ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ έχει ανέβει επίπεδο και η μεταγραφή του Λάρσον το αποδεικνύει

Ο Λάρσον κατά την άφιξή του στο Ηράκλειο για τον ΟΦΗ
Ο Λάρσον κατά την άφιξή του στο Ηράκλειο για τον ΟΦΗ INTIME SPORTS

Ο ΟΦΗ με τη μεγάλη προσθήκη του Έρικ Λάρσον αποδεικνύει πως έχει ανέβει επίπεδο. Πλέον, το Ηράκλειο έχει γίνει ελκυστικός προορισμός για παίκτες με βαρύ βιογραφικό.

Ο ΟΦΗ προχώρησε σε μία μεγάλη μεταγραφή. Οι Κρητικοί έντυσαν στα ασπρόμαυρα τον Έρικ Λάρσον, ο οποίος έβαλε την υπογραφή του σε διετές συμβόλαιο.

Η ομάδα του Νίκου Νιόπλια "οχυρώνεται" στη δεξιά πλευρά της άμυνας με τον 31χρονο Σουηδό μπακ, ο οποίος αγωνιζόταν στη Μάλμε από το 2018 έχοντας παρουσία στο υψηλότερο επίπεδο. Με τους Σουηδούς κατέκτησε δύο πρωταθλήματα το 2020 και το 2021, όπως και το Κύπελλο το 2022.

Συνολικά με τη Μάλμε μέτρησε 172 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας σκοράρει εννέα φορές, ενώ μοίρασε και 29 ασίστ. Παράλληλα έπαιξε σε ομίλους Champions League, αλλά και Europa League.

Με την παρουσία του στη σουηδική ομάδα αυτά τα χρόνια κέρδισε και τις καρδιές των οπαδών της Μάλμε. Γι' αυτόν τον λόγο στο αποχαιρετιστήριο του ματς ανέβηκε στο πέταλο και αποθεώθηκε.

Ο ΟΦΗ έχει γίνει ελκυστικός προορισμός

Το SPORT24 είχε γράψει το βράδυ του Σαββάτου για την οριστική κατάληξη του Λάρσον στους Κρητικούς, παρά τη "σφήνα" του Ατρομήτου. Οι Περιστεριώτες προσπάθησαν να αρπάξουν τον 31χρονο Σουηδό από τον ΟΦΗ, ωστόσο οι άνθρωποι της ομάδας του Ηρακλείου κινήθηκαν ταχύτατα και ο πρώην παίκτης της Μάλμε το βράδυ της Δευτέρας (15/8) προσγειώθηκε στο Νίκος Καζαντζάκης.

Ο ΟΦΗ τα τελευταία χρόνια, δηλαδή επί εποχής Μιχάλη Μπούση, έχει γίνει ένας ελκυστικός προορισμός. Το πρότζεκτ των Κρητικών, αλλά οι συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί από τους ανθρώπους των Ηρακλειωτών αποτελούν σημαντικό παράγοντα πειθούς μεγάλων ονομάτων.

Τα παραπάνω επιβεβαιώνονται και από τις ίδιες τα λεγόμενα των νέων μεταγραφών του ΟΦΗ. "Ο τρόπος που μίλησε ο Γιώργος Σαμαράς για την ομάδα, για το μέρος, τον τρόπο που θέλει να παίζει ποδόσφαιρο ήταν πολύ δελεαστικά και ενδιαφέροντα για εμένα και αποτελούν τον βασικό παράγοντα για τον οποίο πήρα την απόφαση να έρθω εδώ", δήλωσε πριν από λίγες μέρες ο Γκούντμουντουρ Τοράρινσον.

Σε ίδιο μήκος κύματος είχε κινηθεί και ο Νουά Ντίκο: "Ο ΟΦΗ είναι μία ομάδα που έχει συνεχώς ανοδική πορεία και αυτό είναι εμφανές. Όμως ο σημαντικότερος παράγοντας έχει να κάνει με την ομάδα, η οποία έχει σωστό προσανατολισμό".

Ο τρόπος που βλέπουν στον ΟΦΗ το ποδόσφαιρο είναι ένα μεγάλο κίνητρο για τους παίκτες, έχει αποδειχθεί πως ποδοσφαιριστές μπορούν να κάνουν το βήμα παραπάνω στους Κρητικούς (π.χ. Επασί, Φιγκεϊρέδο), ενώ υπάρχουν όλα τα "εργαλεία" για σωστή δουλειά. Θυμίζουμε πως ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στο ΒΑΚ, το οποίο μέρα με τη μέρα εκσυγχρονίζεται.

Μεταγραφικό ντεμαράζ τις τελευταίες ημέρες

Βασικός στόχος του ΟΦΗ τη φετινή σεζόν είναι αυτό που δεν συνέβη πέρσι, δηλαδή η είσοδος στα playoffs της Super League. Οι μεταγραφικές κινήσεις, ειδικά των τελευταίων ημερών, επιβεβαιώνουν τη διάθεση για το κάτι παραπάνω.

Στην προετοιμασία της Ολλανδίας, ο Νίκος Νιόπλιας είχε στη διάθεσή του τους Ασάν Ντιουσέ, και Σαμουέλ Γιοχού. Ο πρώτος είναι μία πολύ χρήσιμη λύση στον άξονα του ΟΦΗ. Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που αρέσκεται στο υψηλό πρέσινγκ, συμμετέχει στο ανασταλτικό κομμάτι, αλλά και στη δημιουργία. Παράλληλα, με την προσθήκη του 31χρονου σέντερ μπακ, οι Κρητικοί ενδυναμώνονται ακόμη περισσότερο στην άμυνα.

Τις τελευταίες εβδομάδες ο ΟΦΗ ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο με ποιοτικούς παίκτες, οι οποίοι έχουν γεμάτο" βιογραφικό και την δυνατότητα να κάνουν τη διαφορά. Οι Κρητικοί αναζητούσαν έναν κεντρικό επιθετικό και τον βρήκαν στο πρόσωπο του Νουά Ντίκο. Ο 30χρονος επιθετικός θα αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια του Νίκου Νιόπλια, καθώς έχει την ικανότητα να δημιουργήσει μόνος του τις επιθετικές προϋποθέσεις.

Παράλληλα, διαθέτει πλούσια εμπειρία με παρουσία μεταξύ άλλων σε Γουίγκαν, Χαλ και Γουλβς. Ο ΟΦΗ ενδέχεται να προχωρήσει και στην απόκτηση ακόμη ενός κεντρικού επιθετικού, με την υπόθεση ωστόσο του Φαν Ντεν Χουρκ από τη Χέλσινμποργκ να μην προχωράει, καθώς κόπηκε από τους Ηρακλειώτες.

Οι Κρητικοί έδειξαν επίσης αντανακλαστικά και στο ζήτημα του τερματοφύλακα. Ο Ντέβις Επασί αναχώρησε για τη Σαουδική Αραβία με τον ΟΦΗ να καρπώνεται ένα σημαντικό ποσό και ο αντικαταστάτης του Καμερουνέζου δεν άργησε να ανακοινωθεί. Συγκεκριμένα αποκτήθηκε ο Σόνι Στίβενς, με τον 30χρονο Ολλανδό να έχει αγωνιστεί στο παρελθόν σε Τβέντε, Εξέλσιορ και Καμπούρ.

Σημαντική και η μεταγραφή του Γκούντμουντουρ Τοράρινσον. Οι Κρητικοί ενισχύθηκαν στην αριστερή πλευρά της άμυνας με έναν παίκτη ο οποίος έχει αγωνιστεί σε σημαντικές ομάδες, όπως η Ρόζενμποργκ, η Νιού Γιορκ Σίτι και η Άαλμποργκ. Τελευταία κίνηση των Κρητικών είναι φυσικά ο Έρικ Λάρσον. Εκτός από τη δεδομένη εμπειρία, διαθέτει στοιχεία που ο ΟΦΗ χρειάζεται στο παιχνίδι του, καθώς έχει τη δυνατότητα για ανεβάσματα. Με λίγα λόγια πρόκειται για ένα επιθετικό μπακ.

Ο ΟΦΗ έχει ανέβει επίπεδο. Πλέον, έχει γίνει ένας ελκυστικός προορισμός για ποδοσφαιριστές με βαρύ βιογραφικό, που είναι ικανοί να βοηθήσουν τους Κρητικούς να πετύχουν τον βασικό τους στόχο, την εξάδα. Φυσικά, οι κινήσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί, καθώς εκτός από έναν ακόμη επιθετικό, η ομάδα του Ηρακλείου θα κινηθεί για έναν ποιοτικό εξτρέμ.

TAGS ΟΦΗ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ