GAME NIGHT

Ο Ντέμης Νικολαΐδης στην Game Night: "Μπορεί αυτό να είναι το Euro του Βιρτς, δεν γίνεται να ξεγράψεις τους Ιταλούς"

Ο Ντέμης Νικολαΐδης στην Game Night: "Μπορεί αυτό να είναι το Euro του Βιρτς, δεν γίνεται να ξεγράψεις τους Ιταλούς"

Ο Ντέμης Νικολαΐδης έκανε ντεμπούτο στην Game Night μέσω της στήλης του Legend's View, με τον παλαίμαχο διεθνή επιθετικό να κάνει το δικό του σχόλιο από τη Γερμανία για την καταιγιστική πρεμιέρα της οικοδέσποινα.

Πρεμιέρα στην Game Night με την προσωπική του στήλη, Legend's View, έκανε ο Ντέμης Νικολαΐδης. Ο πρωταθλητής Ευρώπης του 2004 μίλησε στους Παντελή Βλαχόπουλο, Παντελή Διαμαντόπουλο και Θέμη Καίσαρη και αναφέρθηκε στην εντύπωση που του άφησε η εθνική Γερμανίας στο 5-1 κόντρα στη Σκωτία, καθώς επίσης και στα φαβορί της διοργάνωσης.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Ντέμης Νικολαΐδης στην Game Night

Για το ματς: "Μονότερμα είδα. Η Γερμανία ήταν τόσο καλή που δεν το περίμενα, ενώ από την άλλη η Σκωτία δεν ήταν καλή. Δεν έκανε καν τελική στο τέρμα, πέτυχε ένα τέρμα με αυτογκόλ.

Στη Γερμανία θα σταθώ στο γεγονός ότι αυτοί που περιμέναμε πήγαν καλά, όπως ο Βίρτς και ο Μουσιάλα, και μάλλον θα μας απασχολήσουν και στη συνέχεια. Η επιστροφή του Κρόος επίσης ήταν εκπληκτική. Είδα στα στατιστικά είχε 101 εύστοχες πάσες στις 102 που επιχείρησε.

Όλο το παιχνίδι περνούσε από τα πόδια του Κρόος. Κατέβαινε στα στόπερ, έπαιρνε την μπάλα και την μοίραζε. Ακόμα, ο Γκιντογκάν ήταν καλός, ο Χάβερτς ήταν καλός, κανένας δεν υστέρησε".

Για το έαν ο Χάβερτς πρέπει να παίζει στην κορυφή της επίθεσης: "Σήμερα ήταν καταπληκτικό φορ. Όλοι μας τόσα χρόνια λέμε ότι η θέση του είναι πίσω από τον φορ, δεύτερος επιθετικός. Εγώ είδα έναν κλασικό φορ, που κρατούσε την μπάλα, την έσπαγε και πάλευε. Εάν είναι να παίζει όπως σήμερα τότε ναι είναι για την κορυφή της επίθεσης. Η ομάδα της Σκωτίας είναι δυνατή στην άμυνά της και δεν έχασε κεφαλιά το Χάβερτς".

Για το εάν ο Βιρτς είναι ο παίκτης που θα κάνει το ξεπέταγμα στο Euro: "Ο Μουσιάλα ψηφίστηκε σήμερα ο καλύτερος παίκτης του παιχνιδιού και συμφωνώ απολύτως σε αυτό, αλλά ο Βιρτς είναι ο αγαπημένος μου γιατί βλέπω και τι έχει κάνει στο πρωτάθλημα φέτος και νομίζω ότι μπορεί να είναι και το δικό του τουρνουά".

Για το εάν είναι μία διοργάνωση που δεν έχει φαβορί και αουτσάιντερ: "Δεν έχω για όλες τις ομάδες ξεκάθαρη άποψη. Παράδειγμα για τη Γερμανία δεν είχα, γιατί έπαιζε μόνο φιλικά παιχνίδια, επειδή είναι η οικοδέσποινα του Euro και είχε περάσει απευθείας στα τελικά.

Επίσης τα αποτελέσματά της σε αυτά τα φιλικά δεν μας άφησαν, τουλάχιστον σε εμένα, καθαρή εικόνα για το τι θα δούμε. Αυτό που είδα σήμερα, αν συνεχιστεί και στα επόμενα ματς τότε ναι θα είναι εκ των φαβορί. Πριν από τη σημερινή αναμέτρηση δεν θα το έλεγα με σιγουριά. Από την άλλη η Γαλλία δεν γίνεται να μην είναι από τους διεκδικητές.

Πιστεύω επίσης και την Αγγλία βάσει ταλέντου. Το έχω ξαναπεί, θα ήθελα η Αγγλία να το πάρει, να χαρούν και οι Άγγλοι οπαδοί κάποια στιγμή, γιατί δεν έχουν πάρει ποτέ Euro. Για την Ισπανία έχω μεγάλη περιέργεια να δω, ενώ την Ιταλία δε μπορείς να την βγάλεις ποτέ από το τραπέζι. Δηλαδή ποιος περίμενε ότι πριν από τρία χρόνια θα έφτανε μέχρι τον τελικό του Γουέμπλεϊ και θα τον έπαιρνε κιόλας. Έχει βαριά φανέλα".

Για το γεγονός ότι το εγχείρημα της Ιταλίας για back to back κατάκτηση έχει γίνει μόνο από την τρομερή Ισπανία του 2012: "Δεν έχω δει ποτέ μου τόσο καλή ομάδα όσο η Ισπανία της τετραετίας 2008-2012, ήταν συγκλονιστική. Όλο αυτό φυσικά πήγαινε μαζί με την τριετία της Μπαρτσελόνα του Γκουαρδιόλα".

Για το ποια είναι η πρόβλεψή του για την Ολλανδία και το Βέλγιο: "Δεν ξέρω, αλλά το Βέλγιο δεν το έχουμε βάλει καθόλου στην κουβέντα. Αν πάρουμε όμως τους παίκτες έναν έναν τότε θα δούμε ότι υπάρχει ταλέντο. Μετά τους ομίλους θα έχουμε πολλά να πούμε πιστεύω, θα έχουμε βγάλει πιο ξεκάθαρα συμπεράσματα. Την Ολλανδία δεν την πιστεύω".

Για το πώς είναι η πρώτη "δημοσιογραφική" του αποστολή σε μεγάλο τουρνουά: "Τώρα ξεκίνησε το Euro, αλλά μου φαίνεται οικείο γιατί έχω σχολιάσει αρκετά ματς της Εθνικής Ομάδας. Είναι πολύ οργανωμένη η διοργάνωση, δεν ταλαιπωρήθηκα, είναι ευγενικοί όλοι". Υπάρχει ωραία ατμόσφαιρα στο Μόναχο που βρίσκομαι".

Για το εάν τον αναγνωρίζουν φίλαθλοι ότι έχει κατακτήσει το Euro με την Ελλάδα το 2004: "Όχι, ακόμα δεν είχα επαφές ούτε έχω ακούσει κάτι. Δεν έχει γίνει κάποια κουβέντα θέλω να πω, αλλά σίγουρα με το πέρας των ημερών θα γίνει".

TAGS GAME NIGHT ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ