ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Ο Ντεβί Επασί στο SPORT24: "Παιδικό μου όνειρο το Μουντιάλ, το Καμερούν έχει την ποιότητα να προκριθεί"

Ο Ντεβί Επασί στην αναμέτρηση του Καμερούν απέναντι στην Αίγυπτο
Ο Ντεβί Επασί στην αναμέτρηση του Καμερούν απέναντι στην Αίγυπτο DANIEL BELOUMOU OLOMO/AFP

Ο Ντεβί Επασί βρίσκεται στην αποστολή του Καμερούν για το Μουντιάλ του Κατάρ 2022 σε όμιλο με Βραζιλία, Ελβετία και Σερβία. Μίλησε στο SPORT24 για το παιδικό του όνειρο να βρεθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο, τον μεγάλο αντίπαλο της χώρας του, τον Ριγκομπέρ Σονγκ και το ελληνικό πρωτάθλημα.

Ένα από τα μεγαλύτερα όνειρα ενός ποδοσφαιριστή είναι να εκπροσωπήσει τη χώρα του σ' ένα Παγκόσμιο Κύπελλο κάποια στιγμή στην καριέρα του. Δεν είναι πολλοί εκείνοι που τα καταφέρνουν και φυσικά κουβαλούν μία τέτοια ανάμνηση για όλη τους τη ζωή.

Ένας εκ των τυχερών που θα βρεθούν στο Κατάρ για το Μουντιάλ 2022 είναι ο Ντεβί Επασί. Ο πρώην τερματοφύλακας του ΟΦΗ, της Λαμίας και του Λεβαδειακού θα εκπροσωπήσει το Καμερούν στη μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου για πρώτη φορά στην καριέρα του. Κάπως έτσι εκπλήρωσε ένα παιδικό όνειρο, όπως εξομολογήθηκε στο SPORT24.

"Νιώθω περηφάνεια, ήταν παιδικό μου όνειρο και επίσης κάνω περήφανη την οικογένειά μου, η οποία με στήριξε όλα αυτά τα χρόνια. Το γεγονός ότι είμαι στην αποστολή το έμαθα, όπως όλοι, στη συνέντευξη Τύπου του προπονητή, ο οποίος ανακοίνωσε τους 26 που θα πάμε στο Κατάρ. Όλοι περίμεναν με υπομονή τη λίστα. Όταν άκουσα το όνομά μου, είπα στον εαυτό 'αυτό είναι, είμαστε εκεί'" ανέφερε ο 29χρονος γκολκίπερ.

Το Καμερούν βρίσκεται σ' έναν απαιτητικό όμιλο μαζί με Βραζιλία, Ελβετία και Σερβία. Στόχος της ομάδας του Επασί είναι η πρόκριση και μία καλή πορεία. Υπογράμμισε πως πραγματικός αντίπαλος του Καμερούν είναι ο ίδιος του ο εαυτός.

"Ο στόχος του Καμερούν είναι να πάμε όσο πιο μακριά γίνεται, όπως κάναμε και τα τελευταία χρόνια. Θέλουμε να κάνουμε όλους τους Καμερουνέζους υπερήφανους, όπως και όλη την Αφρική. Νομίζω πως κύριος αντίπαλός μας είναι ο εαυτός μας. Ναι, ο όμιλος είναι δύσκολος, αλλά νομίζω έχουμε την ποιότητα να προκριθούμε στη φάση των 16" τόνισε.

Είμαστε Καμερουνέζοι μάς αρέσουν τέτοιου είδους παιχνίδια

Το Καμερούν αντιμετωπίζει την Βραζιλία στο τελευταίο ματς των ομίλων. Πρόκειται για ένα παιχνίδι που... αρέσει στην ομάδα του: "Πριν από τη Βραζιλία, έχουμε δύο σημαντικά παιχνίδια. Ξέρουμε πως στα χαρτιά έχουν μία καταπληκτική ομάδα με κορυφαίους παίκτες. Όμως είμαστε Καμερουνέζοι και μας αρέσουν τέτοιου είδους παιχνίδια".

Πολλοί είναι εκείνοι στο τουρνουά που θα ψάξουν να ανταλλάξουν τη φανέλα τους με κάποιον αστέρα της Βραζιλίας, όπως για παράδειγμα με τον Νεϊμάρ, ωστόσο ο Επασί δεν είναι ένας από αυτούς: "Για να είμαι ειλικρινής ανταλλάζω φανέλες μόνο με φίλους μου. Εφόσον δεν έχω φίλους από τη Βραζιλία, δεν νομίζω πως θα πάρω φανέλα τους".

Ο Επασί στην αναμέτρηση του ΟΦΗ απέναντι στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ
Ο Επασί στην αναμέτρηση του ΟΦΗ απέναντι στην ΑΕΚ INTIME


Ο Επασί αγωνίζεται φέτος στην Άμπχα της Σαουδικής Αραβίας. Μία χώρα με παρόμοιο κλίμα με αυτό του Κατάρ, κάτι που μπορεί να παίξει και τον ρόλο του: "Είναι αλήθεια πως παίζω στη Σαουδική Αραβία το τελευταίο διάστημα και δύο από τους συμπαίκτες μου είναι μαζί μου εδώ. Δεν ξέρω αν θα είναι πλεονέκτημα, αλλά νομίζω πως το κλίμα θα παίξει τον ρόλο του στη διοργάνωση".

Όσο για το αν οι ομάδες της Αφρικής θα έχουν ένα... κλιματικό αβαντάζ στο τουρνουά, ο Επασί δεν πιστεύει πως συμβαίνει κάτι τέτοιο: "Δεν νομίζω πως οι αφρικανικές ομάδες έχουν αβαντάζ. Οι περισσότεροι παίκτες αγωνίζονται στην Ευρώπη".

O Eπασί έχει ανταγωνισμό στη θέση του τερματοφύλακα, καθώς στην αποστολή βρίσκεται ο γκολκίπερ της Ίντερ, ο Αντρέ Ονανά, με τον οποίο έχουν εξαιρετικές σχέσεις: "Με τον Αντρέ τα πάμε πολύ καλά. Έχει περάσει ένας χρόνος από την επιστροφή του. Είμαι πολύ κοντά ο ένας στον άλλον, εντός, αλλά και εκτός γηπέδου".

Το Καμερούν και η Σενεγάλη μπορούν να πάνε ψηλά

Το Καμερούν έχει στο "τιμόνι" του έναν θρύλο της χώρας, τον Ριγκομπέρ Σονγκ, τον ρέκορντμαν των 128 συμμετοχών με το εθνόσημο. Η εμπειρία του θα είναι ένα "όπλο" για τα λιοντάρια: "Ο Ριγκομπέρ Σονγκ ως προπονητής είναι το ίδιο όπως ήταν ποδοσφαιριστής. Μας μεταδίδει τον τρόπο σκέψεις του, τη θέλησή του για νίκη και πάνω απ' όλα την εμπειρία του".

Η συζήτηση μεταφέρθηκε στις ομάδες που μπορούν να ξεχωρίσουν στο τουρνουά. Ο Επασί ποντάρει αρκετά στις δύο φιναλίστ του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής. Ο τερματοφύλακας της Άμπχα θεωρεί πως το Καμερούν και η Σενεγάλη μπορούν να δείξουν πράγματα στο ερχόμενο Μουντιάλ.

"Οι ομάδες που θα ξεχωρίσουν στο τουρνουά νομίζω θα είναι το Καμερούν και η Σενεγάλη. Νομίζω πως αυτές οι δύο ομάδες μπορούν να πάνε ψηλά, αν και δεν είναι τα φαβορί. Θα είναι οι εκπλήξεις φέτος" τόνισε.

Ελπίζω πως ο ΟΦΗ θα επιστρέψει

Ο Επασί βρισκόταν στην Ελλάδα γι' αρκετά χρόνια με τη φανέλα του ΟΦΗ, της Λαμίας και του Λεβαδειακού. Έτσι, δεν χάνει επαφή με τη Super League, όπως και με τους φίλους που απέκτησε εδώ: "Ναι, έχω δει όλα τα παιχνίδια του ΟΦΗ που μπορούσα. Ελπίζω ότι θα επιστρέψει, γιατί δεν είναι στη θέση που αξίζει.

Επιπλέον, βλέπω όλα τα highlights από τα ματς στα οποία παίζουν οι φίλοι μου, όπως ο Πάτρικ Μπαχανάκ και ο Φώτης Ιωαννίδης, όταν σκοράρει, και επίσης τα παιχνίδια της Λαμίας".

To Kαμερούν θα έχει... ελληνικό ενδιαφέρον καθώς εκτός από τον Ντεβί Επασί, στην αποστολή για το Κατάρ βρίσκεται ο Κούντε του Ολυμπιακού και ο Ενκουλού του Άρη. Το πρώτο ματς δίνει στις 24 Νοεμβρίου κόντρα στην Ελβετία, ενώ ακολουθούν παιχνίδια με Σερβία (28/11) και Βραζιλία (2/12).

Το SPORT24 στο Μουντιάλ 2022

Το SPORT24 παίζει μόνο Μουντιάλ 2022 και σε πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο ! Δες αναλυτικα το Πρόγραμμα του Μουντιάλ και τα αποτελέσματα των αγώνων του Μουντιάλ, Παρακολούθησε το Μουντιάλ live στο Matchcenter, κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24 και στο Youtube κανάλι για να ενημερώνεσαι και να μη χάνεις καμία αθλητική στιγμή!

SPORT24 LIVE MUNDIAL SHOWS

Συντονιστείτε στις 4 καθημερινές εκπομπές του SPORT24 για το Μουντιάλ: Mundial Morning Show (10:00 - 10:30), Pame Stoixima Pre Game Show (11:30 - 12:00), The Show Must Go On (13:00 - 15:00), Game Night (22:45 - 00:15).

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΜΕΡΟΥΝ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΦΗ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ