ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς στο SPORT24: "Μεγάλη μου επιθυμία να ξαναγίνω προπονητής του Ολυμπιακού"

Ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς στο SPORT24: "Μεγάλη μου επιθυμία να ξαναγίνω προπονητής του Ολυμπιακού"
24MEDIA CREATIVE TEAM/ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΝΤΟΥΝΑΣ

Ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς είναι ένας πολυταξιδεμένος προπονητής. Ένας άνθρωπος που έχει συνδεθεί όσο λίγοι με τον Ολυμπιακό και τώρα καθοδηγεί τη Βοϊβοντίνα. Ο 54χρονος τεχνικός μίλησε στο SPORT24 για την πορεία του στους ερυθρόλευκους, τις μεγάλες βραδιές του και τους στόχους του από εδώ και πέρα.

Νόβι Σαντ, 13 Μαρτίου του 2024. Ο Ολυμπιακός καταλύει στην πόλη της βόρειας Σερβίας στις όχθες του Δούναβη, μία μέρα πριν από έναν ιστορικό θρίαμβο. Το ημερολόγιο θα δείχνει 14 Μαρτίου, όταν λίγα χιλιόμετρα παραπέρα, στην Μπάτσκα Τόπολα, οι ερυθρόλευκοι θα διαλύσουν τη Μακάμπι Τελ Αβίβ με 6-1 για να πάρουν την πρόκριση για τα προημιτελικά του Conference League.

Πώς όμως η Βοϊβοντίνα, η ομάδα του Νόβι Σαντ μπορεί να συνδεθεί με τον Ολυμπιακό, πέρα από τα ερυθρόλευκα χρώματα και τον τόπο διαμονής πριν από μία πρόκριση που θα μείνει στην ιστορία. Μα φυσικά, με τον Μπόζινταρ Μπάντοβιτς. Έναν άνθρωπο που έχει συνδέσει το όνομά του με τους ερυθρόλευκους όσο λίγοι και τους τελευταίους μήνες κάθεται στον πάγκο της Βοϊβοντίνα.

Ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς στο SPORT24: "Μεγάλη μου επιθυμία να ξαναγίνω προπονητής του Ολυμπιακού"
Η έδρα της Βοϊβοντίνα SPORT24

Το SPORT24 συνομίλησε με τον 54χρονο προπονητή, άλλοτε ποδοσφαιριστή και τεχνικό του Ολυμπιακού. Η συζήτηση ξεκίνησε από την πορεία της Βοϊβοντίνα. Η ομάδα του Νόβι Σαντ βρίσκεται στην 5η θέση, όπου συγκατοικεί με την Τσουκαρίτσκι, διατηρώντας αήττητο σερί επτά παιχνιδιών, με τέσσερα σερί τρίποντα μεταξύ άλλων. Μία εκπληκτική πορεία με την υπογραφή του Μπάντοβιτς, ο οποίος ανέλαβε στις 28 Δεκεμβρίου του 2023.

"Ήρθα στην Βοϊβοντίνα πριν από τέσσερις μήνες, με προετοιμασία μικρή είμαστε στην 5η θέση της βαθμολογίας, με τέσσερις συνεχόμενες νίκες μετά από 3,5 χρόνια και παίζουμε ωραίο ποδόσφαιρο. Μέχρι στιγμής είμαστε καλά και περιμένουμε και το Κύπελλο".

Η Βοϊβοντίνα θα αντιμετωπίσει στις 10 Μαρτίου την Τσουκαρίτσκι στα προημιτελικά του Serbia Cup, ένας ακόμη δρόμος προς το ευρωπαϊκό εισιτήριο της επόμενης σεζόν που είναι και ο μεγάλος στόχος: "Χρειάζεται χρόνος και υπομονή. Στόχος μας να βγούμε Ευρώπη, είτε μέσω του Κυπέλλου, είτε μέσω του πρωταθλήματος".

Δεν μπορείς να τους αλλάξεις, εσύ πρέπει να προσαρμοστείς

Ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς είναι πολυταξιδεμένος. Στην προπονητική του καριέρα έχει βρεθεί μεταξύ άλλων στον πάγκο του Ολυμπιακού, της Μπακού στο Αζερμπαϊτζάν, της Μπουριράμ στην Ταϊλάνδη, της Τσεναϊγίν στην Ινδία, της Ανόι στο Βιετνάμ. Διαφορετικές κουλτούρες, διαφορετικές καταστάσεις, όμως πάντοτε επιτυχίες.

"Συναντάς διαφορετικούς χαρακτήρες, δεν είναι εύκολο. Έχω κάνει επιτυχίες όπου έχω πάει, έχω πάρει πρωταθλήματα, έχω σπάσει ρεκόρ, έπαιξα Champions League. Κάθε χώρα έχει κάτι διαφορετικό. Δεν μπορείς να τους αλλάξεις, εσύ πρέπει να προσαρμοστείς, ανάλογα τι χώρα που θα πας, να προετοιμαστείς ανάλογα, διαβάζοντας, μιλώντας με φίλους.

Πώς μπορείς να προσεγγίσεις τους παίκτες κλπ. Οι παίκτες δεν αντέχουν τόσο μεγάλη πίεση, πρέπει να βρίσκεις εσύ τον τρόπο να τα δίνουν όλα και να έχουν αυτή την πειθαρχία που χρειάζεται. Το στιλ κάθε ομάδας, σε αυτές που έχω δουλέψει, είναι ότι παλεύουν για πρωτάθλημα και έχουν υψηλούς στόχους".

Μία λαμπρή ποδοσφαιρική καριέρα στα ελληνικά γήπεδα

Όμως, ας πιάσουμε πρώτα το νήμα από την ποδοσφαιρική καριέρα του Μπάντοβιτς. Έπειτα από πορεία στους Στίμερς των ΗΠΑ, της Σουτιέσκα στο Μαυροβούνιο και του Ερυθρού Αστέρα στη Σερβία πήρε τον δρόμο για την Ελλάδα, όπου ξεκίνησε μία μεγάλη ιστορία. Πώς έγινε όμως αρχικά αυτό το βήμα.

"Έγινε την εποχή που η Γιουγκοσλαβία και η Σερβία είχαν πρόβλημα, υπήρχε εμπάργο. Έχω παίξει σε μεγάλη ομάδα του Ερυθρού Αστέρα και έγινε επαφή μέσω ατζέντη να έρθω στον Εθνικό με τον συγχωρεμένο τον Κυράστα τότε προπονητή. Πρόεδρος ήταν ο κ. Πατέρας, ο μετέπειτα πρόεδρος του Παναθηναϊκού.

Αυτή ήταν η πρώτη επαφή με την ομάδα. Στη συνέχεια ο Πατέρας πούλησε τον Εθνικό και άφησε εμένα μαζί με τον Ανδρέα Νινιάδη να διαλέξουμε πού θα πάμε. Εκείνη την εποχή μάς πήρε ο Ολυμπιακός και μάλιστα ήμουν τραυματίας, είχα κάνει εγχείρηση στο γόνατο.

Οι επιτυχίες του Μπάγεβιτς μιλούν από μόνες τους γι' αυτόν

Όταν ήμουν στον Εθνικό μού είπε ο κ. Πατέρας ότι πούλησε την ομάδα. Είπε πως εγώ και ο Νινιάδης που δώσαμε πολλά, ως επαγγελματίες να διαλέξουμε πού θα πάμε. Ο Ανδρέας πήγε στον Ολυμπιακό, εγώ είχα 2-3 περιπτώσεις, είχα κάνει και την εγχείρηση πριν από 4,5 μήνες.

Όταν με κάλεσε ο Ολυμπιακός, με έστειλε στον κ. Δάρα να με δει. Μου είπε ότι το γόνατό μου είναι καλά, αλλά χρειάζεται ακόμη δύο μήνες. Έτσι πήγα δανεικός στο Πανηλειακό, γιατί δεν ήμουν έτοιμος να ξεκινήσω προετοιμασία με τον Ολυμπιακό και να παίζω Champions League. Πήγα ως δανεικός γιατί χρειάστηκε δύο μήνες για να είμαι τελείως καλά με το γόνατο".

Ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς στο SPORT24: "Μεγάλη μου επιθυμία να ξαναγίνω προπονητής του Ολυμπιακού"
Ο Μπάντοβιτς με τη φανέλα του Εθνικού


Από τον Εθνικό και τον Πανηλειακό και τα πρώτα βήματα στην τότε Α' Εθνική των 90s, το 1997 ενσωματώθηκε στον Ολυμπιακό: "Οι εντυπώσεις μου ήταν καταπληκτικές. Από εκείνη την εποχή μέχρι και τώρα η ομάδα έχει ανέβει πολύ σε όλα, από τις εγκαταστάσεις, την ποιότητα των παικτών, έχει πάει ψηλά".

Ο Μπάντοβιτς από τότε είχε το βλέμμα του στην προπονητική και το μέλλον του. Ίσως θα μπορούσε να επηρεαστεί από τον τότε προπονητή του στους ερυθρόλευκους, τον Ντούσαν Μπάγεβιτς: "Προετοιμαζόμουν, έγραφα προπονήσεις, ο κάθε προπονητής έχει κάτι δικό του και παίρνεις αυτό που θέλεις εσύ, εάν επιθυμείς να γίνεις προπονητής. Όταν μιλάμε για τον κ. Μπάγεβιτς τι να πούμε, τόσα πρωταθλήματα, Champions League και τόσες επιτυχίες. Δεν χρειάζεται να πω κάτι, ό,τι έχει πετύχει μιλάνε από μόνα τους".

Ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς στο SPORT24: "Μεγάλη μου επιθυμία να ξαναγίνω προπονητής του Ολυμπιακού"
Ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς μαζί με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς INTIME SPORTS


Έπειτα από μία σεζόν στον Ολυμπιακό, ακολούθησε και ο ΠΑΟΚ, μία ακόμη μεγάλη σελίδα στην λαμπρή καριέρα του: "Αυτές οι αλλαγές δεν είναι και εύκολες, αλλά πέρασα πολύ καλά, βοήθησα την ομάδα. Ήταν ο κ. Μπλοχίν μετά ο κ. Αναστασιάδης, έπαιξα σχεδόν δύο χρόνια, είναι μεγάλη ομάδα και πρέπει πάντα να σέβεσαι. Είναι μέρος της καριέρας μου και πρέπει να θυμάσαι για πάντα. Ήταν ωραία εποχή και η ομάδα, ο κόσμος".

Η ποδοσφαιρική καριέρα του Μπάντοβιτς έκλεισε σε Πανηλειακό και Εθνικό Αστέρα. Έπειτα άνοιξε ένα νέο μεγάλο κεφάλαιο, γεμάτο από επιτυχίες, αυτό του προπονητή.

Τα πρώτα προπονητικά βήματα στον Ολυμπιακό και οι μεγάλες στιγμές

"Όταν σταμάτησα σκεφτόμουν τι να κάνω και αποφάσισα να γίνω προπονητής. Κάποιος δεν μπορεί να τα κόψει αμέσως, υπάρχουν κάποιοι ποδοσφαιριστές που δεν μπορούν να κάνουν αυτή την μετάβαση.

Εγώ την έκανα πολύ καλά και γρήγορα. Έκλεισα το βιβλίο, έλεγα ότι δεν παίζω άλλο, πρέπει να κάνω κάτι διαφορετικό και το ποδόσφαιρο μού τα έχει δώσει όλα και έτσι έγινα προπονητής. Από εκεί και πέρα άρχισα να κάνω εκπαίδευση, σχολές, διάβασμα και τέτοια".

Τα πρώτα δειλά βήματα έγιναν στην Ελλάδα ως συνεργάτης του Μπάμπη Τεννέ στον Ακράτητο και την Κέρκυρα. Η Ελλάδα είχε γίνει πλέον το δεύτερό του σπίτι: "Έχω ελληνικό διαβατήριο, η γυναίκα μου που ήμασταν μαζί πριν έρθουμε στην Ελλάδα, παντρευτήκαμε στην Ελλάδα, ο γιος μου γεννήθηκε στην Ελλάδα, έχω σπίτι εδώ. Ο γιος μου έχει πάει στρατό, όπως και εγώ για μικρό διάστημα και είναι η δεύτερη πατρίδα μου. Η οικογένειά μου μένει στην Αθήνα και είναι η βάση μου".

Όλοι είχαμε έναν μόνο στόχο, να βοηθήσουμε την ομάδα

Σπίτι του Μπάντοβιτς είναι και ο Ολυμπιακός, εκεί όπου εργάστηκε από πολλά πόστο. Αναλυτής, assistant manager, υπηρεσιακός και πρώτος προπονητής. Συνεργάτες του κορυφαία ονόματα, όπως ο Βαλβέρδε, ο Λεμονής και ο Σεγκούρα: "Όλοι μας στον σταφ είχαμε μόνο έναν στόχο, ανεξάρτητα ποιος ήταν προπονητής, να τα δώσουμε όλα για την ομάδα. Δεν ασχοληθήκαμε ποτέ για παράδειγμα με ποιο σύστημα θα παίξει ο προπονητής, εμείς κάναμε τη δουλειά μας, με την ανάλυση αντιπάλου για παράδειγμα.

Γνωρίζοντας ότι κάποια στιγμή θα βρεθώ ως πρώτος προπονητής, ποτέ δεν κοίταξα τι πρέπει να κάνει ο προπονητής, απλά έβλεπα και έπαιρνα αυτά που ήθελα εγώ. Τεράστια ονόματα, μεγάλη γνώση, τεράστια εμπειρία, από τα αποδυτήρια, τα πάντα. Οι εγκαταστάσεις που έγιναν σε υψηλό επίπεδο, τα πάντα ήταν στην κορυφή".

Δεν γινόταν να μην τον ρωτήσουμε ειδικά για προπονητές, με τους οποίους εργάστηκε, όπως τον Ερνέστο Βαλβέρδε: "Είναι ένας πολύ απλός άνθρωπος. Θυμάμαι τους πρώτους δύο μήνες όταν μείναμε εκτός Champions League, με τον ΑΠΟΕΛ τότε. Βλέπαμε τα παιχνίδια του Βαλβέρδε, ο Ανδρέας Νινιάδης πήγαινε να δει live τον τρόπο που παίζει, πριν ακόμη τον πάρουμε.

Ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς στον πάγκο του Ολυμπιακού κόντρα στην Άλκμααρ
Ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς στον πάγκο του Ολυμπιακού κόντρα στην Άλκμααρ ACTION IMAGES PRESS AGENCY


Όταν ήρθε οι παίκτες χρειάζονταν χρόνο για να καταλάβουν τον τρόπο παιχνιδιού του και πολύ καλή προπόνηση. Ήταν σοβαρός, είχε καλή επικοινωνία με τους παίκτες του. Ήταν πολύ απλός και μαζί μας, όταν ήρθε κοιτάξαμε να τον βοηθήσουμε όσο γίνεται, όπως και σε όλη τη διάρκεια. Το ξέρει και το εκτίμησε πάρα πολύ".

Η κουβέντα πήγε μετά στον Τάκη Λεμονή, έναν ακόμη άνθρωπο που έχει συνδέσει την καριέρα του με τον Ολυμπιακό: "Τι να πω πρώτα για τον Τάκη; Καλός προπονητής, καλός άνθρωπος, φίλος. Έχω μάθει από αυτούς τους ανθρώπους, όλους. Έγραφα προπονήσεις όταν έπαιζα και μετά έχοντας συνεργασία μαζί τους, συνέχιζα. Με τον Τάκη το ίδιο.

Να μιλήσω για επιτυχίες και να πείσω ότι είναι καλός προπονητής... όπως είπα και για τους άλλους, τα πρωταθλήματα και οι επιτυχίες μιλάνε από μόνα τους και δεν τους σβήνεις με τίποτα. Υπάρχουν άνθρωποι που ξεχνάνε κάποια πράγματα, βγάζοντας γρήγορα συμπεράσματα, αλλά γι' αυτούς δεν σβήνεται κάτι, είναι μεγάλα ονόματα, έχουν βοηθήσει την ομάδα, έχουν τεράστιες επιτυχίες και έχω μάθει πολλά από αυτούς. Μένουν στην ιστορία αυτά που έχουν κάνει".

Με όλα τα προβλήματα, χαλάσαμε τη φιέστα του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ

Τον Σεπτέμβριο του 2009 ο Μπάντοβιτς ανέλαβε για πρώτη φορά ως πρώτος προπονητής, υπηρεσιακός. Πρώτη αποστολή, παιχνίδι κόντρα στην Άλκμααρ στο Καραϊσκάκης για τους ομίλους του Champions League: "Όταν με πήραν τηλέφωνο ότι θα είμαι προσωρινός προπονητής με την Άλκμααρ στο Champions League, δεν είχα εμπειρία, όμως σαν εκπαίδευση είχα τα διπλώματά μου, είχα εμπειρία από τα αποδυτήρια, δουλεύοντας τόσα χρόνια στην ομάδα.

Η πρώτη μου σκέψη ήταν πως αν κερδίσω θα μείνει για πάντα στη ζωή μου. Αυτή την στιγμή ότι και να σκέφτομαι αυτό το πρώτο παιχνίδι είναι κάτι ξεχωριστό. Κερδίσαμε την Άλκμααρ σε γεμάτο γήπεδο, περάσαμε στους 16, ήμουν πάλι πρώτος προπονητής του Ολυμπιακού που όταν με την Μπορντό".

Ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς στο SPORT24: "Μεγάλη μου επιθυμία να ξαναγίνω προπονητής του Ολυμπιακού"
Ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς στον πάγκο του Ολυμπιακού INTIME SPORTS


Η δεύτερή του φορά στον πάγκο του Ολυμπιακού ήταν πιο δύσκολη, μετά και την αποχώρηση του Ζίκο, με τον Μπάντοβιτς να διηγείται στο SPORT24: "Όταν ήμουν προσωρινός, κερδίσαμε όλα τα παιχνίδια και η ομάδα άλλαξε εντελώς μέσα σε 15 μέρες. Τη δεύτερη φορά, όταν έφυγε ο Ζίκο, ο Ολυμπιακός είχε πολλά προβλήματα τραυματισμών, υπήρχαν προβλήματα και στα αποδυτήρια και γενικά ήταν μία χρονιά πάρα πολύ δύσκολη.

Με όλα αυτά τα προβλήματα, πήγαμε εκτός έδρας και χαλάσαμε τη φιέστα του Παναθηναϊκού που ήταν προετοιμασμένος να την κάνει με νίκη απέναντι μας. Είχα πει πως δεν θα γίνει αυτό. Κερδίσαμε τότε το παιχνίδι, κάναμε επίσης καλά παιχνίδια κόντρα στη Μπορντό, που δεν είχε χάσει ματς μέχρι εκείνη την περίοδο στο Champions League.

Γενικά η ομάδα είχε πολλά προβλήματα, όμως είχαμε προσωπικότητες, όπως ο Μέλμπεργκ, ο Τοροσίδης και ο Μαρέσκα. Ο Γκαλέτι τότε είχε πρόβλημα με την υγεία του. Θεωρώ ότι ήταν δύσκολη χρονιά, αλλά τότε κερδίσαμε και τα τρία ντέρμπι εκτός. Πριν τα playoffs ήμασταν μία χαρά. Ωστόσο, φτάναμε τελευταίο παιχνίδι στα playoffs να παίξουμε με τραυματίες, κίτρινες κάρτες και παίζαμε χωρίς 10-11 παίκτες".

Δεν έμενα στον Ολυμπιακό γιατί είχα κάποιον γνωστό, αλλά επειδή ήταν καλά αυτά που έκανα

Το συμπέρασμα ήταν ένα. Ο Ολυμπιακός ήταν μεγάλη σχολή για τον Μπόζινταρ Μπάντοβιτς: "Δεν έμενα στον Ολυμπιακό γιατί είχα κάποιον γνωστό ή κάποιος με κράτησε γιατί ήμουν καλά μαζί του, έμενα επειδή ήταν καλά αυτά που έκανα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό για εμένα. Και δεν μιλάω μόνο για εμένα, αλλά και για ολόκληρο το σταφ.

Έμενα εκεί γιατί δούλευα και έδινα τα πάντα για την ομάδα. Όταν περνάς τόσα χρόνια, κάνοντας ανάλυση, βλέποντας τους παίκτες και βίντεο, για να είσαι δύο φορές βοηθός, δύο φορές πρώτος προπονητής, δεν υπάρχει καλύτερη σχολή από αυτήν. Όπου και να πηγαίνω τώρα δεν καταλαβαίνω τίποτα, όταν περνάς αυτή την σχολή εκεί".

Ο Μπάντοβιτς μάς μίλησε και για τις κορυφαίες του στιγμές στον Ολυμπιακό και φυσικά έχει ψηλά την πρώτη του νίκη στο Champions League και το διπλό στο ΟΑΚΑ: "Όταν κέρδισα στο πρώτο παιχνίδι της καριέρας μου ως πρώτος προπονητής την Άλκμααρ για το Champions League στο γεμάτο Καραϊσκάκης και όταν κερδίσαμε τον Παναθηναϊκό εκτός και τους χαλάσαμε την φιέστα. Γυρίσαμε στον Ρέντη και υπήρχε χιλιάδες κόσμος που μας περίμενε".

Ο Μπάντοβιτς με τον Καραγκούνη στο Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός το 2010
Ο Μπάντοβιτς με τον Καραγκούνη στο Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός το 2010 ACTION IMAGES PRESS AGENCY


Φυσικά θυμάται όμως κι άλλα μεγάλα ματς και στιγμές στους ερυθρόλευκους: "Τα παιχνίδια με την Μπορντό στους 16 του Champions League. Τα πρωταθλήματα με τον Τάκη, τον Ερνέστο, το Κύπελλο με την ΑΕΚ που εκτέλεσε το τελευταίο πέναλτι ο Νικοπολίδης. Θυμάμαι το παιχνίδι Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός που κερδίσαμε 3-0 με τον Τάκη και ήταν τρέλα. Χρησιμοποιήσαμε τότε κάποιες δηλώσεις του Γκούμα για να φτιάξουμε τους παίκτες. Με τον Τάκη κερδίσαμε την Βέρντερ, στην πρώτη εκτός έδρας νίκη του Ολυμπιακού στο Champions League. Για να είμαι δίκαιος είναι σημαντικές οι στιγμές με όλους τους ανθρώπους που έχω δουλέψει".

Από τις πιο δύσκολες βραδιές, όπου όλα πήγαν στραβά ως πρώτος προπονητής του Ολυμπιακού ο Μπάντοβιτς μίλησε για ένα παιχνίδι στην Κρήτη κόντρα στον Εργοτέλη: "Όταν ανέλαβα δεύτερη φορά, πηγαίναμε καλά με πολύ καλά αποτελέσματα. Πηγαίναμε να παίξουμε στο Ηράκλειο με τον Εργοτέλη. Θα περνάγαμε πρώτοι ή θα ερχόμασταν σε ισοβαθμία, όμως φέραμε ισοπαλία. Δεν μας έδωσε και ένα πέναλτι. Εκτός από τα πολλά προβλήματα που είχαμε, η διαιτησία δεν ήταν 50-50, δεν σφύριζαν καλά με απλά λόγια, χωρίς να είναι δικαιολογία για τα προβλήματα της ομάδας".

Η καριέρα στην Ταϊλάνδη και η επιθυμία επιστροφής

Μετά από την καριέρα στην Ελλάδα, ο Μπάντοβιτς πέρασε στην Ασία. Εκεί οι επιτυχίες του ήταν επίσης πολλές και μεγάλες, με "κορυφές" τα δύο πρωταθλήματα με την Μπουριράμ Γιουνάιτεντ, σπάζοντας μάλιστα και ιστορικά ρεκόρ: "Είναι μεγάλη ομάδα, ήρθε η προσφορά και την δέχθηκα και πήγα. Όλοι οι παίκτες που ήταν μικροί τότε και παίζουν τώρα στην εθνική Ταϊλάνδης, είναι δικοί μου ποδοσφαιριστές που δούλεψαν για αρκετά χρόνια μαζί μου.

Πήρα δύο πρωταθλήματα, το 2017 έσπασα ρεκόρ στην ιστορία του πρωταθλήματος της Ταϊλάνδης με 86 βαθμούς. Το 2018 πήρα πρωτάθλημα, σπάσαμε ξανά το ρεκόρ με 87 βαθμούς. Παίξαμε Asian Champions League στο ίδιο γκρουπ με τις Γκουάνγκτσου, Σερέσο Οσάκα και Τζέσου Γιουνάιτεντ.

Περάσαμε στους 16 απέναντι σε ομάδες που είχαν παίκτες αξίας 30-40 εκατομμυρίων ευρώ. Η Μπουριράμ έγινε τότε η πρώτη ομάδα από την Ταϊλάνδη που κέρδισε μέσα στην Κορέα. Αναδείχθηκα προπονητής της χρονιάς το 2018, κατέκτησα Σούπερ Καπ, έχασα δύο τελικούς στο Κύπελλο. Ήταν τεράστια εμπειρία και κάναμε επιτυχίες. Όπου και να πας δεν είναι εύκολο να πάρεις πρωτάθλημα".

Μεγάλη μου επιθυμία να ξαναγίνω προπονητής του Ολυμπιακού

Δεν γινόταν να μην τον ρωτήσουμε εάν ονειρεύεται επιστροφή στην Ελλάδα, με τον ίδιο να απαντάει ειδικά για τον Ολυμπιακό: "Ναι, βέβαια. Η μεγάλη μου επιθυμία είναι να ξαναγίνω άλλη μία φορά προπονητής του Ολυμπιακού, αυτό είναι κάτι που το θέλω πάρα πολύ και θα έρθει κάποια στιγμή. Τα πάντα είναι για εμένα ο Ολυμπιακός. Πέρασα σαν παίκτης, από πολλά πόστα για πολλά χρόνια.

Αυτό που με χαροποιεί είναι ότι δεν έμενα εκεί γιατί είχα κάποιο γνωστό, με τον Σόλιντ πριν ακόμη με πάρουν, έβλεπα παιχνίδια και έγραφα αναλύσεις. Του άρεσε και είπε στον πρόεδρο να έρθω στην ομάδα και από εκεί και πέρα άρχισα να εκπαιδεύομαι και να γίνομαι καλύτερος. Έχω μάθει τα πάντα από εκεί, και σε προπονητική, όσον αφορά στη συνεργασία με τους παίκτες, τους γυμναστές, πήγαμε πολύ καλά και είχαμε πολύ καλές σχέσεις, γιατί είχαμε έναν στόχο πώς η ομάδα θα πάει καλά".

Ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς στο SPORT24: "Μεγάλη μου επιθυμία να ξαναγίνω προπονητής του Ολυμπιακού"
Ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς


Όσο για το αν βλέπει τον φετινό Ολυμπιακό απάντησε: "Δεν έχω πολύ χρόνο, αλλά ξέρω κάποια πράγματα. Βλέπω ότι με τον Μεντιλίμπαρ έχουν αλλάξει κάποια πράγματα. Έκαναν και τη μεγάλη επιτυχία που πέρασαν την Μακάμπι, και θεωρώ ότι, αφού δείχνει η ομάδα κάτι καλό, ακόμη κι αν δεν έρχονται κάποια αποτελέσματα, σημαίνει πως υπάρχει ελπίδα. Όταν δεν βλέπεις κάτι στο γήπεδο, τότε δεν υπάρχει ελπίδα. Όταν βλέπεις ότι ο προπονητής έχει μία σφραγίδα, άσχετα που δεν παίρνει κάποια αποτελέσματα, σημαίνει ότι χρειάζεται χρόνο και υπομονή. Αυτός ο προπονητής το δείχνει και είναι όνομα με μεγάλες επιτυχίες".

Τέλος, η συζήτηση έκλεισε με τους στόχους του, με την Βοϊβοντίνα να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο: "Γενικά έχουμε έναν πολύ καλό πρόεδρο στην Βοϊβοντίνα, που ήρθε πριν από 1,5 χρόνο. Προσπαθεί και φτιάχνει τα πράγματα, οι εγκαταστάσεις είναι καλές, φτιάχνουμε και νέα πράγματα, υπάρχου 3-4 γήπεδα, η ομάδα κάθε χρόνο θα πηγαίνει και καλύτερα.

Φετινός στόχος να μπούμε στην Ευρώπη και του χρόνου να φτιάξουμε πιο καλή ομάδα. Σε κάθε δουλειά θέλει υπομονή, πειθαρχία και χρόνο. Για εμένα προσωπικά θα ήθελα να μείνω χρόνια εδώ. Φέτος, θα είναι καλό και για εμένα προσωπικά η ευρωπαϊκή έξοδος".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ