Ο Ολυμπιακός στοχεύει στη νίκη επί του Άρη και στην κορυφή στο κατάμεστο Καραϊσκάκης

Τα πλάνα ενδεκάδας του Μεντιλίμπαρ για το παιχνίδι του Ολυμπιακού κόντρα στον Άρη.
Ο Ολυμπιακός επιθυμεί να πετύχει την τρίτη διαδοχική νίκη του στο “Γ. Καραϊσκάκης” μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας, καθώς μετά από αυτές επί της ΑΕΚ (2-0) την προηγούμενη Κυριακή στο Πρωτάθλημα και του Βόλου (5-0) την περασμένη Τετάρτη στο Κύπελλο Ελλάδας Betsson, θέλει να κερδίσει απόψε και τον Άρη, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League (20:00, COSMOTE SPORT 1HD, Live Match Center από το SPORT24).
Οι ερυθρόλευκοι στοχεύουν στην κατάκτηση των τριών βαθμών, αφενός μεν για να σκαρφαλώσουν στην κορυφή -έστω και για 24 ώρες, καθώς ο ΠΑΟΚ παίζει την Κυριακή 2/11 εκτός έδρας με τον Πανσερραϊκό– αφετέρου δε για να πάνε με καλή ψυχολογία στον κρίσιμο αγώνα εναντίον της Αϊντχόφεν την Τρίτη (4/11, 22:00) στο επίσης κατάμεστο Καραϊσκάκης, για την 4η αγωνιστική της League Phase του Champions League.
Ο Μεντιλίμπαρ έχει πάλι στη διάθεσή του τον Μαρτίνς, ο οποίος ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού του και αυτό ήταν ένα καλό νέο για τον έμπειρο τεχνικό κι ενόψει του αγώνα με τους Ολλανδούς, αλλά δεν υπολογίζει στους δύο Αργεντινούς τραυματίες Έσε και Ορτέγκα που έμειναν εκτός αποστολής -όπως και οι Καλογερόπουλος, Λιατσικούρας, Βέζο.
Ο Βάσκος τεχνικός ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές να έχουν το μυαλό τους αποκλειστικά στον αγώνα με τον Άρη, που δυσκόλεψε πολύ τον Ολυμπιακό την περασμένη περίοδο στο Φάληρο (2-1), κι όχι στο παιχνίδι με την Αϊντχόφεν που ακολουθεί σε τρία εικοσιτετράωρα.
Δεν είναι και το πιο εύκολο, αλλά το ματς με τους Θεσσαλονικείς απαιτεί μέγιστη συγκέντρωση. Άλλωστε, ο Άρης είναι τέταρτος στη βαθμολογία, προέρχεται από τις δύο ισοπαλίες με τον Παναθηναϊκό εντός (1-1) και τον Λεβαδειακό εκτός έδρας (1-1) και χρειάζεται μεγάλη προσοχή.
Ο Ολυμπιακός έχει μόνο νίκες στο Πρωτάθλημα πριν από τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του τούτη την περίοδο και ο Ισπανός κόουτς θέλει αυτό να συνεχιστεί και σήμερα.
Οι ερυθρόλευκοι κέρδισαν τον Πανσερραϊκό (5-0) στο Καραϊσκάκης πριν παίξουν με την Πάφο (0-0), νίκησαν τον Λεβαδειακό (3-2) εντός έδρας πριν αντιμετωπίσουν την Άρσεναλ στο Λονδίνο χάνοντας 2-0 και επικράτησαν 2-0 της ΑΕΛ Novibet στη Θεσσαλία πριν ηττηθούν 6-1 από την Μπαρτσελόνα, στη Βαρκελώνη.
Σε ό,τι αφορά την ενδεκάδα ενόψει του αγώνα απόψε απέναντι στον Άρη, υπάρχουν ορισμένα διλήμματα. Ο Μεντιλίμπαρ προσανατολίζεται να παρατάξει τον Ολυμπιακό, με τον Τζολάκη κάτω από τα δοκάρια, τον Κοστίνια δεξιά στην άμυνα, τον Μπρούνο αριστερά, τον Ρέτσο και τον Πιρόλα στα στόπερ, τον Σιπιόνι ή τον Γκαρθία και τον Μουζακίτη στα χαφ, τον Ποντένσε και τον Καμπελά ή τον Τσικίνιο στις “πτέρυγες”, τον Ταρέμι και τον Ελ Κααμπί στην κορυφή της επίθεσης.
Εάν ο ερυθρόλευκος τεχνικός αποφασίσει να χρησιμοποιήσει τον Τσικίνιο πίσω από τον σέντερ φορ, τότε ο Ταρέμι θα μείνει στον πάγκο, με τους Ποντένσε και Καμπελά ή Μαρτίνς στις θέσεις των εξτρέμ.
Στη διάθεσή του έμπειρου προπονητή είναι και οι Γιάρεμτσουκ, Στρεφέτσα, Γιαζίτζι, Νασιμέντο, Μάνσα, Ρόντινεϊ, Μπιανκόν, Πνευμονίδης και Πασχαλάκης.
Επίσης, η πειραϊκή ομάδα έχει δημιουργήσει καλή παράδοση στα εντός έδρας παιχνίδια της με αντίπαλο τον Άρη στο Πρωτάθλημα.
Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός μετράει 14 νίκες -ψάχνει τώρα την 15η του- και έχει παραχωρήσει μόλις δύο ισοπαλίες στους “κιτρινόμαυρους” την τελευταία 15ετία (2010-11 έως 2024-25).
Την περασμένη περίοδο, πάντως, η ομάδα της Θεσσαλονίκης δυσκόλεψε τους Πειραιώτες, καθώς προηγήθηκε με τον Μορόν (35΄) και ο Ολυμπιακός έφτασε στη νίκη – ανατροπή με τα δύο τέρματα του Κωστούλα (50΄, 96΄).
Συνολικά, οι ερυθρόλευκοι σε 66 εντός έδρας αγώνες στο Πρωτάθλημα κόντρα στον Άρη, έχουν συγκομιδή 49 νίκες, 12 ισοπαλίες και μόλις πέντε ήττες.