ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ

Ο Ντι Μαρία λέει αντίο στην εθνική Αργεντινής μετά από το Copa America, γράφει το ESPN

Ο Άνχελ Ντι Μαρία με τη φανέλα της εθνικής Αργεντινής στον τελικό του Μουντιάλ κόντρα στην Γαλλία | 18 Δεκεμβρίου 2022
Ο Άνχελ Ντι Μαρία με τη φανέλα της εθνικής Αργεντινής στον τελικό του Μουντιάλ κόντρα στην Γαλλία | 18 Δεκεμβρίου 2022 @2022 MARTIN MEISSNER/AP IMAGES

Την απόφαση να αποχωρήσει από την εθνική Αργεντινής μετά από την τελική φάση του Copa America 2024 έχει πάρει ο Άνχελ Ντι Μαρία, σύμφωνα με δημοσίευμα του αργεντίνικου ESPN.

O Άνχελ Ντι Μαρία είναι ένας από τους πιο εμβληματικούς παίκτες στην ιστορία της εθνικής Αργεντινής και αυτό το μαρτυρούν τόσο τα 29 γκολ και οι 27 ασίστ σε 132 ματς που έχει φορέσει τη φανέλα με το εθνόσημο όσο και η επιδραστικότητά του στην αλμπιστελέστε.

Κατά τη διάρκεια της διεθνούς καριέρας του, ο νυν εξτρέμ της Μπενφίκα και άλλοτε παίκτης των Ρεάλ, Παρί και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει κατακτήσει τρία τρόπαια, το Παγκόσμιο Κύπελλο, το Copa America και το Finalissima, με τον Ντι Μαρία να έχει βρει μάλιστα τον δρόμο προς τα δίχτυα στους ισάριθμους τελικούς.

Με όλα αυτά ως "βιογραφικό" η είδηση της επικείμενης αποχώρησής του από την εθνική Αργεντινής έπεσε σαν κεραμίδα στους φίλους της αλμπισελέστε, με το αργεντίνικο ESPN να αποκαλύπτει πως ο έμπειρος εξτρέμ έχει πάρει την οριστική του απόφαση και θα αποχωρήσει από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μετά από το Copa America 2024 που θα λάβει χώρα στα γήπεδα των ΗΠΑ.

Σημειώνεται πως ο Ντι Μαρία μπορεί να καμαρώνει και ακόμη ένα "ρεκόρ", αφού είναι ένας από τους ελάχιστους παίκτες που έχουν υπάρξει συμπαίκτες με τα δύο ιερά τέρατα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου: Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο.

Με τον συμπατριώτη του ήταν συμπαίκτες σε 134 ματς και συνεργάστηκαν σε 15 γκολ ενώ με τον Πορτογάλο μοιράστηκε το γήπεδο σε 166 ματς της Ρεάλ, έχοντας συνεργασία σε 28 γκολ.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΠΕΝΦΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ