"

Ο Αντράζ Σπόραρ πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε κόντρα στον Ολυμπιακό
Ο Αντράζ Σπόραρ πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε κόντρα στον Ολυμπιακό INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός θέλει να κάνει ένα από τα καλύτερα χριστουγεννιάτικα ρεβεγιόν των τελευταίων χρόνων, αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να νικήσει σήμερα (21/12) τον Ιωνικό  (21:30 COSMOTESPORTS 1HD και LIVE από το SPORT24). Τα πλάνα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και η αλλαγή της διάταξης λόγω της απουσίας του Βέρμπιτς.

Με αρκετά προβλήματα στο τελευταίο τριήμερο πριν απ’ το πρώτο παιχνίδι του β’ γύρου και την επανέναρξη της Super League μετά το Μουντιάλ της Αργεντινής και του Μέσι, ο Παναθηναϊκός θέλει απόψε (21/12) να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε στις 13 Νοεμβρίου στο 2-0 επί του Ατρόμητου, χωρίς να αφήσει... χριστουγεννιάτικα δώρα κάτω απ’ το δέντρο του Ιωνικού στη Νεάπολη (21:30 COSMOTESPORTS 1HD και LIVE από το SPORT24).

Για να κάνει ένα απ’ τα καλύτερα χριστουγεννιάτικα ρεβεγιόν των τελευταίων ετών και να διατηρήσει -μίνιμουμ στους 8 και 12 βαθμούς- τις αποστάσεις του απ’ τους υπόλοιπους "μεγάλους" που τον καταδιώκουν.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ολοκλήρωσε το πρωί της Τρίτης (20/12) την προετοιμασία των "πράσινων" δίχως τον Μπένιαμιν Βέρμπιτς (θλάση α’ βαθμού στον ορθό μηριαίο μυ, θα προλάβει το ματς της επόμενης Τετάρτης 28/12 με τον ΟΦΗ), αλλά και τον Μπαρτ Σένκεφελντ (τενοντίτιδα στη γάμπα).

Συνηθισμένα τα... βουνιά απ’ τα χιόνια κι όλος ο "οργανισμός" του Παναθηναϊκού φέτος απ’ τις απουσίες βασικών παικτών. Το ζητούμενο για τους "πράσινους" είναι να βρουν για άλλη μία φορά τις λύσεις, απέναντι σε μία ομάδα που θα βγει στο γήπεδο για να αμυνθεί σκληρά και θα παίξει με το... μαχαίρι στα δόντια, καθώς βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Κι ας δέχθηκε προ ημερών 7 γκολ σε φιλικό απ’ τον ΟΦΗ, με αποτέλεσμα να κλυδωνιστεί ακόμη περισσότερο μέχρι να μην γίνει αποδεκτή η παραίτηση του Δημήτρη Σπανού κι ας έχει κι αυτή τα εσωτερικά "θέματά" της και τις απουσίες της.

Ο Γιοβάνοβιτς γνωρίζει πως το ματς θα είναι κανονική "μάχη" και με αυτή τη λογική προετοίμασε τους παίκτες του καθ’ όλη τη διάρκεια του τελευταίου εξαημέρου, μετά το εμφατικό 3-0 επί του Βόλου στο Κύπελλο.

Με 4-3-3 και μία θέση "ανοικτή"

Για την ενδεκάδα, τα δεδομένα είναι πλέον λίγο-πολύ ξεκάθαρα. Η απουσία του Βέρμπιτς, οδηγεί στη "μετακίνηση" του Μπερνάρ Ντουάρτε στο αριστερό "φτερό" της επίθεσης κι αλλάζει τη διάταξη από το 4-2-3-1 με το οποίο δούλεψαν οι "πράσινοι" εδώ και λίγες εβδομάδες στο καθαρό 4-3-3 με το οποίο πορεύτηκαν σε όλο τον πρώτο γύρο.

Με τον Κουρμπέλη να επανέρχεται στο βασικό σχήμα, συγκροτώντας ξανά τριάδα στον άξονα της μεσαίας γραμμής με τους Ρουμπέν Πέρεθ κι Άνταμ Τσέριν. Δεξιά θα πάρει ξανά θέση ο Σεμπαστιάν Παλάσιος, ενώ στην κορυφή θα ξεκινήσει ο Άντραζ Σπόραρ.

Σε ότι αφορά την αμυντική τετράδα μπροστά απ’ τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι -που επιστρέφει στην ενδεκάδα μετά το break στον αγώνα του Κυπέλλου- η μοναδική θέση που "παίζεται" αφορά τον παρτενέρ του Χόρντουρ Μάγκνουσον, με τους Ζβόνιμιρ Σάρλια και Αχιλλέα Πούγγουρα να "παίζουν" με τις ίδιες πιθανότητες.

Ξανά "μέσα" ο Κυριόπουλος

Στην 22μελή αποστολή του αγώνα, ο Σέρβος τεχνικός συμπεριέλαβε ξανά τον 18χρονο δεξιό εξτρέμ Γιώργο Κυριόπουλο, ο οποίο τα πήγε θαυμάσια στη χειμερινή προετοιμασία κι έκανε επαγγελματικό ντεμπούτο την περασμένη Πέμπτη (15/12) στο πρώτο ματς Κυπέλλου με το Βόλο (μπήκε αλλαγή στο 84’), ενώ "μπήκε" κανονικά κι ο Ένις Τσόκαϊ που ξεπέρασε την ίωση που τον ταλαιπώρησε την τελευταία εβδομάδα.

Επίσης, ο 60χρονος τεχνικός πήρε μαζί του και τον 22χρονο Αλέξανδρο Τερεζίου απ’ τη Β’ ομάδα, ο οποίος μπορεί να παίξει σε διαφορετικές θέσεις της επίθεσης, με λογική να υπάρχει ακόμη ένας παίκτης ως back-up για τις πτέρυγες (τελευταία στη δεύτερη ομάδα έπαιξε κι αριστερός μπακ!).

Την αποστολή του Παναθηναϊκού για τον αποψινό αγώνα με τον Ιωνικό στη Νεάπολη για τη 14η αγωνιστική της Super League συγκροτούν οι Μπρινιόλι, Λοντίγκιν, Ξενόπουλος, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ, Ρουμπέν, Ιωαννίδης, Σπόραρ, Μπερνάρ, Σάντσες, Τσέριν, Τσόκαϊ, Κουρμπέλης, Μάγκνουσον, Κώτσιρας, Σάρλια, Παλάσιος, Πούγγουρας, Σαβιέρ, Κυριόπουλος, Καμπετσής και Τερεζίου.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ