ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ

Ο Ντιντιέ Ντεσάμπ επέκρινε τα σχέδια της FIFA για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030

Reigning champions, France's head coach Didier Deschamps carries the World Cup trophy onstage during the 2022 soccer World Cup draw at the Doha Exhibition and Convention Center in Doha, Qatar, Friday, April 1, 2022. (AP Photo/Darko Bandic)
Ο Ντιντιέ Ντεσάμπ κρατάει το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέελου 2022 2023 AP IMAGES/DARKO BANDIC

Την "αθλητική και ηθική" συνοχή του θεσμού αμφισβήτησε ο Ντιντιέ Ντεσάμπ ερωτώμενος για τα σχέδια της FIFA ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2030.

Η FIFA ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι το Μουντιάλ των ανδρών το 2030 θα φιλοξενηθεί σε έξι χώρες και τρεις ηπείρους, στο πλαίσιο των σχεδίων για τον εορτασμό της 100ης επετείου του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο εναρκτήριος αγώνας θα διεξαχθεί στο Μοντεβιδέο, όπου το στάδιο Centenario φιλοξένησε τον εναρκτήριο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1930, με τις Αργεντινή και Παραγουάη να φιλοξενούν, επίσης, από ένα παιχνίδι στις έδρες τους, πριν η διοργάνωση μεταφερθεί σε Πορτογαλία, Μαρόκο και Ισπανία.

Ανάμεσα στους ανθρώπους του αθλητισμού που έχουν εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους με αυτήν την απόφαση, είναι και ο ομοσπονδιακός πορπονητής της εθνικής Γαλλίας, Ντιντιέ Ντεσάμπ.

"Πέρα από το γεγονός ότι είναι μια τάση, η διοργάνωση τουρνουά σε πολλές χώρες, υπάρχει επίσης η ξεχωριστή πτυχή ότι τρεις αγώνες θα διεξαχθούν στην ήπειρο της Νότιας Αμερικής", δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για τα ματς της Γαλλίας με την Ολλανδία στις 13 Νοεμβρίου για τα προκριματικά του Euro 2024 και το φιλικό με τη Σκωτία στις 17 Νοεμβρίου.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη συνοχή σε αθλητικό και ηθικό επίπεδο που απουσιάζει από τη FIFA, κλείνοντας με τα προβλήματα κόπωσης από τα συνεχόμενα άσκοπα ταξίδια που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι παίκτες των εθνικών ομάδων.

"Δεν ξέρω ποιες χώρες θα συμμετάσχουν, αυτό σημαίνει ότι οι χώρες της Νότιας Αμερικής θα βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση και τότε οι άλλες χώρες θα πρέπει να μετακινηθούν και μετά να μετακινηθούν ξανά".

TAGS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ FIFA ΓΑΛΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ