THE SPORTS ECONOMIST

O Νικόλοφ, ο Ολυμπιακός και ο Τζεμπούρ

Ο Ραφίκ Τζεμπούρ με τον Βαλεντίν Νικόλοφ
Ο Ραφίκ Τζεμπούρ με τον Βαλεντίν Νικόλοφ ΑΠΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝ ΝΙΚΟΛΟΦ ΤΟΥ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ

Πώς συνδέεται ο 17χρονος Βούλγαρος εξτρέμ Βαλεντίν Νικόλοφ, ο οποίος φέρεται να ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό, με την Ελλάδα και τον Ραφίκ Τζεμπούρ.

Πίσω από κάθε τι ξεπηδάει μια ιστορία. Ειδικά στο μεταγραφικό κομμάτι, στο παζάρι, αυτές είναι αναρίθμητες, προκύπτουν από παντού. Αναζητώντας το νήμα του ενδιαφέροντος του Ολυμπιακού για τον 17χρονο Βούλγαρο μεσοεπιθετικό της Λοκομοτίβ Σόφιας, Βαλεντίν Νικόλοφ, ξεπήδησαν μια σειρά από αυτές.

Αρχικά λοιπόν, Ελληνίδα είναι η μητέρα του. Ο συνονόματος πατέρας του, Βαλεντίν Νικόλοφ ο πρεσβύτερος, επίσης ποδοσφαιριστής, είχε περάσει ένα φεγγάρι τη σεζόν 2002-03 από τον Ατρόμητο. Δίχτυα στα εννιά του παιχνίδια στη Β’ Εθνική οπότε και συμμετείχε τότε ο σύλλογος των δυτικών προαστίων, δεν βρήκε, έφυγε όμως από την Ελλάδα περιμένοντας να γίνει πατέρας.

Ο γιος του γεννήθηκε στις 5 Οκτωβρίου του 2003 και πέραν της γνώσης των ελληνικών (δεν τα μιλάει άψογα όπως ο πατέρας του, αλλά καταλαβαίνει αρκετά και συνεννοείται) του "κληροδοτήθηκε" η αγάπη για τον Ολυμπιακό, μιας και ο πατέρας Βαλεντίν ακόμη και τώρα, δηλώνει ξετρελαμένος με εκείνη την ομάδα των "ερυθρόλευκων" που πρόλαβε στα γήπεδα.

"Θα είναι όνειρο για μένα να παίξει ο Βαλεντίν στον Ολυμπιακό. Αλήθεια, τη δεδομένη στιγμή δεν θα μπορούσα να περιμένω τίποτα περισσότερο γι’ αυτόν", δήλωσε μιλώντας στο SPORT24, τονίζοντας πως ακόμη δεν γνωρίζει για κάποια επίσημη επαφή των πρωταθλητών Ελλάδας με τη Λοκομοτίβ Σόφιας, μια ομάδα με παράδοση στις ακαδημίες στο βουλγαρικό ποδόσφαιρο, από τις οποίες και ξεκίνησε ο υιός Νικόλοφ ντεμπουτάροντας μάλιστα σε επαγγελματικό επίπεδο στα 15 του χρόνια.

Το ίδιο ακριβώς δήλωσε και ο ατζέντης του 17χρονου άσου -με την ίδια ευχέρεια αγωνίζεται πίσω από τον φουνταριστό, αλλά και στο αριστερό, κυρίως, άκρο της μεσοεπιθετικής τριπλέτας- Πέτιο Κοσταντίνοφ. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει και "ερυθρόλευκη" διασύνδεση. Κάθε άλλο. Είπαμε άλλωστε, πως από παντού, από το κάθε τι, ξεπηδάνε ιστορίες και τα κομματάκια του παζλ, συνδέονται.

Μόλις την περασμένη Δευτέρα λοιπόν, βρέθηκε στην Σόφια ο Ραφίκ Τζεμπούρ. Στα 37 του χρόνια πλέον ο πάλαι ποτέ διεθνής Αλγερινός επιθετικός, συνεχίζει την δραστηριότητα του στον χώρο του ποδοσφαίρου, κινούμενος πλέον σε διαφορετικά πεδία.

Επισκεπτόμενος λοιπόν την πρωτεύουσα της Βουλγαρίας συναντήθηκε με την οικογένεια Νικολόφ -εξ ου και η φωτογραφία που εξασφάλισε το SPORT24 με τον Τζεμπούρ και τον Νικόλοφ- αφενός γνωστοποιώντας το ενδιαφέρον μιας γαλλικής ομάδας για τον νεαρό Βαλεντίν, αλλά παράλληλα φρόντισε να "τονώσει" και να ενισχύσει και την κατεύθυνση του Ολυμπιακού, μιλώντας με τα καλύτερα λόγια (όχι πως χρειάζονταν…) για την προοπτική των "ερυθρόλευκων".

"Ηταν μια φοβερή εμπειρία για τον Βαλεντίν. Του επιβεβαίωσε ένας ποδοσφαιριστής που έχει αγωνιστεί στον Ολυμπιακό τα όσα του λέω και εγώ απ’ όταν ήταν μικρό παιδί για το πόσο μεγάλος σύλλογος είναι", τονίζει ο πρεσβύτερος Νικόλοφ, υπερθεματίζοντας μάλιστα για την φερόμενη σκοπιμότητα της κίνησης των "ερυθρόλευκων" να αποκτήσουν τον γιο του (σ.σ. δεσμεύεται με δύο ακόμη χρόνια συμβολαίου) και να τον εντάξουν στον υπό σύσταση Ολυμπιακό Β’, θεωρώντας πως αυτό "θα ήταν το ιδανικότερο πρότζεκτ για τον Βαλεντίν, η καλύτερη εξέλιξη".

TAGS THE SPORTS ECONOMIST ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ