FOOTBALL ANALYSIS

Ο Ολυμπιακός καλπάζει προς τον τίτλο με τις στημένες φάσεις

Ο Ολυμπιακός καλπάζει προς τον τίτλο με τις στημένες φάσεις

Ο βασιλιάς των γκολ από κόρνερ και φάουλ. Ο Θέμης Καίσαρης εξηγεί πως οι ερυθρόλευκοι καλύπτουν στις στημένες φάσεις το έλειμμα στο open play.

Το γκολ του Εμβιλά στο 84' δεν ήρθε μόνο για να δώσει τη νίκη στον Ολυμπιακό στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Ήρθε για να προσθέσει έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα της φετινής επιτυχίας των ερυθρόλευκων.

Διότι αυτή είναι η συνταγή για την ομάδα του Μαρτίνς. Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, ο Ολυμπιακός νικάει μέσω των γκολ από στημένες φάσεις. Κόρνερ και φάουλ με σέντρα ή απευθείας.

Το γκολ του Εμβιλά ήταν το 10ο που πετυχαίνει ο Ολυμπιακός σε κόρνερ στη φετινή Super League Interwetten. ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός έχουν 11 και οι τρεις μαζί.

Οι ερυθρόλευκοι έχουν άλλα τέσσερα από φάουλ, τρία με σέντρα και την απευθείας εκτέλεση του Βαλμπουενά στο φινάλε του αγώνα με τον Βόλο.

Δεκατέσσερα γκολ από στημένες φάσεις, ένα τεράστιο 37% των τερμάτων που έχουν βάλει φέτος οι πρωτοπόροι της Super League Interwetten.

Έτσι σκοράρουν οι ομάδες

Πάμε λοιπόν να δούμε στο γράφημα την κατανομή των τερμάτων για όλες τις ομάδες, που έχουν μπει με τη σειρά που έχουν στον βαθμολογικό πίνακα.

Η κατανομή των γκολ των ομάδων στη φετινή Super League Interwetten
Η κατανομή των γκολ των ομάδων στη φετινή Super League Interwetten

Ο Ολυμπιακός έχει δύο πρωτιές, μια θετική και μια αρνητική. Οι ερυθρόλευκοι έχουν βρει από στημένες φάσεις το 37% των γκολ τους, μακράν το μεγαλύτερο ποσοστό του πρωταθλήματος.

Το έλλειμμα στο open play καλύπτεται στις στημένες φάσεις

Ταυτόχρονα, η ομάδα του Μαρτίνς έχει βάλει μόνο το 50% των γκολ της στο open play, στην κανονική ροή των αγώνων. Κι αυτό είναι το χαμηλότερο ποσοστό του πρωταθλήματος.

Ο Ολυμπιακός έχει 19 γκολ στο open play, όσα έχει ο ΟΦΗ, κάτω ακόμα κι από τα 22 του Βόλου, αρκετά κάτω από τα 25 που έχουν ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

Είναι σαφές πως οι στημένες φάσεις έχουν αποτελέσει το χαρτί που έχει παίξει ο Ολυμπιακός για να "ρεφάρει" την πτώση που έχει στην επίθεση. Οι ερυθρόλευκοι απειλούν λιγότερο από πέρυσι, έχουν λιγότερες μεγάλες ευκαιρίες, αλλά τα γκολ που "λείπουν" από το open play τα έχουν βρει στις στημένες φάσεις.

Η εικόνα σε ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό

Την ίδια ώρα, ο ΠΑΟΚ παίρνει το 26% των γκολ του από την άσπρη βούλα, αλλά έχει βάλει και 25 γκολ στο open play, το μεγαλύτερο νούμερο του πρωταθλήματος, μαζί με την ΑΕΚ.

ΑΕΚ και Παναθηναϊκός είναι πιο ισορροπημένοι. Η ομάδα του Γιοβάνοβιτς με 70% των γκολ στο open play έχει το μεγαλύτερο ποσοστό του πρωταθλήματος, μαζί με τον Αστέρα, ενώ η Ένωση με 8% έχει το μικρότερο ποσοστό των γκολ από την άσπρη βούλα.

Τα ζητήματα του Άρη

Ο Άρης έχει δύο αρνητικές θέσεις. Με 33% είναι η ομάδα που έχει πάρει το μεγαλύτερο ποσοστό των γκολ της από το πέναλτι, ένα στα τρία. Ταυτόχρονα, με 10% είναι η ομάδα με το χαμηλότερο ποσοστό των γκολ από στημένες φάσεις.

Οι κίτρινοι έχουν δύο γκολ από κόρνερ και κανένα από εκτελέσεις φάουλ. Επιπλέον, μόνο ο Απόλλωνας έχει πετύχει λιγότερα γκολ στο open play από τα 12 που έχει βάλει ο Άρης.

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΟΚ ΑΕΚ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΡΗΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ ΛΑΜΙΑ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΟΦΗ ΙΩΝΙΚΟΣ ΒΟΛΟΣ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ