Ο Ολυμπιακός απλώνει τα “δίχτυα” του και βλέπει Βραζιλιάνους που παίζουν στην πατρίδα τους, αλλά και στην Ευρώπη

Ο Ολυμπιακός έχει απλώσει τα “δίχτυα” του για παίκτες σε όλη τα μήκη και πλάτη του πλανήτη. Η παρουσία του Εντού στο Καραϊσκάκης, η συζήτηση με τον Μαρινάκη και οι συνομιλίες με τους Καρεμπέ, Κοβάσεβιτς, Μεντιλίμπαρ.
Ο Ολυμπιακός λειτουργεί σε υψηλές στροφές μεταγραφικά κι η επικείμενη απόκτηση του Ρεμί Καμπελά έρχεται να επιβεβαιώσει ότι η πειραϊκή ΠΑΕ ασχολείται με το συγκεκριμένο κομμάτι, όχι μόνο ένα μήνα τον χειμώνα ή τρεις το καλοκαίρι, αλλά όλο τον χρόνο.
Ήδη, έχουν γίνει ταξίδια, σύμφωνα με πληροφορίες, σε αρκετές χώρες της Νότιας, Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης, αλλά και στη Νότια Αμερική και την Αφρική και έχει συγκεντρωθεί ένας μεγάλος όγκος δεδομένων για ποδοσφαιριστές που ενδιαφέρουν τους ερυθρόλευκους.
Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, έχει πλέον αρκετά και πολύ αξιόλογα στελέχη στο γκρουπ των ομάδων του (Νότιγχαμ Φόρεστ, Ρίο Άβε) κι η συλλογή πληροφοριών για παίκτες, όπως οι επαφές με ομάδες κι οι διασυνδέσεις με ατζέντηδες σε όλο τον κόσμο είναι πια σε τέτοιο βαθμό που μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά του Πειραιώτες τη θερινή μεταγραφική περίοδο ενόψει της συμμετοχής τους στη League Phase του Champions League.
Ο Εντού Γκασπάρ, ο οποίος αποτέλεσε επί σειρά ετών αθλητικός διευθυντής στην Άρσεναλ, έχει ξεκινήσει να εργάζεται για το γκρουπ των ομάδων του Βαγγέλη Μαρινάκη και την περασμένη Κυριακή βρέθηκε στο Γ. Καραϊσκάκης, στη φιέστα του Ολυμπιακού για το 48ο πρωτάθλημα.
Ο 47χρονος Βραζιλιάνος παρακολούθησε τον αγώνα, συζήτησε για αρκετή ώρα με το αφεντικό των ερυθρόλευκων, ενώ στο δείπνο που ακολούθησε συνομίλησε εκτενώς με τον Κριστιάν Καρεμπέ και τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Εντού ήδη εργάζεται (και) για τον Ολυμπιακό και υπάρχει ανοιχτή γραμμή με τους Καρεμπέ, Κοβάσεβιτς, Μεντιλίμπαρ και, βέβαια, με τους συνεργάτες του Μαρινάκη στη διοίκηση της πειραϊκής ομάδας.
Παράλληλα, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στο πλευρό του Βαγγέλη Μαρινάκη και, κατά συνέπεια, των παραπάνω στελεχών βρίσκονται επίσης η Λίνα Σουλούκου (διευθύνουσα σύμβουλος της Νότιγχαμ Φόρεστ και πρώην γενική διευθύντρια του Ολυμπιακού) και ο Φρανσουά Μοντεστό (πρώην αθλητικός διευθυντής της Μόντσα και επί σειρά ετών στενός συνεργάτης του ιδιοκτήτη της πειραϊκής ομάδας).
Μάλιστα, ο τελευταίος φέρεται να είχε ενεργό ρόλο στην υπόθεση του Καμπελά
Σε ό,τι αφορά τον Εντού και το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Μαρινάκη και την Ακαδημία της Σάο Πάολο, φανερώνει την πρόθεση να υπάρξει μεγαλύτερη προσοχή στην αγορά της Βραζιλίας.
Το συγκεκριμένο μνημόνιο, πάντως, δεν είναι ακόμη δεσμευτικό και βρίσκεται στο στάδιο της ανταλλαγής εγγράφων, αναμένοντας την έγκριση του διοικητικού συμβουλίου της Σάο Πάολο.
Σε κάθε περίπτωση, ο Ολυμπιακός απλώνει τα δίχτυα του στη Βραζιλία κι αναμένεται ένα θερμό μεταγραφικά καλοκαίρι.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο κάδρο των ερυθρόλευκων βρίσκονται νεαροί όπως κι έμπειροι Βραζιλιάνοι παίκτες που αγωνίζονται στην πατρίδα τους αλλά και στην Ευρώπη.