ΑΓΓΛΙΑ

Ο Ουαλός μέσος της Μπόρνμουθ Ντέβιντ Μπρουκς διαγνώσθηκε με καρκίνο: "Είναι το δυσκολότερο μήνυμα που πρέπει να γράψω, αλλά θα γίνω καλά"

Ο διεθνής Ουαλός ποδοσφαιριστής Ντέιβιντ Μπρουκς στη διάρκεια του Euro 2020 | 26 Ιουνίου 2021
Ο διεθνής Ουαλός ποδοσφαιριστής Ντέιβιντ Μπρουκς στη διάρκεια του Euro 2020 | 26 Ιουνίου 2021 © 2021 DEAN MOUHTAROPOULOS/AP IMAGES

Σοκ προκάλεσε στον κόσμο του ποδοσφαίρου η αποκάλυψη του 24χρονου διεθνή Ουαλού ποδοσφαιριστή της Μπόρνμουθ, Ντέιβιντ Μπρουκς πως σε πρόσφατες εξετάσεις διαγνώσθηκε με λέμφωμα Hodgkin στο δεύτερο στάδιο. Τι αναφέρει ο ίδιος στο μήνυμα του.

Σοκ στην Εθνική Ουαλίας, το ποδόσφαιρο της Αγγλίας και όχι μόνο προκάλεσε η αποκάλυψη του 24χρονου διεθνή Ουαλού ποδοσφαιριστή της Μπόρνμουθ, Ντέιβιντ Μπρουκς πως σε πρόσφατες εξετάσεις διαγνώσθηκε με καρκίνο.

Ο έμπειρος μέσος, ο οποίος στις αρχές του καλοκαιριού έπαιξε στο Euro 2020 με την Εθνική Ουαλίας και ήταν βασικός έως τώρα στην πρωτοπόρο της Championship Μπόρνμουθ, εκμυστηρεύτηκε ο ίδιος μ' ένα μήνυμα του στο λογαριασμό του στο instagram πως πάσχει από λέμφωμα Hodgkin και μάλιστα βρίσκεται στο δεύτερο στάδιο.

Τι σημαίνει αυτό; Είναι τοπικώς προχωρημένη νόσος, με τον καρκίνο να εντοπίζεται σε δύο περιοχές των λεμφαδένων στη μία πλευρά του διαφράγματος (διάφραγμα είναι ο μυς κάτω από τους πνεύμονες) ή ότι ο καρκίνος εντοπίζεται σε μία περιοχή λεμφαδένα και σε ένα παρακείμενο όργανο.

Το μήνυμα του 24χρονου Μπρουκς

Ο ίδιος στο μήνυμα του τόνισε πως την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει ένα κύκλο θεραπειών, ευχαρίστησε άπαντες στην Εθνική Ουαλίας και τη Μπόρνμουθ και ζήτησε απ' όλο τον κόσμο να σεβαστεί την ιδιωτικότητα του. Χαρακτηριστικά έγραψε:

"Αυτό είναι ένα δύσκολο μήνυμα που πρέπει να γράψω. Διαγνώστηκα με λέμφωμα Hodgkin στο δεύτερο στάδιο και θα ξεκινήσω ένα κύκλο θεραπειών την επόμενη εβδομάδα.

Παρότι πρόκειται για ένα σοκ για μένα και την οικογένεια μου, η διάγνωση είναι θετική και είμαι σίγουρος ότι θα γίνω καλά και θα είμαι έτοιμος να παίξω ξανά το δυνατόν συντομότερο.

Θα ήθελα να εκφράσω την εκτίμηση μου στους γιατρούς, τις νοσοκόμες και το προσωπικό το οποίο φροντίζει για τη νοσηλεία μου για τον επαγγελματισμό τους, τη ζεστασιά τους και την υπομονή τους αυτή την περίοδο.

Επίσης θα ήθελα να ευχαρίστησω όλο το προσωπικό στην ομοσπονδία της Ουαλίας επειδή χωρίς τη γρήγορη αντίδραση του ιατρικού τιμ πιθανότατα να μην είχαμε εντοπίσει την ασθένεια.

Ακόμα θα ήθελα να πω ένα ευχαριστώ στη Μπόρνμουθ για την υποστήριξη τους και τη βοήθεια τους όλες τις προηγούμενες μέρες.

Παρότι εκτιμώ πως θα υπάρξει ενδιαφέρον και προσοχή από τα Μ.Μ.Ε. θα ήθελα να σεβαστείτε την ιδιωτικότητα μου τους επόμενους μήνες και εγώ ο ίδιος θα ενημερώνω για την πρόοδο της υγείας μου όταν έχω αυτή τη δυνατότητα.

Εν τω μεταξύ, θέλω να ευχαριστήσω όλους σας για τα μηνύματα συμπαράστασης, σημαίνουν πολλά για μένα και θα σημαίνουν και τους μήνες που έρχονται.

Ανυπομονώ να σας ξαναδώ και να παίξω το άθλημα που αγαπώ σύντομα".

TAGS ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΟΥΑΛΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ